trešdiena, 2011. gada 6. jūlijs

101 ziņa šajā logā. Un var gadīties, ka arī pēdējā. ;(

Nu jau palicis pavisam maz. :D
Bet man tik un ta jāpastāsta kas un kā notiek. :D
Vakar no rīta biju apņēmusies kravāties un kārtot istabu- bullshit! Protams, ka tā vietā vnk laiski gulēju gultā. :D Līdz brīdim, kad Christine un Svens mani aicināja līdzi iet peldēties. :) Es, protams, piekritu. :)
Ūdens bija auksts, bet kad āra ir +33 tas ir tieši laikā. :) Ielīdu ūdenī un sapratu, ka tas ir tieši tas, ko es šodien gribētu darīt. :) Mēs aizpeldējām uz dziļāko galu, jo sīkie gribēja lekt no tramplīna. :) Augšā, pie trīs metru dēļa stāvēja četri puiši, Christīne nemitīgi raudzījās uz vinu pusi un piebikstīja brālim lai iet iepazīties, tā nu Svens ar viņiem sāka runāties, kā rezultātā viņi bija lietas kursā, kas mēs esam un kā mūs visus sauc. :D Labums no maza brāļa. :D Vispār bija jautri. :D Sākumā mēs negribējām neko ar viņiem kopā pasākt, bet vēlāk tas izvērtās visai jauki, jo mēs visi kopā spēlējām bumbu, un es tiku visu laiku iesviesta ūdenī. :D Un slīcināta, bet tādā diezgan piemīlīgā veidā. :D  Pec peldes (ap 19:00) devāmies mājup un ieejot facebook, lai nosūtītu Rachelai vēstuli, saņēmu uzaicinājumus no visiem šodien iepazītajiem cilvēkiem. :D Bija jautri un es pat saņēmu pāris piedāvājumus palīdzēt kravāties. :) Jauki cilvēki. :) Btw es jau teicu, ka ir tik jauki, kad ir jaunākais brālis? :D :)
Vakarā meģināju paskatīties filmu un iemigt? Ka jums šķiet-sanāca?
NĒ! Es nevarēju iemigt, tādēļ nolēmu laiku izmantot lietderīgi. Es sāku kravāties. :) Un neticami- pabeidzu! Tad skatoties "Princese pret pašas gribu" iemigu. :)

Nākamajā rītā pamodos ap pusdienslaiku, noejot lejā pamanīju ka Christīne sēz uz dīvana (viņai no rīta 8:00 biaj zobārsts, tas nozīmē, ka viņa pusdeviņos bija atpakaļ un līdz pusdivpadsmitiem sēž nekustoties uz dīvāna, zinot, ka mums jākaŗto māja) un slinko. Es paēdu brokastis un devos tīrīt māju. Četras stundas vēlāk, kad es jau biju visu viesistabu bezmaz izlaizījusi, un pilnība pabeigusi savas istabas kārtošanu, mierigi atpūtos. Šī beidzot izdomāja ierasties. Un vel piedevām brauc man virsū, ka tur kaut kur uz grīdas ir viens puteklis! Ko lai es daru, ja no kaut kurienes iepūš istabā putekli? Es taču neesmu Dievs, bez tam, es vismaz kaut ko darīju! :D:D Cerams, ka mammai patiks, kā te izskatās, jo centāmies mēs ļoti. :)
Tagad drīz būs sesi, un man septiņos ir pēdējā tikšanās ar Sāru un Rachelu. :) Tā ka- man laikam jāiet taisīties. ;)

Man vispār tagad visi paziņo tikai sliktus jaunumus, ka netiek uz Lidostu, un irbes kāja. ;( Cerams, ka mammai ar biļetēm viss būs labi. ;) BB mīļie, rīt satieku savus peļukus! :):)

svētdiena, 2011. gada 3. jūlijs

Kad prāts apziņās bet sirds atsakās saprast.

Šodien biju atvadīties no Anjas. ;( Pateisībā biju domājusi, ka es raudašu- un ļoti. Bet man bija jautri. Mēs labi pavadījām laiku, un man nebūt raudiens nenāca.
Es vairs neesmu nekāds muļķa bērns, kurš domā, ka ja neraud, kad atvadās, tad ari nepietruks. Tās ir tikai muļķības. Kādēl raudāt? Tajā mirklī es vēl biju ar viņu!
Tagad, a tagad man būtu jāraud. :)

Pēc tam man sanāca peikāst savu viesģimeni, jo mans "man tikai kas ātri piecās minūtēs jānodod" izvērsās uz tris stundu garu prombūšanu. Mēs bijām sarunājuši braukt uz Thun (pisēta pie ezera.) un viņi uz mani gaidīja. Sajutos kā patiesa maita. ;(

Bet beigās viss izvērtās labi, un mēs aizbraucām gan peldēties, gan apskatīt pilsētu. :)

Atpakaļceļā es aizdomājos par šo pasauli, un ko es gribu darīt. Un sapratu, ka šajā brīdī mani interesē tikai tas, kā īsti darbojās un kāpēc darbjās cilvēku sajūtas, un domas. Kas nozīmē- vai nu es būšu smadzēņu ķirurgs, vai psiholoģe. Kā jau jūs noprtat, man pirmais variants tā ne visai. :D Tā ka paliek vēl otrais. Lai gan es jau tagad esmu apņēmusies neapmierināties ar parastajām psiholoģijas metodēm.

Vispār esmu ļoti mainījusies. Vakar pamanīju, ka manas plaukstas kļuvušas smailākas un sievišķīgakas. Pilnīgi nosmējos par šo secinājumu. Bet ir taču smieklīgi! Tas tomēr mani iepriecināja.
Bet runa jau nav par rokām! Drīzāk par to- kā es redzu pasauli. :) Un es redzu visu savādāk. Es beidzot apzinos, ka neko nevar izdarīt nepareizi! Mums ir dota tikai viena dzīve, un tai nav pamācības. Un tu nevari darīt, ko nepareizi, ja nezini- kā tieši ir pareizi! Tādēļ riskēsim visi kopā! Un darīsim ko tādu, kas padarīs mūs labākus un labu arī mums apkārtejiem!

You got to risk it, to got the biskit'

otrdiena, 2011. gada 28. jūnijs

Let the madness begin!

Šodien bija angļu valodas exāmens, kuru es protams, kā jau solīts, visu rakstīju latviski. Un nē, man nav kauna. :D

Katrā ziņā es biju pabeigusi kādās piecpadsmit minūtēs, un man vairs nav ko darīt. :D
Diena tā isti vēl nav sakusies, kad man jau principā beigusies. :D
Nu labi, ne gluži. :D
Vakarā mani gaida Grindļi fest. Tā tik būs viena ballīte. :D Principā tas ir pasākums, kurā visi kas mācās Kollēgium Spiritus Sanktus Brig nosvin skolas beigas. Vai precīzāk tas ir vakars pirms liecību izdošanas, un visi mēgina piedzerties tā, lai nākamajā dienā mierīgi uztvertu šīs liecības saturu. :D

Nu jā, tad jau redzēs, kā es to visu izdzīvošu. :D Jo trešdien ir liecību diena, un tad domājams- klase ballīte, vai kā to sauc apkārtējie klases atvadu dzeršana.

Kāpēc man jau ir sajūta, ka mans organisms nepenes alkoholu. A jā! Jo man nav naudas, lai viņu nopirktu. :D Katrina paliks skaidrā un taisīs video, lai visiem būtu kauns pašiem par sevi nākamajā dienā. :D

Btw, man ir jauns sapnis. :) Es gribu nopirkt sev video kameru, un tā vieta lai visi fočētu, no katra notikuma sataisīt filmiņu. :)


Izskatās, ka man nāksies izbeigt iztaujāšanu pie pēdējās bildes dr.lv... :D Citādāk nebiegsies labi. :) Bet vispār Anja apsolīja teisīt vel vienu fotosesiju. ;)

O.P.S- Es nebūt neesmu tik slinka. (sarauktapierīte)

svētdiena, 2011. gada 26. jūnijs

Ferārī kalnos- WTF?

Šodien mani 8 savāca pie manas mājas un devāmsies uz Visperterminen skatīties kaut kādu procesiju, par godu kaut kādai dienai.
Vsipār skaisti! Visvisādas vienības no Šveices armijas bija tur, kā arī bijušie Pāvesta miesassargi savos smieklīgajos tērpos. Un jaunavas (daļā gadjumu šis vārds būtu jāliek pēdiņās :D ) nesa svēto statujas cauri visam ciemam. Bija skaisti.
Tur biju kopā ar manas drudzenes Rachelas ģimeni, kura vispār ir ļoti jauka pret mani un ņem mani visur līdzi. :)
Ar viņiem kopā arī paēdām pusdienas un vēl tiku pie liela šķīvja saldējuma! :)
Pēc procesijas manu draudzeni aizveda mājās mācīties angļu valodas exāmenam, un mani pieteicās aizvest eksursijā uz Gomzu. (daļa no šī kantona)
Bija tik šausmīgi karsti, ka es izpeldējos ledus aukstā strūklakā, un vismaz trīs reizes appēdu milzīgu saldējuma porciju. :D

Mani apsolīja nākam piektdien ņemt līdzi uz kautkurieni. :D Būšot man pārsteigums. :) Tā kā man atliek vien pacietigi gaidīt. :)

piektdiena, 2011. gada 24. jūnijs

Vēl divas nedēļas....

Laiks ir paskrējis tā kā vējš caur priežu galotnēm...
Es nespēju noticēt, ka esmu te pabijusi gadu... Vispār nespēju noticēt, ka esmu VISPĀR to izdarījusi. Un visvairāk nespēju noticēt, ka šis gads tuīt beigsies.. Ka no vienas dienas uz otru mainīsies visa mana dzīve, ka visi mani šiet tik spēcīgi iemīlētie cilvēki, pēkšņi vairs nebūs viena rokas vēziena attālumā... Ka man būs jāmācās sadzīvot ar latviešu mentalitāti no jauna.. Jo lai arī cik neticami tas izklausās... Esmu atradinājusies, un man visas tās normālās ikdienas lietas, kas tiek darītas Latvijā, pat tas kā sasveicinās, ir aizmirsies un nāksies to vien mācīties no jauna... Jūs to nespējat iedomāties.
Man teica, ka pēc šī gada man viss liksies savādāk- tiesa. Man teica, ka es sapratīšu pasauli labāk, un ka man viss liksies skaidrāks- meli. Šis gads ir apgriezis mani ar kājām gaisā un izkratījis no manis visu, ko līdz šim esmu uzskatījusi. Manas domas, un mani nelokāmie uzskati ir izgaisuši, līdz ar dažām man raksturīgām iezīmem. Mans prāts lēnām un rūpīgi mēģina visu salikt pa plauktiņiem, bet šis process nav ātrs, un nav arī nesāpīgs. Man šobrīd nav skaids, kas es esmu, kur man jābūt, un vispār kāpēc esmu. Es nespēju pamatot savu rīcību, bet man šķiet, ka to nekad neesmu spējusi. Es nesaprotu, kas tā ir par sasodītu sistēmu, kurā mēs dzivojam, un kurš to vispār ieviesis. Politika- jābūt taču kādam sācējam, kurš šo slimo lietu atklāja! Un vispār dzīve? Viss ir kā jau iecerēts- skola, universitāte, darbs, ģimene, mazbērni, pensija, nāve. Viss ir jau iedalīts, un neviens negrasās mūs nesodītus laist no šis sistēmas ārā (nedaudz pārspīlēju).

Bet mana galva nespēja atrast īsti jēgu visai manai iepriekšējai dzīvei. Nē ne gluži jēgu, bet gan iemeslu. Un tad, parunājos ar kādu dr.lv. Kādu, kurš vai nu lasa manas domas, vai patiešām domā tā pat kā es. :D Un pēkšņi man vis sāka palikt skaidrāks. Ta itkā es būti bijusi muša kas sitās pret stiklu, līdz man atvēra logu... :)
Paldies. :)

otrdiena, 2011. gada 21. jūnijs

Mazāk kā 20 dienas...

... un ko es daru? Sēžu mājās.
Njam, mums skola nenotiek, vienīgais, kas vēl notiek irexsāmeni, kas nozīmē aiziet uz skolu uz kādu stundu un tad doties mājās. :D Katrā ziņā man vispār nav ko darīt.
Nu labi, ceturdien(ar sērām par jāņiem, bet es tā pat negrasos gulēt! ;) ) Man ir sarunātas r savu draudzeni taisīt foto dienu extreme. ;) Neskaidrošu, redzēsiet bildes. ;)

Matemātikas examens visār bija sviests. Pēdējiem diviem uzdevumiem man nepietika laika, un tieši tie bija tie, kuri deva visvairāk punktus. :D

Nu neko. :D Mums te savukārt ir lielie stresipar exāmeniem, Kristīne, Jans un Anja nevar beigt mācīties. Protams, šiet exameni nv tādi kā LV. Viņi nav tasiti, lai katrs muļķis viņus noliktu. Viņi ir patiešām tādi, ka pat es varētu nenolikt.

Kristīne pēdējā laikā ir uzsēdusies uz volejbola takas. Kas nozīmē ka man katrā viņai brīvajā brdī, jāstāv agalmā, tajā pusē, kur man saule spīd acīs, un jāspēlē ar viņu nolejbols, kuru, kā jau jūs ļoti labi zināt, vispār neko volejbolisku nevaru. :D:D

Njam, man bija ideja šodien vēl nedaudz pasportot- tad jau redzēs.

trešdiena, 2011. gada 15. jūnijs

23 dienas...

Pirmspedeja skolasdiena, protams, tikkai tad ja man paveiksies, un piektdien bus smuks laiks. Jo tad mums ir open air koncerts un visa rokgrupa ir atbrivoti no pedejas skolasdienas. :)

Vispar tik tikko dabuju 6 (LV-10) par musu iyveidoto majaslapu, par kuru jaukaut kad rakstiju. :)

Ahh, vel 23 dienas...

Nesaprotu, kur tas laiks skrien. Vispar man pietrukst maju, bet ta nomacosa sajuta, ka varbut sejieni vairs nekad neredyesu liek man raudat vai katru minuti, kad es kadu ieraugu. Pirms kada laika man bija pedeja religijas un vacu valodas stunda. Tagad pedeja informatika ;( (fona skan Ameno-Era (passend- ka te teiktu))
Neraudam, e sgan negribu lai tas viss beidzas, vispar es nezinu, ko es isti gribu. Lieciet man neraudat. ,(

ceturtdiena, 2011. gada 9. jūnijs

Nu tā. :D



7. jūnijs

Sākās diena ar nelielu sašutumu. Nezinu, kas ir noticis ar manu telefonu, bet modinātājs nenozvanīja. :O

Protams, ka skola sākās 8os, un ja es pamostos tikkai 8:08 paspēt nav iespējams. Un neviens autobus arī tajā laikā nebrauc! ;( :O
Sanāca vein pret vēju braukt ar velo, knapi paspēju uz otro stundu, bet tomēr.
Pēcpusdienā mani gaida Ķīmijas kontroldarbs. :) Man pat nelikās īpaši grūts. :)

8.jūnijs

Pamodos kaut ka laicīgi, lai gan mans modinātājs nenoskanēja. Nu neko- to sauc par veiksmi! Pirmā stunda- Informātika. Mums jāpabeidz mājaslapa. Protams ka darba vēl daudz, bet mēs to varam!


Protams, ka varam! Rezultāts- spied te!
Tad garlaicīga kā vienmēr- angļu valoda.
Un ekonomikā tā pat neko labu nedarījām.

Krievu valodā laimēju konču, jo mēs spēlējām ingo ar krievu cipariem. Izrunāt nevaru- bet toties labi dzirdu un saprotu. ;)

Pēc tam Natālijas māsasmeitai bija dzimšanas diena. Es paņēmu līdzi savu ukuleli un mēs padziedājām un pasmējāmies par manu izrunu (Sasodīts! :D)




9.jūnijs- Raudamā diena

Man ir palicis mazāk kā mēnesis. ;(
No rita atkal nenozvanīja modinātājs, un mani Natālija, par laimi, pamodināja.

Skolā nebija nekā īpaši interesanta, bet man ekonomikas stundā iezvanījās telefons, tādēl man nākamnedēļ jānes kūka. :D Tradīcija. ;)
Un mūsu skola nav ekonomiska, viss tiek kopēts uz vienas lapas, bet ne uz abām pusēm, protams- par to ir jāmaksā mums, kas nozīmē, ka mans šī mēneša budžets ir stipri iedragāts, un man jāatvadās no izpriecam kā ceļošana un matu krāsošana un protams- iepirkšanās... ;(

Šoreizei viss. ;)

pirmdiena, 2011. gada 6. jūnijs

"Es arī gavilēju"

Šodiena sakās pavismam agri, ja neteiktu vairāk....(Jo gulētas bija kādas 3stundas))

Mans modinātājs nozvanīja pussešos, jo man bija jagatavojās savai prezentācijai, par Latvijas vēsturi. Viss velreiz apskatīts, un mazas lapiņa ssarakstītas. :) Protams, nedaduz būtu jāpamācās arī Bioloģija, bet tam īsti nav laika.
Ceļš uz skolu rit, kamēr esmu iebāzusi savu degunu Bioloģijas burtnīcā. Parasti man nepatīk tik vēlu sākt mācīties, bet šiet tas pat kaut kā izdodas. :)
Pirmā stunda ir mana. :D Skolotājs vienmēr atprasa vielu no pagājušās stundas, kādam kuru izvēlas negadījumu ģenerātors. (Nu labi, es vienkārši nemāku iztulkot vārdu Zufallsgenerator) Tāds rīks, kurā tu ievadi maksimālo skaitli, un viņš tev vienkārši izvēlās kādu RAndom skaitli. Tā lai visiembūtu vienāda iespēja tikt izsauktiem. Bet šodien bija citādi...
Skolotājs: "Tā kā mums šodien jau ir viens upuris, es nevenam citam neatprasīšu."
Nu re, upuris esmu es ar manu prezentāciju, kura ritēja visai labi, sākumā biju mazliet satraukusies, bet pēc pāris minutēm runāju brīvi un nemaz neskatījos lapiņās. :)




(Mans jaunais ieradums, par visu zīmēt karikatūras, tiks iesviests arī manā blogotāja rokrakstā)

Vispār es tā arī norunāju gandrīz visus stundu! Nu labi, tieši visu, jo pie zvana tieši pateicos par uzmanību. (bush)

Trpinam ar vācu valodu. Vispār jau es biju satraukusies par gaidāmo Bioloģijas kontroldarbu, bet tomēr biju pietiekami kocentrējusies, un pievērsos filmai par Simplicim Simplicissimus ļoti nopietni.
Bioloģijas stunda ar kontroldarbu tajā. Dēļ absolventu eksāmeniem, mums nācās rakstīt kontroldarbu nevis exsāmenu telpā, bet gan vienkārši klasē. Kas protams, tikka ņemts vērā kā zuaicinājums spikot, visiem, izņemot man. :D Par nierēm nebiju mācījusies neko, tā ka vienmārši kaut ko fantazēju, bet ar nervu sistēmu biju mācijusies. Man vispār ir laba sajūta, jo par nerviem bija lielākā daļa, un nebija jau tā, ka par Nierēm neko nezināju. :D

Pēc pusdienu pauzes sāku savu jauno plānu- Angļu valodas stunda. Tā kā mēs tajās "algemein" neko nedaram, es vienkārši nolēmu, ka pildīšu visu angluvalodas burtnīcu. Nesīs man vairāk kā klausīšanās skolotājā, kura vienkārši neko nejēdz no mācīšanas. Viņa varbūt var labi anliski, bet viņa nejēdz mācīt. Par laimi mēs kopīgiem spēkiem panācām, ka viņa nebūs skolotāja manai klasei nākamgad. :)





Matemātikas stundā, kā vienmēr stāvēju viesiem tālu preikšā, bet labākās atzīmes man tas nenes. Skolotājs izdalīja kontroldarbus. Standarts- 5 (Lv-8) Man protams jaukais skolotājs vienkārši pielika mīnuspunktus, pa to, ka es noapaļoju nevis uz vienu ziparu aiz komata, bet gan uz diviem. Sviests! Katrā ziņā es būtu dabūjusi 5,5 Bet viņš vienkārši atstājman šo skaisto izdevību palikt tikkai ar 5niekiem vienā līnijā. :D

Pēdējā sporta stunda šajā gadā. Vai prcīzāk pēdējā mana sporta stunda šajā valstī. ;(
Kad skolotājs pateica, ka tā bijusi mūsu pēdējā sporta stunda ar viņu. Un visi puiši gavilēja. ;( Maziet nejauki. Bet skolotājs tikkai pasmaidīja un teica: "Es arī pie sevis gavilēju."
Tas arī nebija īpaši jauki... :D Bet ko tur! BTW pēdējā sporta stundā dabūju 5 (LV-8) barjerskrējienā. ;) Un šeit nav Latviešu sistēmas, tikkai pateisi sportisti iegūst labas atzīmes sportā. Nekāda saudzējošā režīma. :):)


Labi šoreiz beigšu. :) Cerams, ka jums visiem iet labi. :)

sestdiena, 2011. gada 4. jūnijs

Njam.

Māsas otrā ballīte. :D
Ziniet ko es šodien visu dienu darīju? Kārtoju istabu!
Man bija ģenerāltrīšana. (Giggle) Patiešām, mana istaba tagad izskatās kā izlaizīta. :D:d
Kurpes, kuras es vairs nevelku saliku maisos, un drēbes, kuras nevelku, arī. Citiem vārdiem sakot, man ir tikkai visnepieciešamākais uz galda utt.
Patiesībā šodien būtu jāpabeidz mana prezentācija, bet es nespēju pieķerties tam klāt.. :D


Skatījāmies to vsternu, kurš ieguva oskaru. (Nezinu nosaukumu) Šausmigi sapriecājos, ka nebija laimīgas beigas. :D
Vakara turinajums ir vēl labaks.. ;( Es dodos augšup pa kāpnēm, lei dotos uz savu istabu. Protams, ka Kristīne ar savām draudznenēm ir tur. Un runā šausmīgi skaļi. :D Par mani protams smejās (kaut kāda sīka 12 gadīga meitene, izskaka jokus par mani, kururs viņa man acīs patiekt nevar)
Mums ar Natāliju šodien bija ļoti interesanta saruna par šo te. Mēs nosecinājām, ka cilvēki, kuri patiesība pret visiem ir mīļi, tiek sāpin;ati daudz varāk. Jo nevienam nav respekta, galu galā viņa tik un tā piedos. Bet es negribu būt riebīga! Es negribu būt kaut kāda riebekle, vai dīva, kuru neviens neuzskata par mīļu, vai jauku, bet tik izsmietai par to, ka tu vnk nekko sliktu neesi izdarījusi, arī negribu. ;(;(


Pie šīs dilemmas arī paliksim, un es ķeršos klāt pie savas prezentācijas. :D

ceturtdiena, 2011. gada 2. jūnijs

Nekā jauna....

Njam, šodien Kristīnei ir 16 dzimšanas diena. Protasms, tiek rīkota ballīte(kaut kādā namiņā kalnā), kurai man bija šis tas jāsagādā (ja jūs saprotat, ko es ar to domāju). Es jau saprotu, ka es neesmu uzaicināta, jo tur ir tikkai visi no viņa klases utt.. Bet tagad izrādās, ka Melisa(Kristīnes māsīca, nu ne gluži, patiesībā sanāk ka viņa ir Natālijas pusmāsa, bet viņa ir 16 gadīga) iet Kristīnei līdzi.. Un tad an an tas kaut ko izsaka... Njam, es kā vienmēr netieku uz akut kurieni uzaicināta, un mēģinu saturēt sāpi sevī.....
Ģeogrāfijas skolotājs teica, ka tāda nu esot tā ziemeļu tautu mentalitate, ka viņi esot ļoti mīļi un jauki, un tādēļ arī ļauj ar sevi tā izrīkoties (viņa piemērā viņš runāja par krievijas izdarībām pssr laikos, bet es ņemu to ari pie šī piemēra.) Var gadīties, ka esmu pārāk mīļa. Bet man sak šķist, ka es ari tikšu pie vēža, ja es turpināšu turēt sāpes sevī...
Skumji.. Ja vien tā var teikt... (Nav jau pirmā reize, kad man parādaš šādas sajūtas.. Daži zin, ko es ar to domāju)

Vēl peidevā sestdien ir otra ballīte, kuras notiks seit, un Kristīne grib lai es vācos no mājas uz to nakti. (Es viņu tā mīlu!)

Vismaz varēšu viena mierīgi skatīties tv, to ko es gribu. ;(

trešdiena, 2011. gada 1. jūnijs

1.jūnijs sagaidits ar kājām- SNIEGĀ!!!

No rīta atverot acis es nespēju noticēt tam ko redzu ārā pa logu! Patiešām zemi klaj sniegs! AKd aizvakar vēl bija 32 grādi!
Ejot uz skolu, gan pamazām sniegs pārvērtās ūdens straumītēs, bet kalnu gali ir pilnīgi balti! Un mana mazā māsa uzbūvējusi mazmazītiņu sniegavīru!
Manuprāt jocīgāku globālo sasilšanu vēl neesmu redzējusi...


Pilnīgi izbrīnītā Katrīna.

otrdiena, 2011. gada 31. maijs

Nedaudz nokavēti jaunumi

Pirms nedēļas (Nu nedaudz vairāk.)
Precīzak 21,22 maijs. Bija sporta scensības.
Setiena - viegatlētika.
Sākuma biju nedaudz satraukta, bet kad pienāca pirmā disciplīna, biju diezgan laimīga.
Tāta, sākam ar augstlēkšanu, Neuzlecu augstu. ;( Jo ap 125cm uzlēcu ar mugurkaulu tieši virsū latiņai, kas izraisīja lielas sāpes un es negrasījos turpināt.
Nākamā disciplīna bija lodes grušana, kurā viņi ļoti smieklīgi mērija nevis no apļa vidus, bet gan no arējās baltās līnijas malas. Njam, līdz ar to īsti skadrs rezultāts nebija, bet es tā pat biju labākā šajā disciplīnā. Tam seko 100 metru skrējiens, kurā es nokavēju startu, jo nead nebijām trennējušies skriet uz šāvienu, un es sabijos (blush)(Protams, ka man kauns..)
Tāllēkšana... :D Naja, es zaudēju. :D Jo man neieskaitīja pirmo lēcienu, kas bija 4, 45.. jo kaut kāda ūdens pudele uzripojusi uz skrejceļa, un es to nemaz nepamanīju. Līdz ar to, man ieskaitīja tikkai manu neveiksmīgo 3m lēcienu. ;(
Bet 1000m skrējienā es atkal iedzinu un biju pirmā. :))

Tā rezultātā- Jūs lasāt tekstu, kuru sarakstījusi Wallis vicačempione viegatlētikā! Es tikku pie sudraba medaļas! :):)

Protams, ka mēs visi ļoti lepojamies arī ar Kristīni un Svenu, kuri ieguva pirmās vietas savās vecuma grupās. :)

trešdiena, 2011. gada 18. maijs

Kartējo reizi...

... jāpemet istaba pirms es izvirstu ka vulkāns un pasaku ko nevietā. Es tikkai gribēju parādīt Kristīnei to, ko viņa vienmēr nodara man. Kas sanāca? Tagad protams Kristīne apgalvo, ka es vnk esmu stūlba, un ka tā esot viņas problēma. Bet ziniet ko? Ir atšķirība, kad cilvēks kādu atdarinot izdarās stulbi, un kad cilvēks ir tulbs. Ja es esmu stulba, tad viņa ir plnigs jampampņš, jo tad es nvarētu būt te, un man skolā neietu tik labi.
Bet ziniet kādēļ ir šis lielais strīds? Jo viņa iespraucās manā sarunā, un es tikkai patieku: "Es nerunāju ar tevi!" Tieši tā pat, kā viņa to dara vienmēr, kad es atveru muti, kad viņa man neko nav jautājusi. VAi nav mīļi? Un šodien es patiešām neesmu izgulējusies, un man ir slikts garstāvoklis, tādēļ es arī saku, ko domāju.
Bet istaba bija jāpamet tādēļ, ka ja tas tā turpinātos es viņu nosauktu par zagli. Kas protams ir patiesi, bet tas mūs ievestu tikkai vēl lielakās problēmās. Jo tā šobrīd ir tabu tēma. Jo Kristīne bija vienkārši savākusi manu krūšturi un ielikusi savā atvilknē. Protams, ka es pēc 3 mēnešu gaidišanas, kad tas atgriezīsies no mazgāšanas gāju meklēt. Un protams, ka tieši atvilknes augšā ir mans krūsturis! Bet tbu tas ir, jo es zinu,ka viņa zin, ka es esmu viņu paņēmusi atpakaļ, un viņa nesaka neko, ka es neatļauti gāju viņas istabā, jo tad es viņai kaut ko teikšu par krūšturi, un apgrieztā secībā.
Līdz ar to, tagad sēžu istabā un mēģinu nomierināties. Jo lai gan man būtu daudzas lietas, par kurām pārmest Kristīnei, es turu muti... Nu labi, šodien sanāca viņai iemest sejā, ka tad kad viņa kaut ko nepareizi izdara tad viņai jau visiem ir jāpiedod, un viss jau ir kārtībā ar mazu ups, sorry. Bet ja kāds cits kaut ko sliktu izdara! :O:O Viņš tagad ir idiots vai vēl sliktākos vārdos saucams, un pat visa pasaules atvainošanās to nevērsīs par labu....


Labi, man laikam jānomierinās....

otrdiena, 2011. gada 17. maijs

Konzert!

šoduien visa diena pagāj muzikāli! No rīta riktīgi izgulēties, tad doties uz mēģinājumu, un tad koncerti.
Mēģinājumā bija riktīgi jautri. Vienam no ģitāristiem uz krekla ir kaut kāds dīvains simbols, kuru viņš mums negribeja paskaidrot. Also- rokā tika ņemts cilvēka labākais draugs- smartfons (šajai valstij raksturīgi- i-phone). Tā ir kaut kada dīvaina haosaburvju zvagzne, kā rezultātā viņš tika, no manas puses, nosaukts par haosa dievu. :D
Mēginājumā vienkārši bija jautri. Smieklīgi un jautri.
Pirmajā koncertā nebija labi, jo klausītāji nebija motivēti klausīties, un sākumā pat dazi sāka smieties, jo ennviens nesaprata ko es dziedu, un mani protams iznesa no sliedēm līdz tādam līmenim, ka vairs negribēju iet uz skatuves. Bet protams. Misters Villiams vienmēr visu var vērst par labu!
Maza palīdzība no mazas melnas kastītes un man viss ir pilnīgā kārtībā! :) :D:D
Njam, vispār bija jautri. Vēl peidevām, es saderēju ar diviem džkeiem, ka viņi dziesmas Rocking all over the world laikā izdejos ar slotām pa skatuvi. Un šie paņēma un izdarīja!! :D:D KAs nozīmē, ka es zaudēju derībās un man nācās arī so to izciest... :D
Bet visā visumā bija jautri... Un vēl vakarā, kad visi gājām iedzert kaut ko lai nosvinētu, par manu ātrumu obrīnijās un man paziņoja, ka es nedrīkstot pamest rokgrupu....
Mīļie, ko lai mēs tagad daram?!?! Man jāpaliek te! ;( :)


(Piedodiet ka tik īsi, bet rit kd Jurisprudencē, un ir jau vēls...)

pirmdiena, 2011. gada 16. maijs

Ironiska diena...

Es laikam esmu apņēmusies rakstīt diezgan daudz blogus (nemaz neskatieties, ka es vē te ap pusnakti esmu... ;P) Bet tas jau arī labi. :)

Šodien bija jauka un nedaudz miekīga diena. Nedaudz ar ironisku joku un sarkasmu piegaršu. :D
No rīta ejot uz skolu, satiku savu draudzeni, kura palīdzēja izdalīt manam kalsesbiedram fleierus no kaut kādas ballītes. Un viņš man, protams, dod vienu,saot, ka man obligāti jānāk, un jāpiedalās tieši tur. Un viņs norāda uz punktu wet-t-shirt contest. :D:D Jūū! Tad sākās, mes ar draudzeni sākām smieties, ka kā gan citādi, jo tas taču esot mūsu lielaākais sapnis, un bez tā taču mēs nevaram dzīvot. Un tā radās sakāmvārds "Who cares about LSD, when there is wet-t-shirt contest!" :D:D Un šī leita vēl ar to nebeidzās! Izrādās, ka piereģisties var caur internetu. Un tev nav jāievada ne kāda emaila adresse ne tel nr. Līdz ar to kalsesbedri smējās, ka piereģisrēs mūs tā pat. Tad mums vnk būs jāiet... Njam, smieklīgi.. Bet viņeim par nelaimi es nevaru tikt, jo man tajā laikā ir AFS nometne.
Sekoja pāris nepārāk interasantas stundas, un došanās paēst, kur Beats ļoti smieklīgi skaidroja Melissai (Natālijas pusmāsa, kura vel pāris nedēļas padzīvos pie mums (16 gadīga)) ka telefons paliek mierā, kamēr viņa peed, citādi viņš viņu izjaukšot pa detaļām. :D Un pec tam kā robots mēģināja pasniegt kristīnei atvianošanos, ka noslēpa ipadu. Bet nevis tīšām kā robots, bet gan vnk mēģināja atvainoties, bet tas vairāk atgādināja robotu, kuram jāizpilda pavēje.. :D
Pēcpusdienā angļu valodā nedarījām neko.. Precīzāk, es diskutēju ar Vivi par krievu valodu un krieviju. Bet e spalaidu garām visu garlaicīgi diskusīju par kautko.. :D
Matemātikas skolotājs ir slims! :D:D Juhū! Un tomēr es ar Vivi tēlojām, ka mums ļoti žēl, ka nav matemātikas. :D Šajā bŗivajā laikā pirsm sporta mums mācīja spēlēt Zoli! :) Vai kaut ko līdzīgu, kur jāiek katram viena karts un tam kuram ir stiprākā tam jāņem visa čupiņa, un pēc tam skaita punktus. Vai tā ir Zole? :D Katrā zinā puišiem radās jauna ideja. Tā kā mes tagad jau mākam to spēli, tad mēs pāriesim uz augstāku līmeni un klases ballītē (Kura ir no sestdienas uz svētdienu (Un man gan sestdien gan svetdien ir sporta sacensības :D)) spēlēsim kartis uz izģēbšanos. protams, ka visi puiši ir gatavi spēlēt! :D Bet neviens nerēķina, ka mēs šoreiz svinēsim ārā kur īsti tā pat spēlēt nevar! :D Katrā ziņā, ja nu kas, mēs nolēmām uzvilkt vle pāris parus zeķu un vienu exstra krekliņu. Bet es tā pat neesmu īpaši slikta šajā spēlē. (giggle)
Bet vēl jo projam tikka nesti joki par sapjo t-kreklu konkursu... D:

Sportā mums bija jāskrien pirmajām (Orentēsanās) kas man vnk schiis mich a (labāk netukošu).Līdz ar to, sākumā vnk izskraidījos pa pilsētu un tad varējām spēlēt volejbolu.
Spēlējam trīs pret trīs. Es, Nils, Sāra (Nils ir slims tādēļ viņam nav jāskrien) un otrā komandā Vivi(kurā vnk visi piši ir iemīlējušies.. :D), Rachela un Nikola. Nu, ja... Un Pjērs (Pierre) bija mūsus tiesnesis. Protams, ka viņš netiesaja taisnīgi. Uz ko Nils izrūda: "Tikkai tādēļ, ka esi tajā tur iemīlējies, tev nav jatiesā par labu viņai!" Paldie sdievam Vivi to nedzirdēja.. :d Bet tik un tā smieklīgi. :D
Ģērboties promiešanai es stāstīju joku: "Esi puisis?Dzīvo Latvijā? Tev nav draudzenes? Tad tev ir divas!" Un stāstīju, ka Latvietēm patīk franču un angļu akcenti. Uz ko uz mani viltīgi sktoties paziņo: "Pjēra dzimtā valoda ir franču" un tad nu viņas sāka prināt plānus
AIZMIRSTIET! :D:D


Tas arī viss. :):)

trešdiena, 2011. gada 11. maijs

Karstuma dūriens.

No pirmdienas orentēšanās atgriezos kopā ar karstuma dūrienu. Lai cik arī smiekligi tas neizklausītos, vēl jo projām nejūtos labi. Laikam āds liktenis. Vispar jāsaka paldies mammai, ka viņa man izskaidroja, kas ar mani ir noticis, citādi viss sāka kļūt neloģisks....
Tagad sēžu ar aukstuma kompresi un stāstu jums par jaunumiem.


Sestdien ap deviņiem no rīta man pēķšņi eināk piedāvājums dotis uz Zermat. Es, protams, piekrītu. Iet aplūkot Materhornu, un vēl piedevām kad par mani kāds samaksā! :)
Citiem vārdiem sakot biju sajūsmā. Kas noveda pie tā, ka es protams perfekti pavadīju laiku. :)
Mēs bijām piecratā. Es, mana draudznee, viņas mamma, viņas mazais bralis un viņas vecmāmiņa. Kad bijām augšā kalnā, mēs satikām kādu kanādieti un man bija iespēja paturēt rokās kādus kilo 6us smagu, ļoti profesionālu kameru, jo viņš vēlējās bildi ar sevi. Bet tūristiem līdz turienei brauktir tik dārgi. Patiesi, man jau kā vietejai un vēl par puscenu tas likās dārgi. Ja tu esi tūrists tev bezmaz jāmaksā kādi 75Ls, lai varētu apskatīt kalnu!!
:D Bet bija jautri. Un atpakaļceļā mūs iepriecināja mazais brāļuks, kurš dziedāja dziesmiņu: ales Furzt, alles Furzt, alles ohne wasserfall (viss pirž, viss pirž, vis izņemot udenskritumu) Un viņš jau nu nevarēja beigt diedāt. Bet bija labi.:D


Svētdien, es nejuos īpaši labi, tādeļ paliku mājās, kamēr pārējie gāja peldēties.

Pirmdien skolā bija labi, bet tad sportā bija jāskrin orentēšanās. Un Ārā ir ap 30. Un saus, un spīd saule! Meklējot ceturto kontrolpunktu man pēķšņi palika slikti. Neieslīdēsim nejaukās detaļās. Teikšu uzreiz, ka es saķēru karstuma dūrienu. sākumā man likās, ka nekas tik traks jau tas nav.. Bet otrdien vakarā es sapratu, ka tas vēl turpinās, nu tā es tagad vēl sēžu ar karstuma dūrienu, tumsā, pie ventilātora un ar aukstuma kompresi... :D


Bet par otrdienu. no rīta pirmās divas stundas ir Matemātika. Un vienmēr otrdienās matemātikas skolotājs atprasa vielu. Iespējas ir divas: vai nu kāds piesakās brīvprātīg, vai arī visai klasei atbilde jāraksta uz lapiņas. Kad skolotājs pajuatāja, vai kāds piesakās brīvprātīgi, Rachela piecēlās un teica, ka es gribot! Man tā bija pirmā dzirdēšana! Izrādās, ka visa klase jau pirmdien bija nolēmusi, ka es to darīšu un neviens neko nebija mācījies. Man nekas neatlika, kā vien piecelties un atbildēt uz skolotāja jautājmiem, nebija tik slikti! Dabuju pat 5! (Lv-8)
Un arī pečpusdienā, (kad man an bija slikti, jo mēģināju braukt uz skolu ar riteni) ieguvu 5,5 Ķīmijā! (Lv-9) Un man pietrūka 1 punkts līdz lbākajai atzīmei! :d
Bet nu,.. Arī rokgrupas mēginājumā man gāja labi. Mēs diedājā, un smējāmies un nākamotrdien ir
lielais koncerts! Nespēju sagaidīt.. :) Atgrižoties mājās no skolas man palika vēl sliktāk, līdz ar to pusseptiņos es atlūzu un nogulēju 12 stundas! :O


Šodien man skolā arī bija varen grūti. Bet es izturēju, jo bija jāaizstāv prezentcija informātikā, un angļuvalodas kontroldarbs! Bet bija oki.. Nu labi es droši vien tikšu pie sliktas atzīmes bet tomēr :)

Šodien sadusmojos, nomierinajos un samierinājos ar savu māsu Kristīni. Viņa jau divas nedēļas nevar iztīrīt toleti. Un tā, kā man neko nedos tas, ka es ar viņu strīdēšos, es vienkārši paņēmu un pai iztīrīju toleti. Jo citādi ir par daudz naida, un tas neko pasulei nedod. :D :)

šoreizei viss! ;*

piektdiena, 2011. gada 6. maijs

Piektā diena- svētku diena!

Šodien bija manas draudzenes dzimšasnas diena. Lielāko ties, man gribējās, lai viņa tiek pie visa tā, pie kā es netiekuparasti, jo man nav neviena, kurš to noorganizētu.
;(
Citiem vārdien sakot: Es parūpējos, ka visa klase atcerās, ka viņai šodien ir dzimšanasdiena. Mēsa ar Sāru sagatavojām viņai 17 kēksiņus, kurus smiadīdamas pasniedzām pirmās (mums gan bija tāda ka brīvstunda, kurā mēs varam darīt ko gribam, bet mums jāsēž klasē, un mūs pieskata kāds skolotājs, kurš parasti nesaka neko)
Bet visi tik jauki smaidīja, kad mēs pasniedzām viņai dāvanas. :)
Un es pierunāju mūzikas skolotāju lai viņš nospēlē Happy birthday tā, lai visi dzied. Un viņš vienkārši vadija stundu tā, kā viņš parasti to dara, un tieši tad, kad viņš sāka selēt trīsskaņu piemērus, ieskanējās Happy birthday skaņas. Tas bija tik ģeniāls mirklis, visi dziedaja un Rachela staroja. Pec mūzikas vienai pusei klases (kurā ir arī Rachela) bija vēl viena tunda. Un es pierunāju pārējos pagaidīt ar mani vienu stundu, un tad visiem kopā aiziet iedzert kafiju. Nemot vērā, ka Rachela nerīkoja ballīti, man izdevās viņai sarīkot jauku dzimšanas dienu.:)

Vēlāk, kad es atbraucu mājās man uzbruka mazā māsa, kurai gribējās iet pedēties. Tadēļ es tiku iecelta par nacionālo varoni, jo piekritu iet ar viņu peldēties. Tādēl, es veselu stundu peldēju no vien abaseina gala līdz otram. :)

ceturtdiena, 2011. gada 5. maijs

Diena pirms piektdienas.

Zienie, kā šeit var zināt, ka sākusies vasara? Kad kalnu galotnēs sniegs kūstot spīd saulē, kā matemātikas skolotāja plikais pauris. Vismaz man teica, ka kad kalni tā izskatās varu būt pārliecināta, ka ir sākusies vasara, un man nezināmu iemeslu dēļ matemātikas skolotāja kailasi galvvidus sāka pīdēt tieši tajā pašā laikā, kad kalnu virsotnes. Līdz ar to, sakarā ar maniem novērojumiem, ja matemātikas skolotājam spīdz kailais galvvidus- ir sākusies vasara!
Un tieši šodien vasara sākās! :)

Rīt manai draudzenei ir dzimšanas diena. Un es nomocījos vairāk kā stundu pārmeklējot visus veikalus, lai atrastu viņai dāvanu. :) Begās nopirku sudrabaini zilu kaklarotu, kura viņai varēs atgādināt mani, kad es būšu prom.Tagad tikai jāsameistaro sāvanai atbilstoša kartiņa, un esmu pilnībā gatava vinas rītdienas apskāvienam.. Ā.. Ņemot vērā manu tradīciju apsveikt visus tieši tajā brīdī, kad viņi ir piedzimuši- man jāceļas pus četros no rīta... Novēliet man veiksmi!

otrdiena, 2011. gada 3. maijs

Mazliet cilvēcības un Mendeļējeva tabulas.

Kurš būtu domājis, ka vienā dienā var tik daudz visināt vaļā grāmatu, bet tik un tā neko nezināt...
Šodien bija Ķīmijas kontroldarbs. Bija labi, es visu zināju, bet tomēr neko nebiju macijusies. Bet mums bija 4as brīvstundas un vēl veina ķīmijas stunda. Kurās protams mēs nedarījām gandrīz neko. :d Kā jau mēs... 2Ggggarāžā... :D (Inseideris)
Mēs bijām pajautājuši ķīmijas kontroldarbu paralelklasei, par ko gan patiesībā draud piezīme.
Un tieši stunda pirms kontroldarba skolotājs skaļi paziņo
- Sāra, es labrāt saņemtu no tevis Jonlukas kontroldarbu!

Tas bija tāds soks visiem. It īpaši Sārai, jo vinas brālēns bija viņu nodevis.
Katrā ziņā viņai nācās nosarkušai doties pie skolotāja un atdot kontroldarbu. Bet viņš tikai smējas un neko neteica, līdz ar to- izsprukām sveikā.

Man vispar šodien nācās sākt smieties par neko.. Šodien biju kowboja kostīmā... :D Nu labi, kowboja stilā... Un vienam no rokgrupas uz krekl bija govs.... Diezgan labi saskan... :D Njam, neizplūdīsim nesakarīgās detaļās.

Man ienāca prātā, ka es par daudz domāju. Nu neko es tur nevaru izdarīt... Vienkārši domāju par daudz.!

Matemātikā man ir garlaicīgi, mes mācamies par sīnusiem un tā tālāk.Un no paša sākuma, kas nozīmē, ka mēs runājam no paša sākuma, un ļoti lemām, kas liek man garlaikoties. Bet ir au labi. Bet toties kārtējo reizi esmu apvainota, jo man pietrūks puspunkts līdz 5,5.. (Latviešu 9)
Bet tomēr man nav īpašas tieksmes pildīt kreivu valodu, vai arī mācīties franču.
šodien gribu nedarīt neko... Mazliet pagulšņāt, mazliet parakstīt. :)

svētdiena, 2011. gada 17. aprīlis

Mazak ka 100 dienas.

Šodien nosmējos, ka palikušas tieši 80 dienas. :)
Patiesībā pateicosties ķīmijas skolotājam man pat gribās atpakaļ uz Latviju. 30% No visas Šveces elektrības tiek ražotas atomelokto stacijās. Un ja katrs Šveices iedzīvotajs izslēgtu visas ierīces, kuras ir Stand-by režīmā (izrautu kontaktdakšas) viņi ietaupītu tieši 30% elektrības. Kas nozīmētu, to, ka AES varētu vienkārši izsklēgt!

Taja brīī es nopriecajos, ka dzīvoju Latvijā, kur nau nevienas AES un kur mēs varam lepoties ar saviem mežiem, pļavām un pat nepārāk-ātriem vilcieniem. Tomēr- Es lepojos! :)

Šodien noskaidroju to, ka neesmu ta apmaiņasskolniece, kura pieņēmusies svarā vissvairāk. Camilla ir pieņēmusies svarā par 20kg!!

Njam, man skolā aktīvi jātaisa mājaslapa par enerģijas tēmu, un pie viena jārksta blogs par to, kā es to daru. Es jau beigi apņēmos, ka to darīšu, jo man ļoti patīk rakstī blogus. :D:D Bet kā rezams pēc šī- īpaši daudz es nerakstu. Bet es apsolu laboties.

Pavasaris ir sāies ne tikai ar ziediem, bet arī ar savvaļas dzīvniekiem. Ik uz stūra kāds atrodas, nesen tieši man priekšā pār autobāni pārskrēja briedēns. Laikam vēl jauns, un neko nesaprot. Tai pašā laikā, varbut viņš to darīja, lai iekarotu kādas stirnas sirdi? Arī dzivniekiem pavasaris gavā. Vispār sekojot ta, ko par "pavasara hormoniem" saka speciālisti- tas ir un paliek teiciens. Labāk to izskaidros tas, ka pavasarī paiekot sltākam sievietes parāda vairāk savu ādu, un mums sievietēm nezināmu iemeslu dēļ tas ļoti iedarbojas uz vīriešiem. "Pavasarī vienkārši viss zied, arī meitenes" :Teica Līga Reitere. Piekritīsim? Protams. (sun)


Man savukart tikko sākās brīvlaiks, ar secinājumu, ka neesmu pārāk labi mācijusies krievu valodu. Satiku vilcienā vienu Latvieti, kura nerunāja latviski, un nevarēju ne vārdu krieviski pateikt. :) Labi, ka viņa mācēja angliski. :D Smieklīgi....
Un vispār-lieldienas. Vēl jo projām neesmu tikkusi skaidrībā kāds sakars zaķim ar olām un vispār ar kristus augšāmcelšanos, bet tomēr- Priecīgas jums visiem lieldienas! (es cenšos sevi noturēt neapēst to šokolādes zaķi, kurš rotā manu galvu... Jo kinder šokolāde.... (mmm) Fu Katrina, vari sevi taču savaldīt!) Gaidiet nākamos blogus! :*

ceturtdiena, 2011. gada 10. marts

Faschnacht.

Atklasanas gajiena, kuras piedalas visadi muzikanti un tematiski prieksnesumi, nebija vel sajuta, ka kaut kas specials tas butu. :) Sajuta naca pec tam, kad tu saproti, ka pec tadam lietam vienmer nak party!! Visi atrodas viena liela laukuma, kur ir uzstaditi bari un spele dzivo muziku, nu labi, nesaudzesim- visi ir pilnigi piedzerusies, kas nodrosina nebeidzamu jautribu.

Gajienu skatiojos ar gimeni, bet pec tam devos ar draudzenem un vel paris vinju draugiem uz riktigo pasakumu. Bija jautri, lai gan cenu delj mes neko nedzeram. Satikam savus klasesbiedrus, kuri bija piedzerusies ta, ka vissa liela snuffa bundza nokrita uz zemes un dargais pulveris izbira.. (slikti vinjiem... :D:D (devil)) Pec tam es pazaudeju savas draudzenes, bet toties atradu cilvekus no RockBand un dabuju pat ar vinjiem kopa pazdiedat.. Mes parsmejamies un visadi citadi labi pavadijam laiku. Lidz bridim, kad es atkal pazaudejos, un man palika garlaicigi. Tad es devos majas. Bet ta bija tikkai svetku atklasana.

3.Marta es devos uz 10 dienam padzivot pie savas draudzenes. Taja pasa vakara bija svetki vinjas ciema (un es ar ciemu nedomaju tadus, ka latvija, te ciemos dzivo daudz cilveku, bet tik un ta tie ir mazinji.) Devamies ari turp. Bija ari cilveki, kuri bija pargerbusies, es biju velnins. (varat iedomaties, ka uz maniem blondajiem matiem izskatas tumsi krasotas acis un sargani spidosi radzinji... :D) Devasmies kaut ko iedzert, un apsveicinaties ar visierm cilvekiem, jo ciema visi visus pazist. Protams, mani ne, bet lidz vakara baiegam, ari mani pazina. :D Nedaudz daudz sanaca dejot.. :) Galva ari mazliet dulla. Bet visaa visuma bija patiesam jautri. Mani jau sakuma bridinaja, ka lidz ko ciema ir "svaiga galja" visi sarosas.. (giggle) Man tikai pieversta ljoti pastiprinata uzmaniba, kas gan varetu teikt nenaca par labu manam EGO. (smieklinjs) Nedaudz padejojam, un kad beidzot visiem sagribejas est (nedaudz pacukstesu tas bija ap plus pieciem) devamies majup. Atstajot musu vienaudzus stridoties kura "schats" es esmu.. Nav ne mazakas nojausmas, kadelj. (giggle)
Nakamaja reize (nakama pirmdiena) mes bijam pateisi pargerbusas. Es biju visa sav godiba sagerbusies Sveices armijnieka terpa, un ar ieroci rokas. Musu tema bija Waffeninicativa. Kas nozime, ka ta bija iniciativa par to, ka jaaizliedz ierocus turet majas. Mana draudzene bija pasnavnieks ar caurumu galva, vinas draudzene bija berninjs, ar sasautu laciti. Vispar bija diezgan jautri, bet armijas terpa terptai meitenei nav isti liela piekrisana puisu vidu... :D:D:D
Ajj... Citiem vardiem bija jautri!
Milu jus visus! :*:*:* Vel mazlietinj, mazlietinj! ;)

trešdiena, 2011. gada 23. februāris

Dazas dienas saulite. :)

Braucot ar riteni pa enas malu tu apzinies, ka reizem smiekligie, vai laimigie sikumi, un atminjas ir nozimigakas neka lieli notikumi. Tadelj shodien esmu laimiga. :)
Diena sakas ar to, ka Pjers man apsedas blakus uz gridas gaiteni un meginaja iestastit, ka mani noteikti izsaukshot anglju valoda, un ka vinjs jau nevelot man sliktu, tikai gribot mani pabridinat. Tad atnaca Vivi, kurai slkjita, ka Pjers ir nejauks pret mani (lai gan man skiet, ka vinjs vnk negrib, lai vinjs ar mani vispar runa.. (giggle)) un mes sakam kopa smieties par skolotajiem.
Tad vel musu slavenais kajuskuvis kuram mugura bija tads pats dzemperitis, kads ir ari manam bralim, un man sagribejas sabuzinat vinja matus, bet tada zeleja pretigi iebraukt... :D:D:D
Anglju valoda mani nemaz neizsauca.. Ka rezultata Pjers man ir parada kruasanu, jo mes uz to saderejam.. :D:D

Lai gan es pedeja laika izskatos pec pilnigas cacas, kaut ka vislabak man patik, ka es izskatos parasta balta dzemperiti, un cauras zilas dzinsenes, ar zirgaste sasietiem matiem.. Tas ir ka atcereties mammu, un justies mierigai. :):)
Vispar si saule, un filma par Krieviju, kuru mes skatijamies religija, lika man sailgoties pec majam. :) Cik gan patriotiska esmu, kad pilnigi viss man asocejas ar LV! :):) Es jus milu! :*:*

ceturtdiena, 2011. gada 17. februāris

Muzikas paradize...

Sodien muzika tiku pie 5! Sausmigi priecajos. :) Patieis, Latvija tas ir 8, un tas jau nebija dziedasana, vai kaut kas tads. Ne tas bija teorijas parbaudijums. :)
Un es beidzot sapratu kaut ko par minoriem un dieziem un bemoliem un bekariem. :)
Lai gan te visas sis lietas sauc savadak un vispar ir savadaka nosu nosaukumu sistema... Sarezgiti, bet es patiesam censos. :)
Katra zinja skola ir jautri. Macamies, spelejamies, smejamies, un apceljam blondines..... Neko neteikshu, ka pati esmu viena no tam.. :):) Piemeram pirmdien man atnjema penali, un nedava atpakalj.... Man jau likas, ka Koledzas puishiem vismaz butu vairak smadzenes neka bernudarzniekiem.. :D Bet bija jautri, un es vismaz neaizmigu anglju valodas stunda.
Vispar noskaidrojam, ka Pjeram ir vajiba uz blondinem. Klases ballite, mes baigo skandalu abi uztaisijam, un vispar uz kadam divam stundam atradamies visa centra.. :) Un tagad visi apgalvo ka es speciali vinjam nokrasoju savus matus... Nu labi, tas gan bija tadelj, ka vinjs bija vienigais puisis, kurs pamanija ka vispar kas ir mainijies. Nu, vai vismaz vienigais, kurs ko teica... :)
Katra zinja pec klases ballites bija ljoti daudz smiekligi parpratumi....


Bet vispar man skiet, ka laiks skrien nepieklajigi atri. A, vispar japastasta, par sestdienu. ;)

Sestien, jau agri no rita dzinamies uz Italijas pusi. Pulkstens pus 10 bija vilciens, uz kura uzbraukshana sagada nopietnas problemas, ja mashina ir tik liela, tadelj nepiecieshans vairak laika. Mes visi pusaizmigushi sezamies masina, lai tur vel nedaudz paguletu un pec stundas izkaptu iepirkumu centra.
tur tiek nolemts, ka frizieris jaiet apmeklet no sakuma. Ienakot salona paveras mute verojot, cik perfekti atstradatas frizuras ir tur stradajoshajiem frizieriem. Mes pieejam pie kases, un Natalija italiski sak skaidrot, kas mums ir padoma. Ar matu grisanu Kristinei- nekadu problemu. Bet balinashanu man- skatas patiesi skibi. Bet tomer, ka vina vareja noprast, pec mana apnjemibas pilna skatiena, mans lemums bija negrozams. Kad mes ar Kristini tikam pasauktas uz matu mazgashanu frizierites jau caloja pilna kakla. Italietem ta nav maksla- runat ir genos. Patieis reizem gribas pajautat, vai mani nav kadi italju geni. Bet nu- matus kopt vinjas mak. Mana galva tiek izmazgata- izmaseta un visadi apkopta. Tad tiek ievietots balinatajs. Pec pusstundas sarodas kadas 5as frizierites kaut ko viena ar otru apsprietz, un vienlaicigi 10 rokas tiek uzliktas uz maniem matiem. Mani radas bazas, bet pazistot savus matus, es zinaju, kaviss bus labi. :) Patieiba reizem skita, ka kaut kas noies greizi, jo frizierites skatijas bazigi, bet pec 2 ar pus stundam balinatajs tika izmazgats, un es izskatijos pec plankumainas panteras. Patiesi jokaini. Bet nakamo stundu manus matus klaja krasa, un es jau saku nomierinatie,s ka nu jau viss bus labi, lai gan krasa koda, un gulet izlietne nav patikami. Pa to laiku vel Anja paspeja nolemt, ka vinjas mati ari jaapgriez. :)
Pec cetram ar pus stundam perfekta pelnuskites frizura ir gatava. Lokas izskatas nedabigi skaistas, un matu krasa ir perfekta. :) Precinjs ari izmaksaja 97 Euro, bet manuprat bija ta verts.
Pec picas paesanas mes ar Kristini, kad bijam jau veikalus izstaigajusas, izdicam, ka mums noperk vienadas somas, tikai dazadas krasas. :) Lielas maksligas adas somas, mana ir bruna-vinas peleka. :)
Pec vel vienas porcijas saldejuma, mes devamies majup. :) Patieis labi pavadita diena. :)


Valentindiena cilveki skalji apsprieda, no ka, kad mums piegadaja rozes. Man tika tris. Es nevaru parspet Vivianu, kura tika pie 8. Bet tomer esmu laimiga. :) Labi nejusties vientuljai. :) Visi gan bija pilnigi parliecinati, ka zin, no kanak rozes. Tik pat parliecinati, ka visas meitenes par to, ka Matias pats sev nosutijis rozes... (giggle)

Nesen, kad lokas bija izmazgatas ieskatijos spoguli un nosecinaju ka izskatos pec psihoterapeita. Nav isti skaidrs, pec kadiem kriterijiem.. bet laikam tadelj, ka vienkarsi izskatos mieriga, un pat nomierinosha.. :) Ka miega zalju tabletes... runajot par miegu.. Jaiet est un gultinja. ;)

trešdiena, 2011. gada 9. februāris

Mazas rita peles.

Sorit izkrita pirma stunda, ko es protams aizmirsu, tadel pamodos agrak.
Tagad esmu te. :)
Pirmo reizi pie PC jau ilgaka laika perioda..

Patiesi veletos, kaut es varetu rakstit biezak,bet ja nesanak- nesanak.

Vispar gribeju pastastit par to, ka te gatavojas velntindienai.
Valentindienaa ir ljoti svarigi labi izskatities- Man pazinjoja mana draudzene. Meneshiem ilgi tiek planots, ka apgerbties. (giggle) Jo tieshi nedelju pirms valentindienas visas klases iet cilveki, pie kuriem var pasutit rozes, kuras tad valentindiena nodos adresatam, kopa ar sirsninju, uz kuras tu^uzraksti sanjemeja vardu un klasi, un varbut kadu mazu novelejumu, vai paraksties (ja velies) Visi savaktie lidzeklji tiek nodoti labdaribai.
Ajj, ka klases sakas sacukstesanas, kikinashana un sarkshana, kad jasuta rozes.. Ka tik kads nepamana, kam es sutu....
Bet skaisti valentinadiena jaizskatas ne jau tadelj, ka sanjemam rozes! Bet gan tadelj, ka tie zeni, kuri ari sanjem rozes, jau ka virieshu majas nenesis lielu rozu pushkji, citadi vel kads padomas nepareizi par vinju orentaciju! Ne, vinji savas rozes uzdavinas meitenem, tam, kuras smukak izskatisies. :):)

Ta ka gaidam valentindienu. ;) Tad ari pastastishu vairak par rozem. ;)

otrdiena, 2011. gada 18. janvāris

Berne un tas apmeklejums. (cilvekiem ar vaju vedera muskulaturu neiesakam)

Sakas viss ar to, ka man bija jaceljas pussesos...
Ha- teica modinatajpulkstenis un es piecelos tikkai 6os.
Negribigi velkot kajas izdzeru kkadu sulu (Man pat bail jautat, kas ta bija par sulu.. precizak- bail uzzinat) Un aizskreju uz vilcienu..
Ara bija stindzinoshi aukstas, jo ljoti agrs. Pilnigi velejos labpratak iet uz skolu...
Un tad vel Visp... :D Vilciens protams, ka naks tikkai ar 15 minushu nokaveshanaos... TIKAI! Man ta pat butu 15 minutes jagaida.. Nu neko aizeju kko iekost, ja jau vel pusstunda.. Nopiku divas balmaizes bulcinjas un tafeli sokolades... Tipisks bernu naskjis sheit..
Gaidu..
Ara vel jo rojam ir tums....
Kad beidzot naca vilciens.. naca ari vilshanas.. Es biju gaidijusi divstavigo ziloni, vai japanju cusku... Nee.. Parastais sbb, bez ipasham ertibam..
Bruacot skjiet, ka es skatos paatrinoato filmu... Vilciens brauc atri, bet diena aust lenitem... Bet skatoties laiks pazud... :)
Pec 25 minushu gara tunelja paradas "Bodensee" es varu to verot ar izgaismotam kalnu malem... skaisti, ka sniegs atstaro sauli, tadejadi izskatoties vel baltaks, un udens.... zils, ka dargakmens (nav nemazakas nojausmas, ka sauc zilus dargakmenjus, citadi butu te pierakstijusi)
Talak seko lauki... Lauki un nevienas majas... Ne.. tomer viena ir... Kaut kur horizonta...
Bezt tomer pa lauki skraida suns.. ar saimnieku.. Paris desmit km attaluma no majas... Un cilveks ir uzvalka.. Neskjita logiski, ka vinji ir tur... Bet toties interasanti....
Talak ir majas... cimats... Lauki.... virs ciema ir tada migla, ka par dumiem, zilganbruniem, japeld tiem pa virsu... Es varetu to uzgleznot, cik tas magjiski izskatijas... Bet diemzel es nemaku gleznot... Un efekts nebus tas pats...
Nonakot gala nespeju vien beigt priecaties par to, ka esmu nonakusi pilseta! Ar autobusiem un tramvajiem un trolejbusiem...! Un cilvekiem... Un lielu lerumu mashinam... Un veikaliu skatlogiem, kas ta vien bljauj- SALE! SALE! Visu SALOJAM!
bet man jamekle savejie AFSeri... Nepazistu ittin nevienu no vinjiem, bet.. Pacenshoties atrodu vietu, kur stav kjinieshi kopa ar spanieshiem un nosecinu, ka esmu pareizaja vieta.. :) Nav neviena, ko esmu redzejusi pirms tam...
Dodamies uz parlamenta pili... Atrodu sev pazistamos un mes mazliet turamies kopa...
Pils ir interasanta.. Pei galvenajam kapnem stav cetri bronzas brunjinieki, kuri apzime visas 4as valodas... Vacu ir tads komisks.. Patisi.. tas terps vinjam nepiestav.. :D Tad jau _Italju labaks- stalts un kartigs.. tikkai ne vacu.. :D Es iedomajos hitleru tada terpa... gandriz bikses piecuraju.. :D
Mes patelojam deputatus sezot "ministru kabineta" telpa un diskutejot dazadas valodas..
Tur viss ir tikkai no sveice izgatavotam lietam, un pat logiem ir izsjuts zids novilkts ta, ka izskatas, ka tur stikla nemaz nav...
Izradas, ka shiet ari deputatiem, ka skola, lai runatu japacelj roka un jagaida, kamer premjerministrs dos vardu.. (giggle) Es iedomajus musu kalviti ar piesarkushiem vaidziniem kautrigi paceljot tuklo rokeli.. :D:D
lielaja, parlamenta telpa ar 200 sedvietam uz galda ir pogas... viena sarkana, vien zila, viena zalja. Ka mums paskaidroja gide- zalja ir piekrishana un sarkana ir nepiekrishana (Burtisks tulkojums no vinjas sliktaas anglju valodas..) un kad mes parjautajam kas ir zina.. shada bija vinjas atbilde- Zila? Ajj es tac nezinu... Zila ir vienkarshi zila!
Un man likas, ka gidiem ir vairak jazin! Se tev!

Dodamies talak... Para sez virinjs ar gjitaru, bet bez zobiem... Ja es vel butu maza un naiva domatu, ka vinjs savus zobuspardevis, lai iegadatos gjitaru.
Patiesiba vinja dziesmas bija rupjas, bet ta ka es franciski nesaprotu- man patika, ka vinjs spele...

Nonacam pie bernes mera. Smiekligs virinjs... atnaca, pakasija pakausi un saka runat:

"Mes esam vislabakais kantons, jo mums ir:
2765 sunji
1847 bumbieres
1287 abeles
par vistam mes neesam parliecinati, jo tikko bija epidemija
Bet musm ir 6i aprikozu koki, kas ir tieshi 0,005 procenti no visiem sveices aprikozu kokiem
un vel mes esam vislabakie, jo mums ir vairak sievieshu nea virieshu...
(un ka vinjs pasmineja to sakot...)
Ediet berni ediet citadi es kjushu resns..."
Un tad vinjs pazinjoja, ka grib pafotografeties ar meitenem.. :D
Smiekligs tips...
Sakas brivais laiks...
Gribejam iet apciemot lacus, bet es iepazinos ar cilvekiem, kuri macas francu dalja, un vinji negribeja.. Tadelj es gaju ar vinjiem...
Gribejam redzet ensteina maju...- ciet
gribejam redzet vesturas muzeju- ciet
Biijam tik nogurushi, ka gribejam dzert kafiju- un aizgajam uz Starboks.
Pamazam liela daljai bija jaite.. palika tikkai tris cilveki:
Paraksmaidiga latviete, amerikas judiete(Saproties Judisms..), un vacu socialists....
:D Ta tik bija kompanija...
Apspriedam jokus bez smieshanas.. Ka- Es jau nesmu rasists, es tikkia ienistu melnos.. :d
Kad vacu puisim bija jadodas, palikam tikkai mes divata... Sakam- kajua meitenes.. aprunat puishus... shejienieshi vispar neko nevar patiekt.. Es gan negribu teikt, ka latvieshi var.. Bet ari mani klasesbiedri, lai gan labi zin, ka es runaju vaciski- prasa manai blakussedetajai, lai vinja paprasa man...
pirmo reizi muza ede siltos kastanjus... Mmmm.. Deivigi.. sili un garshigi.. :)
Kaut kadi sviesti ar vilcieniem, kuri nekad nenak laika, unneiet pec saraksta notureja mus vel kadu laiku ilgak.. Es samaksaju par sabiedrisko stacijas toleti, un nopirku bulcinjas, ko est atpakaljcelja.. :)
Un kad viena mirkli nomainas saraksti- Mums abam jaskrien.. un katrai uz savu pusi...
Ta nu man gaja taja Berne... :) KAd braukshu vel pastastishu vel. ;)
Es ekonomika dabuju 9inji (pec shejienes 5,5 ) par prezentacuju "ekonomika un politika latvija. " :D:D Tagad tikkai viens priekshmets nesekmigs.. gaidu vestures rezultatus ceturdien. ;) Iespejams, ka vispar nav! ;)
ajj, ka man gribas netbook, lai varetu to visu vairak rakstit.. (Beats stav un leka ka zakjitis, gaidot, kad vares ispelet savu speli..)

sestdiena, 2011. gada 15. janvāris

Mazliet skumjas pardomas...

Mana berniba varbut nekad nav bijusi viegla.. Labi.. Nav bijusi viegla ir maigi teikts par bernu, kuram katru vakaru 2stundas bija jasez uz veljaskastes un jagaida mamma, kamer vecmaminja skatijas televizoru. Bet es jau nepazinu neko citu... Man jua likas, ka tas ir normali, ka ta tam jabut.

Vakar runaju ar savu viesmammu, un sanjemu no vinjas ljoti negaiditu komplimentu. Es vinjai stastiju, ka ir bijis mana berniba, un par visadam sarezgitam situacijam, kuram esmu gajusi cauri, un kuras nesaprotu... Un vinja teica, ka es apbrinojami maza laika perioda (16 gados) esmu tikusi tik daudziem personibas posmiem cauri, ko citi izdara 60 gadu laika, vai pat neizdara nemaz. vinja gan atzina, ka vinja ari ir daudz kam izgajusi cauri. Bet ka jua mes visi zinam es neesmu parasts cilveks. ziniet es ticu dveseliskai atdzimshanai, ticu, ka dvesele tik ielikta kjermeni, lai kaut ko macitos, un pec naves ta dodas talak. Tadelj ari ir cilveki, kuri jauniba jau ir ljoti dzivesgudri. Es tikai nespeju izprast savu dveseli.. Ja viss kaut ka saraustiti un atri... Bet tas nozime, ka man dvesele ir ljoti jauna, vai ari ljoti nepacietiga... Vai ari ljoti liela, lai spetu tikt gala ar visu uzreiz....

Man skjiet, ak es sapnjoju par daudz.. Ka es neesmu tur, kur es esmu.. Ka tieshi ta, ka man skype profila rakstits- Shiet ir tikai mans kjermenis, mana dvesele ir citur...

Lietas, ko es velos... visiem saku, ka tas patiesi iegustu.. Neesmu tik parliecinata.. Ja jau ir lietas, ko es gribu ilgi, bet vel neesmu ieguvusi... Patiesi.... Es milu rakstishanu un jau ilgi sapnjoju par savdabigu "rakstam mashinu" precizak netbook uz kura rakstit.. Pietrukst iespejas kaut ko iedomatie sun vienkarshi rakstit.. Patiesi... :) stradat ari sheit nedrikstu... Kaut kada zinja japaljaujas uz to, ka kadreiz... varbut.....
Vai jus ticat brinumiem? Es ticeju... Vairs neesmu tik parliecinata.. Un tas mani uzrauc...
Es tik ilgi neesmu neko dzirdejusi no paris cilvekiem, ka es aizmirstu, ka vinji eksiste... Ne nu ne pa visam, savu gjimeni aizmirst nevar... Draugus ka izradas var.... ;(

Mani sapnji ir mani sapnji, un neatkarigi no ta, kur es beigas piezemeshos un apmetishos uz dzivi, esmu patieciga ka ir cilveki, kuri vienmer mani pietures, kad vajadzes... :D

piektdiena, 2011. gada 14. janvāris

G.Kalninjs- Balta dziesma.mp3

Vakar vakara peksnji uzsperos virsu sezot no telefona youtube....

Kaut ka atsauca atminja bernudarzu.. Neatceros, cik tieshi veca(veca.. pff. laikam jau jasaka jauna.. :D) biju... Bet es atceros ka vakar...

Mums bija jadzied shi dziesma kada no koncertiem.. Domaju, ka ziema... Vai varbut izlaiduma... Patiesi varis neatceros.. Bet man bija jadejo ar Nilu.. Un pie vardiem "balta, balta tava sirds" meitenem vajadzeja iedot puishiem bucu uz vaiga. Nils, mazais viltnieks, pagriza man lupas.. :) Nespeju saprast, kadelj vispar ko tadu atceros... Man bija blondi mati un balta kleita.. Puishi bija uzvalkos... Nespeju izmest sho skatu no galvas... :):) Tik laimigais laiks.. tik laimigasi maza berna smaids mana seja vairs neparadisies... Parak daudz kas piededzets, un redzets... :) Bet man butu jasaka paldies.. :) Par visu! :)

Vakar edam risus ar darzenjiem.. Edu ta itka gadu nebutu edusi.. Nu labi.. Kko tadu, kas atgadina mammas gatavoto nebiju edusi 4us meneshus... Es tev apsolu mammit! TAgad es speshu novertet!

Vesturei patieis macijos! Neticami! :D:D
Un es beidzot nopirku spoguli! ;) :D:D

trešdiena, 2011. gada 12. janvāris

Pirma WW deian. :D

+8kg!!! :O:O

Es biju soka, kad ieraudziju so kopsavilkumu.. :D Tas ir pardaudz.. Nekad neesmu jutusies tik smaga.. :D:D

Bet runa nav par to. :) Mani viesvecaki tagad iet uz Weight Watchers. mh.. :d Vispar man ir atkaribano tas gramatinjas, kur sarakstiti punkti.. :D Un tas jua pirmaja vakara! :D Katra zinja es jutos mazûliet parsmagu.. :D Nee nee.. Es uz verotajiem neeju.. Traki neesiet? Tad visiem naktos kauneties par sevi, ja tada, ka es aizietu.. :D Bet nu mazliet svara pazaudet nebutu peljami! ;)
Katra zinja. diena vari appest noteiktu punktu skaitu, kuru tu vari noskaidrot tikai aiizejot uz meetingu.. es pienjemshu, ka es drikstu 29 (shodien jau appedu vairak. ;(;( ) No rita vieglas brokastis- svaigi ar rokam spiesta apelsinu sula un banans. Kopa-2punkti. (bananam nav punktu.) (Jus tacu nenjemat nopietni.. Man tikai tada maza apmatiba ar ediena skaitishanu nevis notieveshanu.. (giggle) visu laiku ir par ko domat.) ajj.. Pusdienas vesels lerums ar viskautko.. :D Citiem vardiem esmu appedusi ljoti daudz.. :D Bet ta filosofija ir kuat kada veida jauka.. _ka tu driksti est visu, bet tikia tik cik tev punkti atljauj. Un sportojot var iegut papilduspunktus. :)

Jaa.. skola nekas ipash nenotiek.. Man shodien visu laiku salst un ir kaut kads negarstavoklis... ;(Nezinu kas noticis.. Varbut tam ir kads sakars ar to, ka man ir sajuta, ka vecaki mani pamet.... Vnk Gabis vairs skaipa nekad nav.. Mamma uz e-pastiem neatbild... Nezinu, kur esmu piezemejusies.. :D:D

pirmdiena, 2011. gada 10. janvāris

Maza bezdzimuma butne.

Sodien ljoti biezi tika pacelzta doma par diskriminaciju un jautojoshie skatieni ari piebiedrojas...

Runa ir par sporta stundu.

Sporta skolotajs ka vienmer nolemis, ka meitenes ar zeniem kopa nespeles. Nu ko... Meitenes laimigas apsezas malinja. Sebastians paris reizes neveiksmigi vcenties aizskaitit lidz 5 tomar pareizi saskaitija, ka vinju grpa par vienu mazak.. Skolotajs paskatas uz meitenem- Katrina, tu spelesi ar vinjiem! (Vel jo projam nav skidrs, bet vinjs katru stundu shados gadijumos izvelas mani) Nu ko... pieceljos kajas un aplukoju komandas biedrus... Komanda ta neko.. Man gan nepatik spelet rokasbumbu ar vesalu baru rbutalu pusaudzu dzeku... Bet nu... Ja skolotajs saka- jaklausa (ne nu poraktiski var pateikt, ka jaiet uz toleti... :D) Sakam speli... Es vel paspeju sastrideties, ka Luka vartos nevar iet, jo vinjs vienmer bumbu ielaiz vartos... Spelejam.. Es pat divas reizes tiku pie bumbas! Ne nu vissiem jau ta pat ir skaidrs, ka patiesiba varu turet dzekiem lidzi, bet tik brutali spelet gan nevaru.....
Nu labi. Tagad meitenju karta.. Luka pasmiknja un iedzen mani vartos teikdams- ja jau es esmu tik slikts- stavi pati!
Nu ko- es stavu ari!
Mana versija par labiem vartusargiem ir tada- Vislabakie vartusargi ir sievietes un virieshi, kuriem ir berni, ja vinji uztver vartus, ka savu gimeni, tos ir vieglak aizsargat. Tatad tajos isajos mirkljos, kad man nebija jaspele lidzi(jo patiesiba tas jadara visu laiku, ja spele gan ar meitenem gan ar puishiem) mes ar meitenem apspriedam, kurs no puishiem bus labs tevs kurs ne.. :D Smiekligi, bet vismaz izklaidejoshi...
Atgriezamies pie temas- Es sezu vartos, lidz kuriem, patiecoties manai labajai komandai(pati izvelejos), bumba atnaca tikai 3 reizes, un garlaikojos. Katru reizi kad pietuvojas bumba es vinkarshi pastiepju roku un ta atlec... Jaa.. Lukam mute valja.. :D Pjers(vinjam nacas but otras grupas vartu sargam) visu laiku kliedz- meitenes atpakalj, aizsardziba! Un tik un ta ielaiz visas vartos raiditas bumbas. Mana skalja piezime vinju nezelo- Meitenes davai, Pjers nevar viens pats, vinjs vienkarshi nevar... (Jums vajadzeja redzet vinja nosarkusho gjimi.. :D Bet es saligu mieru, kad gajam uz vilcienu. :))
Jaa... Puishiem jaspele futbols, kura skolotajs mani pazeloja un teica, ka es drikstu palikt mala... Mala noraidija Rafaelu. Pec tam gan vinju nomainija Matias un tad speleja tikai dzeki.. :D:D

Butu japastasta par Matiasu! :D:D Ajj... (Paga es pasmieshos) Matias skraida mums garam savos baltajos sortos, kuriem cauri var ljoti labi redzet melnas apaksbikses ar masinitem (brum brum.. :D), vispar no gjerbtuvem lidz zalei(jaiet caur aru) iet sava cacigaja jaka(izskatas ka pirkta meitenju nodalja), lieto tonalo kremu, matus iet piekartot ik pec piecam minutem... BEt labakais vel sekos...
Vinjs mums ta skraida garam lidz es kko pamanu... Vinja kajas! Vinja kahjas ir gludas!!! Es protams nenoturos un saku smieties, kas nozime, ka man tas japastasta ari parejam meitenem.. Matias skuj kajas.. Protams tas tiek parbaudits pajautajos vinja labakajam draugam Patrikam un izradas taismiba! Es vienkarshi nevareju noticet savam acim... Vinjs tagad visu meitenju acis ir pazaudejis pedejas viriskjibas pazimes...


Labi pasmejamies pietiek... Nu labi veel mazliet! :D:D:D Man jaiet pastastit sejienieshiem. :D:D

piektdiena, 2011. gada 7. janvāris

Dreikönigstag


Tubis Triskaralu diena. :)

Tas ir 6ais janvaris. no rita neko nedarot pamodos velu, pirmaja bridi nokapjot leja, Svens mani saker pie rokas un saka- brauski ar mani un Ramonu uz Vispu? Mamma jau atlava..
Ko gan es varu iesakt pret so argumentu? :D Ta mes aizbraucam uz Vispu, jo Ramona gribeja atrast kartupelgalvu, no toystory... Tur vinas nebija, un ari muzikas veikals bija ciet (jau 3o riezi, kad gaju parbaudit) .., Tad braucam atpakal, pie coop satikam Nataliju, kura muzs aizveda uz Brigu, kur es beidzot nopirku sen karoto blokflautu (jau paspeju vesalu vienu gramatu iznjemt cauri.. veeel tikai bemoli un diezi jamacas. :)) Bet Ramona ta ari neatrada savu spelmantu. Nopirkam divas karalju maizes.. (ka attela) viena no 7am apaljajam daljam ir paslepts mazs balts karalis... Tas, kurs dabujis daivu ar karali, ir karalis un tiek pie kronja. :)
Also, Svens dabuja vienu, un Ramona otru. :) Es pati nopirku sev vienu tadu maizi, jo man ljoti garsho... :)
Esmu kaut ko lielu nolemusi! Paldies Mad un Irb par atbalstu! :)

trešdiena, 2011. gada 5. janvāris

Vai apsolot, ka no sis dienas saksies jauna dzive- ta ari sakas?

Jautajums vairak atiecas uz cilvekiem, kuri viena diena nolemj mainit visu. :) Ka mes sakam siet- Veil Spass!
Katra zina sodiena bija kolosala. :) Sakas, ka parasta diena, lai gan es zinaju, ka nebus karteja noguleta dienina... Rahela mani bija uzaicinajusi braukt ar ragavinam. (sun) Kaas protams nozime, ka ap pus diviem vinas tevs mani savaca un mus visus aizveda uz kalnu(pie slepotajiem) braukt ar ragavam. :) Laikam butu japaskaidro, kas bijam mes visi- Es, Mana draudzene Rachela, vinjas tevs, vinas jaunaka masa Debora(14 gadi) un vinas perfektasi bralis ar blondajiem matiem un sokolades brunam acim. Tik miligs, ka man jakust.... Ja vien butu nedaudz vecaks. Ta neko 4gadigs puika. :)
Vinas gimene mani uz visu so dienu bija panemusi pasparne. :) Mes braukajam ar sezamliftu auksha, un ar ragavinam leja, dzeram siltu abolupunsu un pec tam vel laimigi paedam vakarinas pie viniem majas. Visperterminen, ta ir vieta, kur ir visaugstakie vinukalni europa. :) Skaisti protams. :) Bet bistami, visadi nogruvumi, ka ari loti bistami likumu. Bet mes ar Rachelu, ka profesionalas bobbraucejas visus izgajam vairak vai mazak perfekti. :)
Pie vinas majas ir atrodami visneiedomajakamie muzikas instrumenti! Lai gan neviens nav isti uz muziku panesies... Visi spele vismaz 2 instrumentus (iznemot mazo brali, kurs vel ir par mazu) bet neviens nav isti "slims" ar to. Es ari liksu saviem berniem spelet muziku, tas attista pratu, un noruda koncebtresanos. :)
Rit ir 3 karalju diena. Bet vinu gimene parasta baize tika esta sodien. Tai maizei ir 8as vienadas dalas, un viena no tam ir iecets balts plastmasas karalis, tas., kurs uzduras karalim ir karalis. :)
Uzvareja mazais Jonas (mans princis) Pazinojis, ka vinam jau viens kronis ir, vinjs pienaca man klat, un teica- Tu busi mana karaliene, luk tev kronis. :)
Tas bija tik milu, ists dzentelmenis! :) Mes patiesam labi pavadijam laiku, sakuma ar karali skatijamies bernu pasaules karti, kura ir diezgan smiekligi zimejumi, kuri protams ir vel smiekligaki, kad es par tiem saku komentarus. Veinmer esmu zinajusi, ka varu atrast kadu veidu, ka izklaidet visus. :) Tad vel paspelejam paris speles- paskatijamies fotografijas. Un parunajamies par tradiciju atskiribam. :)
Ljoti jauka diena gimene, kuru es noteikti satiksu vel daudzas reizes. :) Vini jau mani uzaicinaja braukt viniem lidzi uz Italiju est picu! :):)

Atta milie, ceru, ka jums ari bija laba diena.
Gribeju vel tikai piebilst, ka man ljoti loti patik, ja kads pieraksta komentarus. ;) Es viniem ari atbildes pierakstu ;)

Mazliet velas nakts atkskarsmes.

Padomajies, ko jums var dot vakars, kura nespejat aizmigt?
Zinus rinkus zem acim, nogurumu no rita... protams, ja jus uztverat tikia negativos aspektus.

Kad es nespeju aizmigt es nemu kadu gramatu, kurai nevajadzetu but loti interasantai, tad parasti iemiegu. Pagajuso reiz es no plaukta pakeru biologijas gramatu. aizmigu pec piecam minutem. :d
Bet soriez kaut ka pakeras tiesi latviesu valodas gramata. Man jau likas, ka pietiks ar paris minutem. A vot ne! Vispar interasanti, palasit valodnieku un vecaku cilveku domas par sarunvalodu, vai atsauksmes par jauniesu vardnicu, kura ir vardi, kurus dzirdu pirmo reizi muza. Sapratu tikai to, ka musdienu sarunvaloda driz pazaudes to, kas tai vel ir latvisks. Varbut ne driz, bet pec kadiem gadiem 30-40. Bet man? Man valoda ir vertiba, jebkura valoda ir vertiba, bet mana dzimta valoda man ir loti nozimiga. Man ir apnicis izmantot burtus un apzimejumus, kuriem nav nekada sakara ar latviesu valodu (protams, ja vien es nerunaju, vai nerakstu kada cita valoda, taja gadijuma tas ir passaprotami) Man ir apnicis, kames burtiski izsmerejam gadu gaita radusas tradicijas, un vel apgalvojam, ka esam patiesi latviesi. Man ir apnicis izmantot svesvardus un apgalvot, ka tad esmu orginala. Es esmu PAR tiru latvieshu valodu.
Tadel es celos kajas un saku- Ja, es uzturesu sis tradicijas. Es lietosu valodu ar lepnumu un prieku. :)



(Mazie patriotisma uzpludi (giggle))

sestdiena, 2011. gada 1. janvāris

Par daudz bullju curas, jeb, ka es pardzeros taurinu.

Katram savs veiksmes stasts... Es jaunogadu aizsaku ar bullishiem. :)

Vakar izmantojot viesteva "otras dienas sindromu" pazinjoju, ka man vajag, lai vinjs man noperk energijas dzerienu. Nu es jau ka vienmer nolemju, ka gulet neieshu un ta. Shitais ari nopirka! veselus 12! :D
3 panjema Kristine (lai vgan vinja ziemassvetkos no Svena 6us sanjema davana.. :D).
Parejie stav brivi manai iztelei.. Pirmais aizgaja vel gaidot kad vares atvert sampanieti, kaut ka tad, kad latvija viss jau bija izdzerts.. :D bernu sampanietis garsho pec abolu sulas ar 3karotem cukura (jaa... berniba man patika exsperimentet ar cukuru.. (giggle)). Visi laimigi paveroja paris izsautas raketes un nolem iet gulet. Es jau biju nosolijusies, ka gulet neieshu. :) Jans sminot palika pie TV, kuru izsledza tikai kaut kad ap pus7 no rita.
Pulkstens rada pusdivi. Es nolemu, ka ieshu ara ar suni- pirmo reizi shogad. :)
Ara viss kluss un mieirgs. Kaut ka mana kabata nolema, ka jasaspaida ekrans un japiezvana Madarai.. Ta nu es sabijos, bet vinja man atzvanija- tada veida izterejot visu savu kreditu! :) Tad nu es nolemu, ka nekada nauda nav ta verta, lai mani atturetu no maniem draugiem un vinjai piezvaniju. Biju pilnigi aizmirsusi, ka tas ir runat ar Madaru pa telefonu! :) Bet pagruti gan bija- runat Latviski, lai gan man vajadzeja tikai 5as minutes, lai iejustos latvju mele. :)
12 minutes ilga musu telefona saruna, lai visa nauda no manas telefona kartes butu pazususi pilniba. Bet es neko nenozeloju- esmu iemacijusies nenozelot izdarito. Jo ka pirms gadiem diviem teica mana milja Elina- Labak nozelot izdarito, neka neizdarito. ;) Bet es nenozeloju neko! :)
Es devos ieksha, lai nosutitu Madarai pateicibas sms, un atvainotos, ka mans kredits vinju partrauca teikuma vidu. Ta ari nekad neuzzinashu, vai vinja manu sms sanjema.. :D
Tad kaut ka piesezoties pie datora iedomajos par savu Tevu. Jaa.. Ka ta ne! Ka Gabiti pasauc, Gabitis klat! Ta nu es vel kadu stundu, nu lidz 4iem (:D) , papjapaju ar savu teti! :) Zinu, es jau tad biju sakusi runat tik atri, ka es vairs nevareju izsekot savam domam. Ap diviem aizgaja otrais RedBull. Manas asinis saka cirkulet taurins! Ap 4iem, kad Gabis bija nosalis un mes beidzam savu jaungada sarunu, es nolemu, ka laikam japagulj mazliet- nu tomer.. Protams, ka aizmigt nevareju- nav jau tik vienkarshi!
Piesedos pie galda, lai palasitu gramatu un parakstitu kaut ko uz taa balta papira lapu kaudzes, kas metajas uz mana galda. Visi ljoti labi izplanoti projekti, kurus kkad gribu realizet, bet nekad nav laika pabeigt! Ta nu aizgaja mans 3as RedBull.
Uz kadas papira lapas saku ar zimuli veidot berna sejas konturas. nekas specifisks.. Es vienkarshi aizmirsos zimulja kustibas.. Kad biju zimejumu pabeigusi mans zoklis atveras un vairs neaizveras. Ta tachu ir Karlina! Kadelj gan es zimeju Karlinu? Es tachu vinju jau kadus gadus 2-3 neesmu redzejusi! :D Bet katra zinja, skaidri redzams, ka ta ir vinja... Protams, ka neesmu nekada maksliniece, nav jau nekads skaistaisi zimejums, bet atpazit var. :)
Ap 5iem es beidzot ierapos gulta. Galva pilna ar domam, ka rezultata megjinaju sev ieskaidrot- GULI, SASODITS! . smiekliga iedoma- protams- tas neko neliidz. Es valjajos no viena uz otriem saniem. Paris reizes vel aizgaju uz toleti, virinaju durvis... Palasiju gramatu un paspeleju speles telefona.. Beidzot ap pus devinjiem aizveru acis.... Pec 40 minushu caura miega manas acis atspraga valja un man gribot negribot bija japieceljas sedus.
Ta nu es ap 10iem izgaju pastaigaties ar Lisu... Un tagad esmu te.... Un nebut vel neesmu nogurusi... Nezinu, ko lai saka, bet es ceru, ka vismaz vakara vareshu aizmigt! :D

Ceruz szirdet ari jusu trakos jaungada stastus!
VO! Laba ideja!
Es rikoju konkursu! Uzvaretaajs no manis kko sanjems!
Sutat man savus jaungada stastinjus- es izverteshu un janvara baigas pazinjoshu uzvaretaju!
Un tam nebus nekada sakara ar to, cik interasanti bija svetki, vai kads ir jusu talants, bet gan ar to, ka jus to pasniegsiet. ;);) Gaidu! :)