ceturtdiena, 2010. gada 30. septembris

:)

Manb muuzikaa ir 4 jee jee...
Un geo ir 3 ;( BEt u... es biju gaidiijusi 1... :D:D


Un matemaatikas skolotaajs sak, ka es saprotiu matemaatiku labaak, par visiem paareejiem :D:D

Bet iisumaa- dziivoju savu dziivi... un domaaju, par to, kaa lai ieguust veel vairaak laka.. :D:d Jo man diena par iisu visam , kas jaaizdara :D:D

pirmdiena, 2010. gada 27. septembris

Jo katram lietus makonim ir sava zelta malinja....

Pirmaam kaartaam gribeeju jums visiem ljoti atvainoties, ka es rakstu ljoti nesakariigi un ljoti nemaakuligi, ka es rakstu iisti un nemaz nedomaaju, vai juus saprotat, par ko es runaaju. Es nesolu neko. Bet es saku- es megjinashu. Es padomashu.. Un, ja dievs buus taa leemis... viss mainiisies.





Sestdiena. (es patiesham nezinu, cik ilgi neesmu rakstijusi)





Pamodos. Sapratu, ka pulkstens ir 8.15 noleemu iet gulet, bet ta vietaa lai guleetu es paceelu savu galvgali uz augsaako liimeni uzliku muuziku un saaku lasiit bada speeles 3.

Nu man bija taada doma piebiedroties saviem daargajiem draugiem paspeeleet bowlingu, saakumaa bija doma doties uz kaut ko liidziigu meza kakjim, bet taa kaa araa bija slikts laiks plaani mainiijaas. Es biju noleemusi doties lejup un pajautaat manai mammai, vai es varu iet ar vienjiem (jo KADS man personiski sms veidaa pajautaaja, vai es buushu ;) (tas taa, ka es iisti nezinu, kurs :D:D ))

Protams, ka liidz ko es noliku savu kaaju dziivojumaa istabaa, Nataalija man pazinjoja, ka vinjas jaunaakaa maasa heidi brauc ciemos. Tatad. ;( Nekaada bowlinga.

Bet taa veitaa. Mees bijaam uz lidmashiinusowu (es tieshaam neatceros, ka to sauc latviski) par godu geo chawez (vai kkaa taa to raksta. ) bija skaisti, tiaki maakonjains laiks... Un visa lielaa gjimene. Muuseejaa taatad 7cilveki. Plus nataalijas jaunaakaa maasa ar savu gjimeni- 3cilveeki; plus vecaakaa maasa- ar 6 cilveekiem... :) Arii beat braaleens ar saveim 2 beerniem un sievu. :) Muusu lielie cilveeki. :)

Peec tam braucaam ciemos pie vecaakaas maasas. vinja dazus gadus atpakalj uzbuuveeja sev maaju. :)
Preteejaa ielas pusee gan ir maaja kas pieder manam kjiimijas skolotaajam, ar kuru vinjs vnk nevar nelieliities, lai gan no ielas vinja izskataas pretiigi kantaina un nekaada. (Petiesiibaa veel nav pabeigta... :D:D )

Pieaugushie muus pameta ar vecmaaminju... Veselu baru beernu tikai ar vienu vecmaaminju, kuras klaatbuutnee pie televiizotra ir jaaseez ar taisnu muguru un rocinjaam kleepiitii.. Un neizdveshot ne skanju... Pffff..... Un tad mees braucaam maajas guleet... BB dienai... :)): (Noskatiijos camp rock 2)

Svetdiena.
9 no riita mees izbraucaam no maajas uz vilcienu. :) Devaamies uz Zirihi... " nozeelojami nogurdinoshaas 2 stundas kas pavadiitas vilcienaa, bez jebkaadas jeedziigasshii laika izmantoshanas... Nee nu bija jau labi...

Ziirihes stacija ir vnk milziga... Man leikaas ka tikai ny ir lielaaka. :) :)

Bet briidis, kad visa gjimene gauzaas par to, ka jaaseez un jagaida tranvajs, bet ir auksti. es esmu laimiiga.
Seezu uz trotuaara malas un smiadot spaardu skiasti dzeltaniigi-oranzaas kastanjlapas no tramvaja sliedeem... Neesmu paarleicinaata, ka asaras, kas paarskreeja paar manu seju, bija taadelj, ka man pietruukst Latvijas... driizaak aiz laimes... :)

araa bija lietaina un paausta rdens diena, bet vismaz tur, atskjiriibaa no shejienes izskataas peec rudens :)

Zoo ir milzoniigs, mees 3 stundaan nevarejaam izstaigaat visu.
Bet nu zveerinji miiliigi un daudz... Kka patiesiibaa neizbaudiiju... Auksts lietus un taa taalak... :):)

atpakaljceljss... Nu... Mees bijaam vilcienaa ar veel veselu kaudzi cilveeku... Vietu nav... Mums ir jaaseez uz trepiiteem, es jau biju gatava te nedaudz paciiksteet, ka neerti...
Bet tad.... Es paskatijos, kas man seez blakus...... Ticiet man uzreiz palika labaak...... :):) (Tagad rakstu staastu par sho atgadiijumu. :):) )

piektdiena, 2010. gada 24. septembris

Iisumaa...

Esmu Panda! :)







(Ja juus zinaat,kaa man gribeetos vnk publiceet blogu ar sho vieniigo tekkumu... bet nu labi...)


Es izveidoju blogu ar dzejoljiem ;) ---> Sheit

Es arii uzziimeeju liidaku, slakteru(? vai arii kaa mees izrunaajam vinja uzvaardu?) un kalveiiti, kameer mees maacijaamies par karkatuuraam veesturee.. :):)

Muuzikaa.. ehh... paprasiet kko vieglaaku.. :D

Bet galenais notikums- riit ir kkaadi sveetki, par godu kkadam tur slavenam lidotaajam (Kaa veinmeer neesmu paarbagaata ar faktiem :) (plats smaids))
Un shodien visu dienu paari lido militaaraas lidmashiinas... Paldies. No visas sirds.. Mani nekadiigi nepamet sajuuta, ka jaakjer visu ko var un jaabeeg...
Taadeelja esmu panda..
un arii citu raudoshu iemeslu deelj.. un arii svara.. :D:d +2 kg :D:D Kaa man patiik... Atbraukshu apanja. :D:D

ceturtdiena, 2010. gada 23. septembris

Ruschisch. :)

Mans draugs, mans rads... Manas dziives jeega... Mazliet pacieties.. Es nespeeju drukaat tik aatri... ;)

Bet par krievu valodu un peedeejaam dienaam. :)
Jau saaakumaa atvainoshos visiem, kas gaida manu blogu, un paliek gaidoshui, kameer es domaaju savas pusEMOigaas domas un mazliet nodarbojos ar raudaashanu.

Cilveeks, kursh nogalinaaja cilveeku, kursh izdomaaja homesickness- ir mans varonis! (sun)

Shodien nenesaas praats uz jautriibaam.. bet aatri :) (vnk liirisks noskanjojums. :) )

Krievu valodaa, man protams ir vieglaak, nekaa paareejiem.. Esmu vismaz dzirdeejusi sho valodu :) Un mums jau arii ir daudz to skanju. :)
Skolotaaja ir no ungaarijas :) Ljoti labi runaa krieviski. :) Im looking foward to know it! :P Mammiit, nerunaasiet vairs krieviski ;) Es sapratiishu ;)

KAs veel...
Es gd biju aizmirsusi, kas man patiik vislabaak- izbaudiit mirkli.. atrast skaistio it visaa... Es atkal, kaa jau latviete, padariju visu peleeku un ikdieniskju... BEt vienaa briidii, to apzinaajos... un tagad- atkal ieraudziiju sauli paarsliidam debesjumu.. atkal ieraudziiju viegli viistoshaas rozes.. un samiiciitaas pluumes, kas atgaadina speeles un ajutriibu.. un salaspili... (mmm)

Un ieraudziiju nopietnu biznesa cilveeku, smokingaa(tieshaam, nevis uzvelkaa, bet smokingaa :) ) ar spodri nospodrinaataam kurpeem melnu portfeli... un pie portfelja... mazs laaciitis,.. piekarinjs... mazmaziitinjs... bet tomeer...
atgaadina miilestiibu, kuras man te ljoti pietruukst...
Nav jau taa, ka es nezinu, ka juus mani ljoti milat, nav jau taa, ka juus to neatgaadinat paaraak biezi... BEt zinaat un juust... divas pilniigi dazaadas un pat nesavienojamas lietas....

Labi... shodien esmu tik liiriska... :) Ljoti... ieshu pamekleet kladi, kuraa rakstiit dzeju :)

Btw.. ar maadu noleemaam, ka man jaaizskataas, kaa hilary duff. ;) (par frizuuru iet runa) ierakstiet google un pirmaa bilde pirmajaa lapaa... manupraat...

Liiriskaa atkaape.

Shis blogs ir veeltiits vienam.. un tas ir Nekas... Mans labaakais drsuaks un vienlaikus arii lielaakais ienaidnieks... NEKAS.

Kalni... Upes.... Ielejas... 80to muuzika... _Un acis... skumjas... saraudaatas... Par nepiepildiitiem sapnjiem un aizmirstaam patiesiibaam.. Par lietaam, kas neizdariitas, par lietaam, kas irdariitas, bet kuraam vajadzeeja atrasties dzilji pazemee... tur., kur neviens nekad neskataas...
Par nepiepildiitiem sapnjiem.. par noguleetiem riitiem.....
Un smaids... Par neguleetaam naktiim... Par cilveeku aciim... Par sauli debesiis... Un laiku, kas veel priekshaa... Veel taalu... un daudz......... Par celju zem kaajaam, kas ejams... Un es nemaz nemeegjinaashu griesties atpakalj... Bet es pagrieziishu galvu... Un paar plecu atskatiishos uz izdariitoo... Un smaidiishu...... Vis plataako un lepnaako smaidu, kaadu vien mani vaibsti atlajus... Manaas aciis buuss asaras.... Bet shoreiz...... No prieka.......

pirmdiena, 2010. gada 20. septembris

Izlaizam faktus? aha aha.....

Peiktdiena 17.septembris

Herbstwonderung bija trakoti jautrs... un trakoti viinogiani staavs! :):) Mees kaapaam viina kalnaa. tubish viinogulaaji pa labi, pa kreisi. priekshaa un pa... entschuldigung, aizmuguree.. :):):)
Un galaa tu vari visas arii nogarshot... mmmmm... gjeniaali. :):):)
Bet nogurums taads pamatiigais. :D:D
Puishi gaaja peldeeties... Es arii gribeeju, bet ko tad es.... bez peldkustiimaa..... (Ne nu kaads jau buutu prieciigs.. :D:D )

VAkars:
ahhh... Taatad. Klases balliite.
Ziniet, man garsho fanta zero. taada kaa vecaa fanta. Jo jaunaa ir pretiiga. pee... Un fanta mango... mmmm... heaven!
Pritams(ak es sliktaa meitene) man ir jaanogarsho visi iespeejamie alus un viina veidi, kas staav uz galda.
Neapvainojaties miiljie, bet te aluss ir pee (tad jau aldaris labaaks.) Bet viins... mmm.......
Mees speeleejaam speeli. ar kaartiim. Katram izdala 3 kaartis. Un uz galda 2 liinijaas izkaarto 10 kartis ar ateelu uz leju(katraa liinijaa pa 5). Tad. Savas 3 kartis atklaatas tu noliec uz galda taa lai visi redz, un panjem lielo glaazi ar kaut ko alhakolisku. Matias ar petriku dzeera smpanieti no pudeleem. Seebi dzeera martiinii no pudeles. un paareejie viskiju ar kolu (par sevi izstaastiishu veelaak ;) ). Tad. pa vienai tiek atklaatas uz galda noliktaas kaatris.
Ja-
1 liinijas 1 atklaartaa kaarts ir taada veida, kaa tev (daama, 10, karalis utt) tad tev ir jaaiedzer 1 malcinjs.
Ja 2 liinijas 1 atklaataa kaarts ir taada veida, kaa tev, tad tu vari likt kaadam citam izdzert vinu malcinju.
Katra 2 atklaataa kaarts ir 2 malcinji 3.-3 un arttieciigi turpinaas liidz 5. Ja tev ir 2 vienaadas kaartis, tad tu attieciigi vai nu dzer vai liec kaadam citam dzert dubultaa, atkariiba kura liinija tiek atklaata.
Tagad, kad visi ir sapratushi speeles buutiibu. Es jums varu izstaastiit ka es uzvareeju. :D Jo visi dzeera kolu ar viskiju, kameer es- tiiru kolu. :D Atskjiriibu nevar maniit. :D

Un man veel viesmamma brauca vienos nakltii pakalj.. ujj ujj ujj... :D:D

Sestdiena 18.septembris

Ja. Bet... ;( viina veidi daudz, alus veidi arii... naakamajaa riitaa mirsti no galvas saapeem. ;(;(

Bet es varoniigi pieceelos un devos taalaak. :):)

Vakaraa veel viena paseedeeshana ar draugiem. (shoreiz nedaudz vecaakiem un praatiigaakiem) Puishi varoniigi piedaavaa meiteneem alu vai viinu. (es zveeru man sagribeejaas vemt :D) Bet vispaar jautri. sildijaam maiziirti uz sveciishu liesminjas un runaajaamies. :):)

sveetdiena 19.septembris

Paargaajiens ar afs brig. Peec tik pasakaina vakara nebiju gatava tik aukstam laikam. ;(;( AUgshaa kalnos ir pamatiigi miinusos. ;(;(;(
Bet- pad ienu kljuva siltaaks. :) Es arii vareeju buut laimiiga un pafocheet kko. :):)
Btw-te ir interasanti. Jumti vecajaam maajaam ir no akmens plaaksneem. ;) Un te ir kazas, kuraam preciizi viena puse ir melan un otra balta. (giggle) Un govis, kuraam kaklaa ir nevis zvaninji, bet gan MILZU zvaargulji. Nu toc manas galvas lielumaa. :D:D

Eedaam tipisko izkauseeto sieru ar maziem kartupenjiem un tomaatu ciisinjiem. mmm... gardi... un skaisti. :):):)

Vakaraa biju stipri nogurusi- nemaz nekjeeros pie matemaatikas maajasdarba. :D:D Meesw maacaamies par texsta uzdevumiem. VAi es gribu tulkot? NOp! :D Un izraadaas, ka man vaardnicaa nemaz nav taadi vaardi. pff. ;(;(

Shodiena 20.septembris

Nu... No riita maajas püilniigs iztukshiitis- nav ko eest. :D:D
Skolaa... Nu kaa jau skolaa.. Nekas iipashs. :D:D
Aaa.. Nu vieniigi ienaakot Klasee, Patriks pieceljaas un saak aplaudeet: Und jetz kommt unsere lettische power. Katrina trinkt vodka wie wasser! (un tagad naak muusu latvieshu speeks, cilveeks, kursh dzer vodku kaa uudeni.)
Protams, ka njemot veeraa, ka vinjie te taadas lietas, kaa vodkas iisti nav. :D:d Visi pasmeejaas par Patriku, kursh manaami iipashi daudz no piektdienas vakara neatceraas. :D

Es aizmirsu, cikos man ir vilciens, so... aizbraucu par agru, un nepaspeeju normaali paeest. :D ;(;(

Sportaa daudz jaaskrien- (elsojosh suns.. )
^Tagad kaajas smeldz.

Bet pa leilam labi. :):)



Taa....

1)Kaads var dabuut Man Riigas sargus vaaciski?

2) Kaadaa kraasaa man kraasot matus? Blondus, vai bruunus?

3) Noveeliet man veiksmi, es tresdien eju maaciities Krievu valodu. ;);)

ceturtdiena, 2010. gada 16. septembris

khmm

Ziniet, kas sanaak, ja juus kko ljoti miilat bet reizee no visas sirds ieniistas, taa, ka tas jums liek gribeet raudot vemt?

Tad sajaa lietaa juus kljuusiet par iistu gjeeniju!

Nu labi... tikai meegjinu sevi mierinaat.
Runa ir par muuziku...
Mums bija muuzikas diktaats. Tas ir kad skolotaajs speelee uz klaviereem un tev jaapieraksta notis... ;(;( Un tad veel vinjs pienaak man klaat un uzbrauc par to, ka es nepareizi izpildiiju maajasdarbu, un ka es nesaprotu, ko vinjs no manis grib....

Pasakiet, ka jums nebuutu veeleeshanaas latviski vinju nolamaat (visslabaakais ir tas, ka var nolamaat tikai ar krievu lamuvaardiem (giggle)) un iziet pa durviim nekad vairs neatgriezoties.

Bet no otras uses, man patiik vinja muzikaalaa gaume... un dziedaashana stundaas... un vinja psihopaatiskaa klavieru speeleshana ieurbjoties papiira lapaa uz kuras nekas nav rakstiits. Man patiik arii joki, kurus es nesaprotu, bet tie tiek pastaastiiti tik smiekliigaa veidaa....

Man ir daliitas juuutas, un es nezinu, kura no abaam njems virsroku, bet abos gadiijumos buus lielas paarmainjas.....



Stulbais valuutas kurss. 1fr=0.5535santiimi. nevis 0.4936 kaa es domaaju. So.... visi mani briinumi ar naudaam beidzot ir skaidri... kur es pazaudeeju naudu? valuutas kurss ir cits... Un tagad es vnk atkal buushu tukshaa... jo man ir tikai 100fr... un visi man ir kkam jaaatdod.. ;(;(

Es vnk "no visas sirds miilu" sho par bankaam izslaveeto valsti. (puupeedis)





Kas veel... Shodien paveeraas labs skats meitenju toletees peec pusdienaam... :D Staav rinda meitenju pie 2 izlieteem un burstee savus zobus. :D:D:D Labs...

Kas veel notiek?
Vakar vakaraa vingroshanaa bija cita trennere... man shitaa patiik labaak.. :):) Vinja liek maniem muskujiem tieshaam straadaat. :):):)

Taa... Nu.. Geograafijaa varam necereet uz sekmiibu.. :D:D BEt.... Man matemaatikaa ir 4,5! :P :):):) Jo kljuudas man ir tikai taadas, ka es nezinu, kaa pareizi pierakstiit, vai arii nesaprotu, kas piem ir Srenge. :D:D

otrdiena, 2010. gada 14. septembris

Viss un nekas (franciski)

Beidzzot jaakjeras klaat. :):):)

Pirmdiena.

Mums ir stunda, kuraa nedaram neko.. :D:D Pildaam maajasdarbus vai kko taadu. :D:D

Peldeeshana vnk iespaarda... Es nezinu... bet tas ir paaraak smiekliigi. Es tachi navaru ielekt, kad visi uz mani luur un ieveertee manu, nu jau sabojaato, figuuru. :D:D

Issti daudz no vakardienas neatceros...

AA.. EMees ar maasu sakaavaamies ar spilveniem.. Un opalikaam veelu nomodaa, lai skatiitos, kkadas diivainas filmas vai kko taadu... :D
Taadas, lai peec tam nevar mnaktii guleet, un no riita gruuti piecelties. :D

Shodiuena.

Taa... No riita pieceelos, jo man tachu r kaartiigi jaasataisaas uz skolu. :):)
VAru to normaali izdariit 20 minuutees. :):)

(Kakjis tikko briesmiigi njaudeedams ieveelaas man kleepii un tagad dzen nagus man ciskaa (veel jo prjaam briesmiigiu njaudeedams ))

2 Mtemaatikas- Noshaujiet Mani! Visi juutaas gudraaki, jo vinji reekjina uz kaukolaatora, bet es kljuudos reekjinot galvaa...

Kass veel... Stunda maajasdarbiem un ekonaamika- Kur atskjiriiba? :D A man riit jaasaak maaciities ekonomika...

Bez tam... Skolotaajs saak mani slaukt! Vinjam vajagot naudu... Pankuukainos 70 ferankus (35ls, ja gribam buut riebiigi preciizi jums saprotamaa valuutaa... :):) )

Un manam klasesbiedram sebastianam ir tieshi tik pat gari nagi, kaa man... Ko tas par vinju liecina...? :D:D

Man REligijaa ir 3!!!!! Zinu, ka taa nav laba atziime, bet ja njem veeraa, ka vinjiem ir tikai lidz 6... (Lai gan 3 arii ir nesekmiiga sheit) Bet 4 cilveekiem bija zemaakas par mani... (sun)

Labi, ka vinji man nejaustaa, kaada ir mana ticiiba.. Negrasos taisiit prezentaaciju par dievturiem... :D:D

Peec skolas sanjeemos un aizgaaju uz rock band..
Viss jau ir labi... Tikai vinjiem sestdien koncert, un vinji tagad njem veco programmu, so... shodien tikai klausiijos... Tik riebiigi, kad kaads bez sajuusmas dzeid vinu no tavaam miiljaakajaam dzeismaam un pie tam skjiibi.. ;(;(
Un ir viena meitene, baigaa zvaigzne... kuras bass man vnk griezaas ausiis... Baigaa krutaa... Jo var padziedaat zemu.. Pe.. Zemu, bet skjiibi. Es varu padziedaat zemaak, bet taisni!!!
Un madai par godu jaasaka, ka t8ur bija viens Arunveidiigais, nu izsplauts. :D:D

Njam... Vispaar vissa taa padariishana izskataas peec franchu valodas skolotaaja centieniem piepildiit savu sapni... Jo vinjs ir lead guitarist. :D:D

Vienam puisism, kurs speele solo gitaru, labajai rokai ir tikai3 pirksti. Bet vinjs speelee ar mediaatoru... Un kaa veel speelee.... mmmm.... Vnk milziigs TALANTS! :):):)

Maajaas braucu diezgan negribigi, btet tomeer, jo man pienaak paka ar manaam mantaam... Konchas un saldskaabmaize... mmm...
Juus nevarat iedomaaties manu sajuusmu ieliekot mutee saldskaabmaizi. :):) Jums tas liekaas nekas, bet man.... (mmm)

Ja... MAn nav graamatu mamm... Jo cik es sapratu, tu man atsuutiiji visu, ko tu nopirki, bet veel jau ir graamatas no biblioteikas... Ko laie s daru bez taam? Kaa lai es tagad zinu, kaa pildiit burtniicas? :(

Nee nu protams liels paldies mammai. :):):) Patr visu... Un par manaam sporta kurpeem un jogas paklaajinju.. Un kokosriekstu body butter... (ich liebe es :):) )

Man tikai tagad viss kjuus ar vien sarezgjiitaak

VEll paldies par mazo graamatinju ar franchu valodu ;););)

Es taa gribu ar jums visiem parunaaties!!!

Ich liebe ihr!
Milu juus! :*:*:*:*:*:*

svētdiena, 2010. gada 12. septembris

Kur tad citur?

Shodiem... Hmmm..



Man liekaas, ka es notiekti kko aizmirsiishu... BEt saakshu ar vakardienu :):)





Sestdiena 11.septembris. 2010. gads



Bijaam itaalija.. Daudz picas un milziigas porcijas saldeejuma. Celjs taads pats kaa Latvijaa... :D:d Bedraisn. :D:D Sveicee nav bedru, tur viss liidzens (Par to veelaak. ;))

Leilaako dalju dienas pavadiijaam shoppingmal. :D:d Tur btw viss leetaak. ;)

Unated colors of beneton- maksaa kaa normaalas dreebes, ne taa, ka mums Latvijaa. ;(;(

Un tur bija daudz tie automaati, kur tu iemet naudinju un makskjeree mantu. Siikie tur atstaaja 12 eiro :D:D Tur bija viens milziigs. Ar lieliem play boy zakjiem un simpsoniem... :D:D (Un es teishii iedomaajos par gabi- tur bija ari... KENNY! :):):) )



Maasa nopirka zuraalu.. :D:D NEkas, ka italaiski.. Toties vinja var pievienot veel vienu justina bibera plakaatu savai kolekcijai. :D:D Vinjai ir kaadi 3 dabiskajaa lielumaa :D:D



Njam.

Biju tajaa pludmale, par kuru man stastija Renate. ;) Pie vistiiraakaa ezera eiropa, pludmale no tikai akmenjiem. MMM... Skaisti.. :):):)



(Milzu probleema un skumjas... Esmu pazaudeejusi sava fotoaparaata vaacinju vakar ;(;(;(;( )



kas veel. :D:D Nu labi... Es zinu, ka man bija daudz ko teikt vakar.. Bet shodien.,.. Neko vairs neatceros. :D:D





Tatad, par shodienu (Kameer neesmu aizmirsusi :D:D)







Svetdiena 12.septembris 2010.gads


  • Pamodos.
  • Aizgaju uz toleti¨.
  • Iztiriju zobus.
  • Ieskatijos spoguli un nosausminajos par savierm matiem. :D:D Jaiet pie friziera
  • nogaju leja paest.
  • Tad aizgaju atpakal augsha un sakartoju istabu.
  • Smuka tagad.
  • Tad biju domaajusi kjetries pie majasdarbiem. Bet.. Man piezvaniija susanna un uzaicinaaja iet uz vispu, kko iedzert vai taa. :D:D
  • Protams, ka plaani atkrita, kad es jau biju pateikusi savai viesmammai, ka es bushu majas 6 (Bija 3.)

Tad nu tagad par vispas gajienu... :D

Biju izleemusi meegjinaatb apmaldiities mazpilseetaa vispaa. Taa r ljoti skaista pilseeta. :):) PAtieshaam. Neko taadu nebiju redzejusi (Nu tikai filmas. :):))

Tad veel. Ziniet kur sheit jaunieshi dzer. Svetdienaas, kad te viss ir ciet. Vinji seez uz skolas trepiiteem un dzer alkaholiskos kokteljus. :D:D Veel droshak to dariit pie policijas iecirknja. :D:D

Njam, es kaadreiz ielikshu picasa video. Likshu daudzus, jo man vnk vajag tikt pie otra pc. :):)

Es man apnika, pavazaties. Es aizgaaju gar upi uz leju... Nu patiesiiba uz augshu... preteeji vinjas teceeshanas virzienam. Apseedos vienqa vietaa palasiit graamatu, kuru man iedeva Pauls. Paldies Paulam, kursh tik atri man dabuuja e-gramatu kuru ielikt telefona. :*:*

Taa upe ir ljoti skaista, bet stindzinoshi auksta. Un ta krasa... MMMM... Tik skaisti gaishi zila... Un tur bija tik skaists udenskritums un salinja... mmm...

Bijaam ar maasu skrituljot peec tam. LEs nokritu oie pashas maajas, jo runaaju ar gabi pa telefonu un mani paraava suns.. ;(;(

Njam, bijaam uz makdonaldu (zinu, ko juus domaajat. veel vairaak lieko kg... :D:D) Bet es appedu 2 cisburgerus un man palika tik slikzti, ka es nekad vairs neediishu... ;(;(

MEkas... Ir jau labi.. Bushas. :*:*:*


piektdiena, 2010. gada 10. septembris

Tieehi man sejaa! :D:D

Shodiena ir totaala raudamaa diena. ;(;(;(

Man visvairaak pietruukst maasasa. Es nezinu kpc. Shodien liidz ko vinju ieraugu bildees vai arii par vinju iedoomaajos naakas raudaat (I love u and i vana hold u 4 eve :*:*:*)

Rakstu dziesmu Laurinjai :*:* Un eLiinai :):)



Pat braalis nepietruukst tik ljoti... Vismaz vinja deelja nav jaaroud... Lai gan nataalija teica, ka parasti vecaakajiem pietruiuks taa jaunaakaa un otraadi... Nezinu, kaa juutaas Laura... ;(;(;(

Riit braucam uzItaaliju! :):) PAstaastishu veelak vairaak :):) (Kad buushu atpakal)

Shodien sanjeemu savu pirmo veestuli muuzaa! :):) No maates (vecmaaminjas, nezinu, kka iesaukta taa.. :):) ) Tagad jaaraksta gara atbilde, un jaizdrukaa kaadas bildiites. MAmm, vari vinjai opateikt, ka vinjas veestule pienaakusi ;);)

Shodien vaacuvalodas kd. :D:D
ES nevareeju atrast telpu. :D:D Tas jautri. :):) Un tad veel tev ir dotas 90 minuutes, lai izlasiitu textu, pasvitrotu galveno un uzrakjstiitu veel kkadu texstu. MAn pürotams bija jaadasa kkas cits, man bija jaaraksta konspekts kkadam texstam par valjiem :):) Bet es tik un taa pasviitroju galveno un atpazinu maakslinieciskaas izteiksmes liidzekljus, vai vismaz centos.. :):):)

B4et es censhos! :):)

Bet ziniet... Te viss maksaa daudz naudas. ;(;(;(

KLatraa zinjaa... Shodien man sebastians nobrauca garaam ar velosipeedu.. Iedomaajieties cik smiekliigi no malas izskataas, kad tu bez skanjas pasaki chau pamaajot ar galvu un otrs izdara taa pat. :D:D Taada maashana ar valjaa muti jau vien i. :D:D (Man shausmiigi naak miegs, taapeec piedodiet, ja nepareizi burti (sun))

shodien pakaavos ar maziem puikaam. :D:d vinji apceela manu braali. :D:D


Svens tagad visu meera manaas biksses.
Diivaans.-2 katriinas bilkshu garumaa
Kristiine-1,5 :D:D

NEvaru nesmieties....

ceturtdiena, 2010. gada 9. septembris

GHuten taag mr.- Tie ir KORDILJERI, ka es jums saku! :D

Ja... Geograafijas skolotaajs ir iipash... It iipashi, kad runai aiziet liidz Chiiles izvietojumam. :)
Citiem vaardiem sakot- Shodien analizeejaam Chiiles klimatu un visu, ko vien var analizeet sakaraa ar to. Proztams, ka pusi nesapratu. :D:D

Paldies GABIITIM- Jo vinjs piesdauca nelaimi. :D:D Man buus jaamaacaas ekomnomika un jaastaipa kkadus 5kg smaga graamata. ;( Beet veel jo projaam nezinu kur lai rauj g4raamatu anglju valodai. ;(

Matemaatikas kd.

Milziisk virsraksts ikdieniskjaam lietaam. (Riit kd vaacu valodaa (scared))

Vispaar taa pat kaa latvijaa, laika par maz. Un es nekaaiiigi nevaru iegaumeet tos sasodiitos saiisinaajumus (Dots. Japieraada un atbilde :D )
Jaa... Kameer es sev domaas tulkoju peedeejo uzdevumu nozvaniija zvans. (Pfff)
So... Man nav pirmaa un peedeejaa uzdevuma. ;( (Pirmajaa bija jaapaskaidro, kas ir funkcija)

KAs veel. Jees naakamajaas 2 nedeeljaas nebuus veestures! :):)
Toti3es buus kkas liidziigs maajturiibai. :)
Un 17-HErbstwonderung! Un paargaajiens var saakties! (Es tikai ceru, ka manas kaajas izturees. ;( )

Vakar kopaa ar mazajiem biju vingriot (Abendsturnen) Bija jautri. Man tikai veel jo projaam saap roka no WII Boksa. :D:D

Kas veel. :):)

Ziniet, cik gruuti ir sarakstiities facebook cataa ar 3 ceilveekiem 3 dazaadaas valodaas. :D Jautri. Pasaki veel kammillai (Ar kuru es veelaak runaashiu spaaniski) kko latviski. :D:D aha aha.

Mama teica, ka zvaniit man nemaz neesot TIK daargi...so... :):)

Vispaar juus ljoti labi teikat galaa ar lielaako dalju savu uzdevumu. :):)

(Es printeeju araa dziesmas, bet man tik ljoti besii taa skanja- tieshi pie pashas auss.. (Un veel papiiri kaudzeem kriit aaraa. :D:D))

Njam.. smuka muuzika prasa upurus. :):)


Shodien kalni ljoti labi no riita izskatiijaasa. VAreeja redzeet, kaa tie pieliist ar sauli- Suse :):)

trešdiena, 2010. gada 8. septembris

Please dont stop the RAIN :D

Jaa. Shodien visu dienu lija.

Es jums kaut ko pastaastiishu.
Par lietu un kalniem. :)

Lai gan tas, ko sheitsauc par traku lietu, Latvija skaitaas maza smidzinaashana un mees pat nenjemam lietussargus. (giggle)

Bet tik un taa meerojot celju no skolas liidz dzelzcelja stacijai izmirksti pamatiigi. Uudens gaazas lejupa pa ar kantainiem akmenjiem nobrugeto celu. Un udens tavas kedaas pluust iekshaa taa itkaa to nemaz nebuutu. Veiniigais, ko tu vari dariit-klausiities starp dievam saulem.mp3 un plati smaidiit. :)

Un ziniet, kas veel ir skaisti? ;)
Kad es gaaju maajaas no vilciena, preteejaa ielas pusee beerni naaca maajaas no saakumskolas. Un Anja, kad mani ieraudziija milziigaa atrunaa metaas lejaa uz tuneli, un tikusi pie manis apskaava mani ar patiesu prieku aciis. Un visi paareejie beerni man maaja un teica hello. :) Man liekaas, ka sho mirkli tureeshu savaa sirdii visu atlikusho muuzu. :):)

Man jaaiet pabeigt dziesma, taapeec shis nebuus visai gars. Bet..

Es juus miilu :*:* Nekad to neaizmirstiet. ;)

otrdiena, 2010. gada 7. septembris

Wii! :)

Shodien atklaaju kaut ko gjeniaalu, ko jau sen zinaaju, bet nekad nebiju iedomaajusies, ka tas ir tik labs. Nintendo.Wii! Gjeniaali. Kaa jua es teicu.. ka esmu pienjeemusies svaraa par 8kg. ;( Un ja es taa turpinaashu sveessdu tuvu 200kg.. Taa kaa... Bet Wii fitnes ir kkas gjeniaals. :) Juutos nodarbijaajusi sevi neizejot no majas... Muskulji smeldz.. Tiik labi... Mamm... Ir taa veerts vinju nopirkt. ;) :)

Un veel kas. Mamm.. Es beidzot atradu savu jauno parakstu ;) :):)

Vakardien pirmo reizi biju uz kori. :):) Tiiik jautrs pasaaciens! Beidzot koris, kurs man patiik. :) :9 Un es padaru to jautraaku savaam meiteneem. :D Ziniet, kas ir viskrutaakais? Es esmu sopraanos! :D Iedomaajieties? :):)

Man vakar bija aatri jaapaspej uz vilcienu. Es eju atraak par vieim! Juhuu! Aman vnk kaajas garas. :P :D

Shodien bija pirmais kd. ;( Religjijaa. NEbiju maaciijusies. Un es ztaa pat nesaprotu jautaajumus. ;( :D Nu nekas. Es ceru... ;(

Shodien biju romantiskaa meitene. :):) Baigi atskjiraas no vakardienas bezruupiigaa hippy teela. :D:D

Shodien izteereeju savu naudinju..., A ko man dariit, ja man ir jaagaida stunda autobus un blakus ir vnk ideaals veikas? :):) Cenas arii nav traksa.. It iipashi, kad ir lielaas atlaides. Un vispaar te labi dzinsi maksaa 40fr, kas ir 20ls. bez atlaideem. ;) Njam, man ir zilais periods.. :D nopirku 3 zilas lietas. :):)

Braucot vilcienaa uz seetas kkadu 4km garunaa visu laiku atkaartojaas burti BER (Homesick)
Atgadinaaja miiljos bergjus, kur ztu vari ar Tobiiti iziet paskriet ma mezu, nav jaskrien kalnaa ar dieniem tracinoshiem mazuljiem. Manu zaljo maaju ar miiljo mammu un vakarinjaam kuras braalis cuukojaas un maasa vinjam saka nu-nu. Un gustavs atbild- Man nav nu-nu. :D Miss it. ;(

Shodien redzeeju, kaadu ljoti retu lietu-vilcienu uz vecaa bernes dzeldzcelja. Tur jau kaadus gadus 2 vilcieni nebrauc, jo tagad ir tunelis. Nav vairs jaabrauc kalnaa. A es redzeeju vilcienu. :)

Braucot klausos Prom uz siltajam salam.mp3 un man skjiet, ka taa ir vispiemeerotaakaa dziesma braucot un luukojoties uz kalniem. :):)
Un aizmirstoties skiitot dzelzcelja balstus liidz tie visi sapluust vienaa... :):)

Un tagad... Du du du dum.. Atveriet mutes un turiet taas valja.
Mees zinaam, ka te itkaa visam jaabuut daargaakam

kurpes prieks skriesanas-aptuveni 100ls
Graamatas-3x daargaakas, kaa latvijaa
Partika Piem sokolaade-1ls :(
Bet....
Dzinsi, bez atlaideem-20ls
Dakaine sporta soma-Latvija 64ls, sheit arii 60 bet tie ir SFr kas ir aptuveni 30ls. ;)
Laikam jau sheit ior lietas, kuras es varu pirkt te... bet dalja ir taada-labaak nee...
PVN-7,8%
Es vnk aizieshu un Latviju ar kaajaam un nomeetaashu saimas namu ar tomaatiem, uz kuriem ar markjieri uzrakstiishu Luudzu 21% :@
:D:D

svētdiena, 2010. gada 5. septembris

afs veekend.

Nekas nav jaauztver personiigi. :D:D

Nesatiku latvijas meiteni. ;(

Bet... mums bija viens krievu puisis (Mees abi maaciijamm vienam chiilietim krievu lamuvaardus.. :D:D galvenais, ka tu nevari vinajm angliski izskaidrot. kas tas ir. :D:D)

Jaa... Es un norveegju meitene(Mees btw abas jau 2 nedeelkjas ejam uz skolu. ;))- we ar ANNOYING ORANGES! Everybody loves us. (sun)
Bet oranza binu tikai es... :D:D
Dazi pat nekad nebija redzeejushiu video youtube. ;( Zeel vinju...
Buus jaaizsuuta links.

Meitene no indijas ir jauka.. Mees jau uzreiz iedraudzeejaamies. :)

puisis no norweegjijas ir vnh paarsmieklliigs... ;D;D Es nezinu kur vinjs var buuttrik komisks. :D:d
Un puisis no somijas ir jauks. :):)

Es vnk tuseejos ar tiem ziemeljniekiem vairaak... jo apmeeram 2\3 nometnes runaa spaaniski. ;( Njam... motivaacija maaciities...


Forshi, ka jaapaarsheezaas kkadas 3 vai 4 reizes lai nokljuutu trurp :D:D

Njam.. man patiik vilci4eni... atpakal celjaa veselu stundu noseedeeju 1 klases vagonaa... (Tas taa... es te neko veel nezinu... :D:D)

Man liekaas, ka tiuk daudz smiekliigu smieklu nav bijis. :D:d

Hey apple! :D:D


Je....
Mees speleejaam pasleepes tunsaa un es uzvareeju. :D:D

Un mums ar Eli (Norveegju meitene) nav skils(prasmes) basketbolaa.. we are skills! :D:d mees staaveejaam uz balkona, kjeeraam dzeku mestaas bu,mbas un likaam grozaa. :):)

Un es iemaaciijos taisiit ZOPF! :):) (zhe best bred eva!)

Mums bija saruna par alhakolu... narkotikaam un sexu... :D:d its so funny... (Protams, ka mani komentaari visa shii pasaakuma laikaa, neljaava nevienam beigt smieties)

-vinji zeeniem staasta to pashu?
-Ja..
(Un mans komentraars)-jaa... :d zeeni..., galvenais nepalieciet staavoklii... jo tad jums buus jaabrauc maajaas... :D:D

Labais...
Njam.. (Un simona appeeda bananu uz kura vinja kko demonstreeja... (Lielas acis visiem). :D:D)

Jaa... Bet bija jautri...


AAAA... Rozaa uudens! Alkohols nav atljauts... mees bijaam mieraa ar rozaa uudeni. :D:D Es, krievs un ciilietis aakstijaamies uz nebeedu... Un mortins... :D:D(Nerveegju zeens) Vinjs vnk uzvedaas tik mulkjiigi9, ka es nezinu... :D:D

Man ir jauna ticiiba Shuhejism... vai shuheikjom (tas ir japaaniski)

Shuhei ir japaanju zeens. :D:D... jaa... gruuti izskaisriot... Katraa zinjaa... Esam apgaadaati ar ljoti daudz jaunu informaaciju... ljoti daudz lietaam, par kuraam ir- ja.. Nopietni!

Njam... Kas veel...

Iepazinos ar kamillu, kas dziivo vispaa. :):)

Un ANja ar Svenu staav man blakus un rec, par manaam copiiteem (Es samuddzinu matus un sasienu, peec tam taadi nekaartiigi lokaini. (mmm))

Piektdienas lapa. :):)

Mana prezentaacija ierulee! :):)
(Lielais PALDIES un buchas Baibinjai! :*)
Es tikai vienreiz pateicu, ko gramatiski nepareizu. :D (sun)
Matias gan teica, ka es varot runaat Latviski. :D:D Miiljais sokolaades puika (Mad, tici man... aruuns nu nekaadaa zinjaa nav shokolaades.. :D:D tev vajadzeetu redzeet shejienieshus. :D :))
(Visi ir tik jauki. Staastiiju paskaalai, ka es saaku aizmirst dazaadus vaardus. un meitenes ir ar mieru maaciities latvieshu valodu, lai man paliidzeetu neaizmirst! (hug) Miilu shokolaades beernus. :):))

Tagad jau komoniceeju ar visu klasi. :):)

Un Patriks man shodien pamaaja, kameer es seedeeju pieturaa. (sun)
(How lame, par kko taadu lieliities. :D:D)

Protams, ka tik smukaa dienaa es arii staroju! :):)
Juus jau zinaat, kaa saule mani uzlaadee. :):)

(Es zinu, ka jums ljoti patiik, ka es trakstu gari, bet es rakstiishu iisaak, jo es jau taa pavadu daudz laika neta. :):))

Veesture iespaarda! :D

Protams, ka bildee no amerikas revoluucijas kko smiekliigu saskatiiju tikai es, nu labi Saara arii smeejaas. :D Un tad man tachu bligaati jaaizstaasta visiem (aizmuguree sheedoshajiem puishiem) ka es nepareizi izlasiiju, ka kkads tur slavens filozofs (Neiedziljinaashos detaljaas, juus droshvien vinju taa pat nezinaat. :D) dziivoja tikai 4 gadus. :D:D
Vispaareeja uzjautrinaashanaas par manu stulbumu. :P
Vaacu valodas skolotaajs man atnesiis mazo beernu lasaamvielu, lai es maacos lasiit. :D:d so lame...
Taadam graamatu taarpam :D:D

ceturtdiena, 2010. gada 2. septembris

Multiperspektivität


shisir tas daarzs par kuru vakar staastiiju. :) (atvainojiet par nepareizo virzienu... te ir probleemas ar apgriesanu...)


1.shaadi sheit eed pusdienas. :):)

2. Ledaajs... slavenais.. :):)

3. nezinu... taa ir rakstiits uz koka.- :DD: (tad jau laikam taisniiba. )





















sakumaa bildes ar sveici (piedodiet oar nepareizo virzienu... anv viegli...)



























1.autobusa josla.






2.velo josla






3.autobusa pietura






4.man vnk atgaadinaaja lv. :)


5.(Es neesmu apmaata ar kalniem... es focheeju ziimi. :D:D)








































Juus vareetu Man uzrakstiit veestules un salikt tajaa pakaa ko mama suuta. :)
Un man vajag arii itaalju un franchu valodas 3 meeneshos. :) Luuuudzu! Es apsolu maaciities! :):) (franchu man vajag, jo citaadi nezinu, kaadas muljkiibas man anja maaca :D:D) Es jau teicu gabim, ka var arii krievu... Maaciishos arii to. :):) Taa kaa... Cik valodas juus gribat lai zinu... tik duutat shurp! :):)

Es muuzikaa esmu pilniigs i*****. ;( Neko nejeedz. So... Muuzikas skolotaajam jautri pasmieties par taadu muljkji. Es jau neko. Es jau nedusmojos par to, ka vinjs smejaas. Es dusmojos par to, ka vinjs staasta visiem jokus par mani, bet es nesaprotu, ko vinjs saka (jo jokus staasta wallis deutch) :@
Mazie shkolaades beerni smejaas ar.-.. so... Muuzikas skolas skoleeni... HELP!!!


Nopirku sev legendu- skolas dieneasgraamatu\plaanotaaju.
Ar taadiem relakseejoshi mieriigiem akmenjiem, gluzi kaa es
(omg... Shiito vajag ierameet.. es tikko pateicu, ka es esmu mieriiga:?:? :D)

Tik daudz ko teikt.. :):)

A)Esmu shausminoshi slinka... Man slinkumscensties veesturee kko saprast (nav jau taa, ka es baigi gribu un man baigi vajagf kko no taas vaacijas religjijas... pff)
un necenshos pildiit savas apnjemshanaas...
Un necenshos iemaaciities vaardinjus... Nee nu censhos... (no vaardniicas) bet es nemaaku... kaa lai iemaacaas?

B) Shodien nosveeros veel +3kg.. kopaa jau 7 kopsh atbraukshanas... taa jau es buushu resna...

C)Veel jo projaam neko nedaru peec skolas. ;(

B)Man ir traki garlaiciigi neko nesaprotot! ;(
(Forshi... abcb. :D:D pat alfabeitu nezinu. :D:D)

(interasanti ir tikai 1 nedeeljaa... peec tam paliek garlaiciigi. :D:D taa pat, kaa latvieshu skolaa...)

shodien panjeemu liidzi fochiku. :):) Nedaudz papriecaajos par Brig. :)

Nedaudz par pashu skolu (istaba laikam riit... vai 1dien. :):))

Skolaa klasee kozljaat kozljenes ir normaali. :O
Visiem ir brendiigie shuuzi, penaalji un somas (jaa... pat penaalji...)
Visi raksta ar kraasainajaam pildspalvaam uz a4 lapaam, kuras peec tam liek mapee, vai arii a4 kladees (visas klades vienaadas bez ziimeejumiem)

Es veesturee sapratu, ka lidojot shurp esmu ieguvusi vienu papildus stundu. :):) (Lai gan es vinju zaudeeshu, kad lidoshu atpakal...)

Es izdomaaju, ka maaciishos to ko gribu maaciities bet par paareejo nesatraukshos... TaS JAU NEKAS... PAARIS NESEKMIIGAS ATZIIMES (naakamnedeelj pirmais kd... nu labi pirmie kd)

Man sapliisa karshu lasiitaajs. ;(;(;( Bet es varu izmantot vieteejo (Kas irm labi, jo citaadi juus nekad nedabuutu bildes))



Vinjiem ir rolltoni!! KKadi kjiinieshu suudi, bet tiuk un taa atgaadina maajas (Jaa vies^tur-ROLTONI! (Piedod... aizmirsaas panjemt liidzi.. ;())

So... Stresinmjs... Bet man vismaz nebuus jaamaacaas ekonomika. Esmu klasee ar padziljinaato ekonomiku, un es nemaacos ekonomiku. :D:D
Es gan nezinu, vai tas noziimee, ka es vartu uz stundaam neiet. :D:D





















Mans cacu suniitis





Es un mana mazaa maasa anja :):) Suss. :):)
Pagaidaam shau. :*:*

trešdiena, 2010. gada 1. septembris



Apsveicu ar 1 septembri (It iipsshi manu mazo maasu Laurinju, kurai shii ir pirmaa diena beernudarzaa. :*:*:* Miilu!) Un man arii shii ir pirmaa skolas diena Latvieshu skolaa. ;( TAs noziimee visu dubultaa, taa kaa nekunksties!




Sajuusminaties, shodien visi atkal uz mani skatiijaas .. :D:D:d Tas taapeec, ka shodien auksts, bet es kaa vienmeer izceelos ar to, kas man muguraa. Pie viena jaa... Ta izskataas dalja no manas istabas...











Pagajusho nakt bija tiiik smuki maakonji! (mmm)
Pilniigi uznaaca Uldim raksturiigaa apmaatiiba ar maakonju fotograafeeshanu. :):)
Mana mazaa maasa taisa man matus... Nu redzees, kas sanaaks... :D:D
(shitais bloginjs nebuus gars, laika maz... projekts un.... man tachu jaabauda realitaate!)
Es buut totaala caca! :d Shodien padarbojos ar taisnotaaju. :d Nopietni. Es un viviana- klases cacas. :D:D
Bet man liekaas, ka es atbraukshu un juus mani vairs nepaziisiet.
Veel jo projaam esmu nelegaalais imirants! Bet shodien pabeidzaam visus papiirus, taa kaa ne uz ilgu laiku. ;)
Manai tulznai jau ir labaak, aldies, ka apjautaajaaties. Vairs nekliboju. (sun)
Btw, jaaiet paskatiities cik maksaa frizieris, jo vislabaakaa friziera- Ilzes Heincas man sobriid nav. ;( a man kraasa saak ibbaleet un gali ir beigti. ;(
Pats sev var abgriezt un nokrasot matus?
(£Un shis ir jautaajums, uz kuru es gaidu atbildi. :):) ;))