otrdiena, 2010. gada 31. augusts

Drugsshop

Nosaukums ir pateicoties aptiekai uz kuru man jaaskataas visai biezji...

dAUDZ LAIMES DZIMSHANAS DIENAA GUSTAV!!! :*:*:* (Es tevi miilu tik ljozti, ka tu pat nevai iedomaaties, kaa man tevis pietruukst... :*:*)

Protams, ka shodien modinaataajs nenozvaniija un es pamodos 7.10 tieshi 5 minuutes pirms mans mazais braalis satraukuma pilnaam ciim ienaaca manaa istabaa un pazinjoja, ka es buushu aizguleejusies. :D
Un mani mati ir vnk mezoniigi, jo vakar aizgaaju guleet ar slapjiem. Un njemot veeraa cikos es pamodos, man nebija laika vinjus savaakt.
;(
Brokastu arii nebija... Veiniigais ko es paspeeju bija- apgjeerbties un skriet. :D A es paspeeju... Garaas kaajas(Par kuraam man shodien izteica komplimentu) un 10m liidz pieturai. :D

IEDOMAAJIETIES! Matemaatikaa mani paarsteidza nesagatavotu! (Nevareeju atrast, kur esmu kljuudiijusies. :D)

Un lai mums labaak izskaidrotu teoriju, par lineaaro grafiku starp 2 punktiem, skolotaajs njem talkaa laru kroftu un videospeeles. :D:D

Ekonomikaa pacentos kko saprast. Neteikshu, ka rezultatiivi. :D
Njam... Cereesim, ka centiiba atmaksaajaas.
Un veel trakaak. Agraak manaa rokrakstaa nevareeja atskjirt k no h (shajaa zinjaa nekas nav mainiijies) bet tagad veel ir arii tas, ka r izskataas peec v. Vissliktaakais, ka es poati nevaru atskjirt, it iipashi, ja es nezinu, ko es rakstu. :D:D

Religjijaa juutos taa pat, kaa visi paareejie. Neko nejeedzu. :D:D

Un visubeidzot PAUSE! :):)
Beidzot vareeju paeest!
Un tiem, kas nezin manu maasu. Iedomaajieties.
Toletes skapiitii staav 2 tonaalaa kreema tuubinjas un matu taisnotaajs. (Iedomaajieties, kaa vinja izskataas)
Un tagad. Padariet vinju nedaudz beerniskjiigaaku.
Un lai pavisam izjauktu juusu priekstatu-vinja profesionaali nodarbojaas ar futbolu. :D
Ziniet man shodien ar to pauzi ir taa suudiigi un piektdien arii. Jo autobus pie skolas ir 11.42 un pie maajas 12.10
Un man vilciens ir 12.52 atpakal. :O Normals spriidiitis. :D:D
Braucot ar vilcienu uz skolu.
Ziniet reizeem ir taa, ka ir sajuuta, ka kaut kas truukst. Liidz kaut kas notiek un tu vairs nevari nesmaidiit. Tas ir itkaa tu buutu aizmidzis un tad peekshnji pamostos.
Ar mani taa shodien notika. Vilciena stacijaa. :):)
Ziniet, ko es sapratu? Es visu laiku blogu rakstu par sevi, savaam domaam un notikumiem.- Nee nu nav jau taa, ka tas ir nepareizi. Tas ir pareizi. Bet es galiigi aizmirszu, ka juus sheit nekad neeesat bijushi un, ka man vajadzeetu pastastiit, kaa sheit izskataas.
Nu taatad...
Brig.
no autobusa vai vilciena pieturvietas liidz skolai kalnaa jaakaapj 5-7minuutes no autobusa un 10-16 minuutes no vilciena. Celjsh- brugjeets.
Ielinjas shauras un to saanos 5staavu maajas. Tad, kad man ir tikai 45 minuushu pauze man ir jaaiet viss celjs lejup no kalna, lai kko nopirktu.
Netaalu no skolas ir briinumskaists daarzs. Caur to tek strautinjs un tur ir 3 struuklakas (Latvijaa visi tajaas peldeetos, bet te ir uudens no kalniem, auksts!!) Netaalu no skolas ir aara peldbaseins ar 7m nobraucienu(TRUBAA!) Un arii peldbaseins telpaas (Kur mees vakar peldeejaam.) Peldbaseina apkalpojoshajaa personaalaa ietilpst 3 muukjenes, jo netaalu ir meitenju klostera skola. Un veel zemaak arii klosteris (pa taisno no skolas uz klosteri, nesabojaasim jaunatni)
Skola sastaav no 5 eekaam-A,B, sporta kompleksda, internaata un thejaateris (nezinu, kaa vinju deeveet). Man lielaakoties stundas notiek B-Ekaa. (vislielaakaa) Ekaam nav vienotas arhitektuuras, bet komplekts izskataas labi.
Beigas.
Vaacu cvalodas skolotaajs pienaaca ljoti smaidoshs un apjautaajaas, kaa man iet ar prezentaaciju. (Neesmu pat asaakusi- auch!) Es teicu- labi, liidz piektdienai buus (var tachu pover pointaa 20 slaisus aatri uzmeistart avne? Es gan totaali esmu aizmirsusi, kaa to dara.)
Pretii pieturai ir aptieka...
Uzrasti veesta.
City apotheke +
Parfumerie Drugstore apotheke
Drugstore- HAHAHAHAHA :D:D:D
Laba aptieka- man patiik...
Ziniet, ko profesionaalie biatlonisti dara tagad, kad nav sniega? Njem nuujotaaju nuujas un skrituljslidas ar pagarinaajumu. (tikai 2 ritenji. _Un vinas ir lkaa sleepes. 20cm garaakas par kaaju. )Un Aida! Treninjs! :):)
Mazie puishiishi atkal bija tur. Shoreiz uzlika saulesbrilles un pazeminaaja balsi. A neka! Nedos. :D:D

pirmdiena, 2010. gada 30. augusts

Kakjis hebe eine pele in irem munt

Njam... runaaties latviski te ir topaa. :):)

(Man itkaa vajadzeeja saakt projektu, bet es droshi, kaa vienmeer to izdariishu peedeejaa briidii, jo man tachu jums jaaraksta blogs! :):))

www.youtube.com/watch?v=_61uba_soam&nr=1

Ne jau dziesmas, bet gan riigas fona delj. (love)

Skolaa sports... peldbaseenaa... krauls tas taa...
Labaak redzeet, kaadi mums modelji klasee. :D:D:D (Es labaak paklusheeshu :D:D)

Es shodien redzeeju izsplautu krishinju.. Nu labi 2 :D:D (Kas ar mani? :D:D)

Vispaar, shodien pazaudeeju penaali, tad gaaju speciaali, itkaa lai izvestu suni, aaraa, lai vinju mekleetu... Atradu ar! :)

Pirmo reizi braucu ar vilcienu uz skolu. Te interasanti., jaaspiez poga, ja tu gribi, lai vilciens apstaajaas tavaa stacijaa (tas tikai tam leenajam un tikai mazajos miestinjos) bet nu tas taa...

shodien bija jaaiet uz kori, bet es neaizgaaju... baseeins... mani garie mati un defileeshana peldkostiimaa kopeejaas dushaas... njam... neko nezinu. :D:D

Bet mums visa skola pilna ar smukiem puishiem. :D:D (Juus ko... Es uz meiteneem tik daudz neskatos. :D:D (Nu nestaav vinjs muusu latvieshu dailjavaam blakus! :d))
Shodien skolaa... ajj... (Renaate tu vnk izkustu :D:D) Es noturreejos kaajas. A visu dienu smaidiiga. :D:D (Toties gjeerbusies melnaa... :D:d)

njam...
Es btw ieteicos iet liidzi draudzenei uz rock band! (we rock, juu know that!)

kas veel... aa es tagad zinu savus pienaakumus. ;)
Man jaakar velja, kad maneejaa arii mazgaajaas, un jaasuuc istaba 2x nedeeljaa. Un jaaved sunji :)

2 shiis gjimenes loceklji mani miil totaali! :) JJ un Lisa! Jo es vinjus vedu garaas pastaigaas, jo man patiik ar vinjiem iet (paareejiem ne paaraak...)

lisa uzskata sevi par iistu viiru! Curaajot pacelj kaaju. :D:D

oki... Es eju mazgaat matus, jo citaadi peec baseina es esmu putnubiedeeklis. Ataa! ;);)

sokolaades paradiize (dublis 2, jo 1 naebija pabiegts)

Shii ir shokolaades paradiize, jo sheit ir mana miiljaakaa shokolaade- piena ar piena pildiijumu.


Un veel te ir ljoti garshiiga maize, kuraa jau cepshanas procesaa pievienots piens un sviests (vareetu eest visu dienu un nakti.. (a tad es toc buutu resna...))


Bet vispaar bloginjs ir tapis taadelj, ka es juus visus miilu, jo mana rakstiit veelme nav tik liela, kaa juusu veelme lasiit. ;)


Bet man jums ir mazinjs luuguminjs. Neesiet egoistiski, un atrakstiet man e-pastinju, ar to, kaa jums iet. ;)


Un nesakiet, ka nav ko rakstiit. Es neesmu tur un nezinu neko...


Un ticiet man. Lietas ka "shodien no riita dzerot kafiiju ieraudziiju, kaa nokriit rmaa dzeltenaa lapa.. Un sapratu, ka ir rudens." man noziimee vairaak, kaa "prieksveeleeshanu aptaujaas uzvar par labu latviju" (Patiesiibaa man tas neinterese nemaz. ;) ;D )


Luudzu! :*:*


[Es to nevaru iztureet! Dziivoju sheit jau veselu muuziibu (8 dienas, ja gribam buut riebiigi preciizi. :D ) Bet neko veel neesmu izdariijusi vai redzeejusi! :D:D ]



Maza liiriska atkaape


KALNI.


Izbraukt cauri maakonjiem... Vai juus varat iedoomaaties sho skatu? sho sajuutu? Neaprakstaami... Es nenotureejos un atskatiijos, vai mees neatstaajam caurumu maakonjos. (giggle) Un tad.. Bruakt tieshi virs tiem.. Kaa bieza cukurvate tie klaaj asfaltu...


Mazais vienreizeejais zig-zag celinjs pa kuru braucot tu juuties kaa nepacietiigs raaveejsleedzeejs, kas nedauz kjeraas Mashiinu uz shii celja aptureet nedriiks, taapeec pastaigaat nevareejaam. BEt man gribeejaas.. Pamiiciities pa cukurvati... (mmm) Braucot veel augstaak ir sajuuta kaa vanaa, kas pilna ar vannas putaam. Tu redzi pilseetas tikai tur, kur neslienaas maakonju kalni...


no riiitiem kalnus meedz aptiit baltas maakonju shalles. Vinjiem arii auksti! Un naktiis maakonji teelo tiem aitinjas, kas lec paari meenesim. (Meenes tieshi aiz mana loga (you are the best guardian))


Kalni sniedz droshiibas sajuutu. Vismaz man... tie ir mans Lielais Droshais Visu redzshais un Sargaajoshais Teevs. :) Juutos maza un lutinaata vinju pakaajee. (sun)


Un vedot pastaigaaties sunjus pa ielaam, kuras ir tik mazas, kaa muusu piebraucamie celji, tas tevi palutina ar sauliiti. (sun)


liiriskaas atkaapes beigas


Kad mees iebraucaam vaacijaa man tika pazinjots, ka te kalnu nav. Kad es noraadiju uz vaacijas alpiem. Atbilde skaneeja luuk taa- Tie tachu nav nekaadi kalni! :D:D:D


(un ko tad vinji teiktu par latvijas pauguriem ? :D )


- Ko? kur tu redzi kaadu pauguru? Te taksh viss ir liidzens! :D



Mees bijaam ideaalaa vietaa. Itkaa parks, kura air sabuuveetas visaada veida eko modernaas maajas. Viena bija kokaa! Otra, kaa bebru midzenis, liidz pusei uudenii! :) Bewt vispaar iespaidiigi skaistas! :) Ljoti patika. Mees dabuujaam daudz balonu un konchas. Dazus pieleejaam ar uudeni (ballonus nevis konchas) Veins sapliisa lidojot uz manu pusi (slapji) Otrs- Anjai kleepii, supermodernajaa maajaa, vinjai seezot aadas diivaanaa! Juus varat iedoomaaties to breeku...


Tur bija vnk ideaals speeljlaukums!! MMMMMM... mums ari taadu vajag...



Lielaakaa dalja shejienieshu arii taadi shokolaadaini (mmm, interasanti... garsho vinji arii peec shokolaades? ;) (lick) ) Blondie te ir retums...


Manaam rocinjaam patiik sauliite (sun) bruuneliigi! :)


Ziniet, taas ziemelju smadzenes, kuraam viss aiziet tik leeni (vai arii neaiziet nemaz) kaa latvieshu vilcieni. atkal-neaovaiunojaties. Bet te leenaakais vilciens, par kuru visi gauzas, ir vismas 2x aatraaks par latvieshu vilcieniem. :d


Jo man tachu nevajag saprast, kur es esmu un ko daru, vane? :D


Patiesiibaa esmu vinjas vnk izsleegusi, nee bet iesleegusi citaa reziimaa, es taa teikt vinas neizmantoju pilniibaa. Es nedomaaju=neuztraucos. Par ko gan? kas gan var notikt, ja es vinjas uz kaadu laiku izsleedzu? Nu nau jau tik traki, ka es vinjas neizmantoju! Izmantoju, bet ne visaa potenciaalaa. Kaa jums skjiet, vai vinju speejas samazinaasies?


So... Mamm... Kad tu man suuti graamatas, luudzu ieliec rtur kaadu gudro graamatu arii. Man kkur istabaa ir graamata "efektiivas maaciishanaas rokasgramata" To tu vareetu ielikt, un veel "spanju valoda 3 meeneshos" (izstiepsim uz 9 :D) Vinjas staav vai nu uz mana naktsgaldinja, vai arii plauktinja gultas kajgalii. ;)


Paldies! :)


[Mees bijaam taadaa shovaa kur piedalaas cirkum trenneetie, bet liidz galam neiztrenneetie kakjuzveeri. skaisti miiliishi :) Peec tam skatiijaamies, kaa gadu vecie tigjerbeerni speeleejaas savaa nozogojumaa(ar uudenspeljki vienaa stuurii) Skaisti! :) ]


Un tad garais celjs maajup. A mees veel bijaam vienaa maaju izstaade, kur vienaa maajaa staaveeja gumijas laaciishi un citi gumijas konchuzveeri. Mees taa zagliigi vinjus nokopaam. :d Ilaid beernus taadaa iestatiijumaa! :D


Nu vo, nosaucu savi par beernu! ;( :D (re cik taalu mani tas novedis :d )


Atpakalj celjaa es aizmirsu uzvilkt zekjes, so manaas spilgti zilaas kedinjas (kuras dazi no jums nemaz nav redzeejushi) uzberza man tulznu taadaa vietaa, ka tagad gruuti staigaat.

Jaa... Bet atpakalj jaabrauc 3h. :D

Mees braucam un es redzu kalnus. Uz manu jautaajumu, pei kuriem mees dziivojam. Atbilde- pie tiem lielajiem aiz tiem tur.

Jopcik!

Es redzeeju augstaako sveices alpu virsotni! (Nezinu, vai taa ir augstaakaa visos alpos) [miiljie Latviju km2 vareetu tur mieriigi izklaat. ]

ziniet, vinjus visvairaak sajuusmina, tas, ka latvijaa ir tikai viens tunelis, un tas pats ljoti iisinjs! :D:D

Manam klasesbiedram ir ljoti interasanta pasaules uztvere. Vinjs nepiipee vinjs snauc tabaku. Juus teiksiet- nu un? nekaa iipasha. Bet iipashais ir nevis procesaa, bet gan iemeslaa. Taatad- Tas ir taapees, ka smeekjeeshana nepatiik apkaarteejiem, nodara kaiteejunu ekosisteemai un plaushaam, ko vinjs nevarot atljauties (man tulkoja) un veel, smeekjeet nevar visur, tev ir jaaiet aaraa. Un ko ziemaa? Tad esot auksts. :d LAbais. :):)

Pateeloshu Gustaavo:

Un es braucu uz autobanja

Un neradzu neko

visi koki viena zaljaa asaa

visi logi, zjogi ar.

Un pa pridim tur

Skaistums neradzeets

Pa logu manaams.

:):)

Atrodiet man auto, kuraa es varu nostaaveet pilnaa augumaa, bet kursh var iebraukt automaatieskajaa automazgaatuvee. Dabuusiet cepumu! :D:D

[Man skjiet, ka visi 5taalaakie blogi vairs nebuus tik gari, bet centiishos atrast ko uzrakstiit katru dienu ;) Tik delj jums dailjaas daamas un kungi, delj jums! :*:*]


piektdiena, 2010. gada 27. augusts

paldies dievam piuektdiena ir klaat!

:)
Paldies par naudinju. Bija nelielas probleemas ar znjemshanu, bet viss oki. (sun)

Riit pariit ierakstu nebuus. Mees braucam uz vaaciju!
Jo Furgeri buuvees maaju, un vinjiem ir jaaapskataas, kaa izskataas projekts. :)

soo... taa ashais.

Uzziimeeju arii vaacu valodas skolotaaju. :D:D
Un veel 2 grafitii vinja stundaa... Nogarlaikojos liidz naavei. :D
Veesturee es vnk nezinaaju, mkur likties. :D:D Man pat nebija jautri! ;(

BEt ir oki...
Muuzikaa apstulbu... Mums kkadu dazu sekunzu laikaa bija jaapieraksta notis, kuras vinjs nosauca... es tachu pat notis taa pat nezinu.. Man ir jaaskaita no do... a vinjiem notis citaadaak saucaas un veel visos minoros un mazoros! Taa arii nodevu... a man tikai viena ailiite bija tuksha! Bet es ta pat aizmirsu vaardu uzrakstiit. :D:D

Njam... (piedod mamm par nepoilnajiem teikumiem, bet es diezgan steidzos. Man jaaiet filma ar gjimeni skatiities. (sun)) a mees dziedam forshas dziesmas! :):) Biitli, beach boys, papi and mami... gjenials skolotaajs

Es atradu cilveekus, kas arii iet uz kori.. so... pirmdien laikam mana pirmaa reize spirit singers! (sun)

Peec tam mees paseedeejam parkaa un dzeeraam limodaai. Unh meitenes pagaidiija manu autobusu. Es vinjaam staastiiju par Latviju un modelju buushanu.. Kkadaa briidii sarunas aizgaaja par to... visas bija ljoti iespaidotas. :D:D

Mana mazaa maasa un maasiica (Biita braalja meita :) ) Mani vnk dievina! :):)
Njam man vinjas patiik... Mees daudz ko daraam kopaa. (sun)

(shodien smiekliigs nebuus... jo tas top 5 minuushu laikaa)

A Patriks mani uzaicinaaja facebook. :P (sanjemiet) :D:D

Un es nofotograafeeju aizliegumu smeekjeet liidz 16. :D:D

gaidiet naakamo blogu, buus labaaks. :*:*

ceturtdiena, 2010. gada 26. augusts

taa... (zinu, ka gabis gaida...)

Pamodos tad, kad latvijaa man buutu pienaacis autobus. :)
(es uzklausu luugumus, kas izteikti pa telefonu, lai gan smiekliigaak ir visu apraut.)
Man skjiet, ka jums visiem ir gruuti lasiit, jo man te nav garumziimju, so... es kaut kaa meegjinu iztikt. (esmu jau pieradusi pie burtu izvietojama)

Vispaar man ir iestaajies shoks. Es jau maajaas normaali runaaju vaaciski. (Un man ir jaapiedomaa pie Latvieshu vaardinjiem. (giggle))

Skola mani garlaiko, bet es ar nepacietiibu gaidu Matemaatiku. (jeej) Es saprotu vnk vissu. (sun)
Nu jau ir taa pat, kaa Latvijaa. Man paliek garlaiciigi, kameer skolotaajs kaut ko paskaisro tiem, kuriem nepielec. :D

Ekonomika- BORING ... Un shiodien pat bija 2 peec kaartas. :D

Es jums kkad paraadiishu savus skolotaajus. Ne jau nu bildees protams, bet es taisu galeriiju. ;) Es vinjus ziimeeju! Juus jau zinaat, kaa man ar to ziimeeshanu (giggle) Labaakais ziimeejums jo projaam ir Gabiitis. (sun) Bet es maacos. Ziimeeju skolotaajus. tikai tos, kuru stundaas man ir garlaiciigi (veesture un ekonomika)
Es gribu uzziimeet Matemaatikas, Muuzikas un Sporta skolotaajus (Sheit lielaakaa dalja skolotaaju ir viirieshi. Man ir tikai 2 skolotaajas. ;) ) bet... Man vinju stundas tik ljoti patiik! (sun)
A man patiik ziimeet veestures un Ekonomikas skolotaajus. (sun) Ekonomikas skolotaaja ir ljoti skaista. Savaa vecumaa (vinjai ir ap 50) izskataas pat ljoti labi! Taapeec es ljoti pacentos, lai vinju uzziimeetu. (Es patieshaam atvainojos par gramatikas kluudaam.) Bet veestures skolotaajs ir vnk smiekliigs. :D Patieshaam komisks.

Man shodien bija muuzikas stunda! Riit buus veel viena (es maajasdarbus jau izpildiiju (sun)) Un ziemiet ko? Mees maacaamies notis, taadeelj es neko atkal nesaprotu. :d Un tas saucaas es no muuzikas kaut ko saprotu. :D bet es domaaju, ka peec shii gada es zinaashu ljoti daudz. Septembra beigaas mums ir tests. Mums ir jaadzied no notiim bez melodijas.. Nee nu itkaa jau man ir ljoti labas izredzes iemaaciities labaak dziedaat, bet man bail, ka es navareeshu iemaaciities, jo atkariibaa no diazu vai bemolu skaita pie noshu atsleegas, noties atrodaas citaas vietaas. ;( Un daudz jaamaacaas... ;(

BEt nu tas taa. :D:D

Man patiik geograafija. Mees atkaartojam klimatus un tadaa garaa. Bet skolotaajs ir jauks.

Sheit visaas klasees ir taafeles, kas biidaas uz augshu un leju un visur ir projektori.. (pattiesiibaa uz taafeles te raksta reti (giggle)) Un te nav kriizes :D viss tiek kopeets. Un skolaa nav jaastilojaas... visas burtniicas ir vienaadas, vai arii ir mapes ar lapaam. :D So... nice. Ziniet kpc vinjiem visiem ir dakaine somas? Vienkaarshi vinjiem te gruuti atrast citas. :D Vini^jiem dakaine paardod graamatu vekalos. ;)

Mana mazaa maasa man vakar pajautaaja, vai es esmu vinjaas maasa. Tas bija tiik jauki! (sun) Protams, ka es atbildeeju ja. Un vinja bija laimiiga. Pirmais apskaaviens man sveicee. (sun)

A.. Manu klasesbiedru nesauc Metjuu, mums ir divi matiasi. Tikai anglju valodas skolotaaja izrunaa to taa...

Peec amerikas standastiem man tagad ir patiesi draudzenes... Jo uzpeldeeja jautaajuzms- Hast du eine Freund? (Vai tev ir draugs?) vissos seriaalos so jautaajumu meitenes uzdod savaam draudzeneem... :D:D:D Nice. :)

Es nezinu ko veel. :D:D Es noteikti kko aizmirsu. :D:D Es pierakstiishu riit. (sun)

Riit peec skolas meesa r meiteneem ejam kko ieedzert. ;) (nosvineet manu 1 nedeelju sheit ;) )

trešdiena, 2010. gada 25. augusts

nein du bist eine piile!! :D:D:D

Shodien neaizguleejos! (sun)



(sanaaks baigaa putra, bet shodien aatri beidzaas stundas un man galvaa putra! :D:D)



Cilveekiem manaa klasee anglju valodaa deva tulkot teikumu "vinjam pierer 3 mashiinas" :D:D:D Un muusu skolotaaja izklausas peec taadas, kas ierunaa audio graamatas. :D



Vai nu es pamatiigi jaucu vaardus vai arii mums klaseeir 2 matiassi (Protams man naakaas jums atvainoties, jo puisis, kuru es visu laiku saucu par matiasu ir metjuu [kas tas par vaacu vaardu.. :?])



Nja tas patsa man bija arii ar sebastianu... nu labi -iem. Vinji ir 2.. un veel seez blakus! :D:D fraky...



ekonomika ir mana guljamaa stunda... :D:D es vnk neko nerubiju un neesmu paarliecinaata, ka gribu verstanden(ja vien es atcereetos, kaa tas ir latviski :D:D), taapeec vai nu gulju vai arii vai arii trenneejos rakstiit r burtu, citaadaak mans matematikas skolotaajas raksta p taa pat kaa es r un tad var sanaakt caabiigi.. (ljoti sakariigi...)



Btw-sindija dziivos pie austrijas robezas... (sun) es gribu braukt ciemos!!!



a man patiik informaatika! :d skolotaajs teica, ka vinja var man visu paarlikt franciski. :D Nezin kaapeec no smiekliem miraam nost tikai es, Larisa un Sebastians. :d



Njam vinjiem te no riita ir auksts un pa dienu neizturami karsts. (vismaz manaam, melnajos legingos ieteerptajaam, kaajaam taa skjiet.) Taadeelju vinji visi staipa liidzi jakas. Es nee, veel viena lieta, kaadeel mani uzskatiit par diivainu. Veel ir tas, ka vinji vienaas un tajaas pashaas dreebees staigaa 3 dienas, es katru dienu citaas un veel piedevaam citos apavos. :D:D Man skjiet vinji briinaas, cik daudz salien 20kg.. Un nopietni gaida, kad man izbeigsies dreebes. :D:D



Vakar, kad norakstiiju religjiju no Vivas (viviana nav mazliet vi vi vi vi vi vi vaards... :D:D:D) sapratu, ka es pat lasiit nevaru, taadeelj aiznjeemos no maasas graamatu. :D:D kkada smiekliiga... :)



Ejot uz pieturu noraadiju Reichelai uz sporta veikalu, pie kura staav sleepes, pat nav piesleegtas.

Un teicu, ka Latvijaa vinjas jau buutu nozaktas. Vinja uz mani TAA paskatiijaas. :D:D



Tagad zinu, kur dziivo Patriks. ;) (wasntme) (Nepaarprotiet... vai paarprotiet... Tasd ir veel jautraak...) :D:D



:D Autobusaa te visi sheez pa vienam , jo pilniigi svesham cilveekam jau blakus neseedeesi. D:::D:D Kautriigie...$



Te ir arii dazzi sehr profesionaali ritenjbrauceeji, seehr apspiileetaaas profesoinaalaas biksinjaas. :D:D:D (izskataas, ka vinjiem par mazu... :D:D)



Interasantii- Pa celjam uz maajaam vienaa vekikala skatlogaa ir bungas... Tas noziimee, ka tur ir arii citi instrumenti? :D:D



wagen hält


rakstiits autobusaa, kad piespiez pogu STOP. Habe keine anung! :D:D
Reizeem aiz skaistuma sleepjaas negliita aariene. Jaa tipisks piemieers-Pilseeta Glis.
Saakumaa ir skaistas maajas, kuraam aiz muguras ir pussagruvushas un nokveepushas koka eekas... (Manaa gadiijumaa taas liekaas veel skaistaakas)
Mees bijaam veikalaa. (juuhuu)
Man tagad ir kkadi -40 franki. So... Esmu paraadaa Nataalijai par skolas mantaam... so luuuudzuuu... (puppy eyes)
Ziniet ko! Man skjiet, ka es te esmu ar vislielaako tempermentu. :D:D:D Vinji visi te taadi mieriigi un labinji, jaukinji. :D
(Vai arii es esmu paaraak hiperaktiiva :D:D:D )
Larisa mani uzaicinaaja nakamnedeel iet ar vinju peldeeties (sun) £Mums 3dienaas ir iisaas dienas skola liidz 11.25 (sun)
Info
Info
WirdS
Eng
Tubish 2 informaatikas, ekonomika (kkada Wirdschaft.. oder was etwas) un anglju valoda...
Manaa klasee es esmu viss pieaugushaakaa. :D:D:D Nopietni.. Es un veel Patriks (vinjs vnk ir ljoti nopietns) Bet mees dziivojam Laukos. Cilveeki, kuri nav pieradushi pie pilseetas patstaaviibas... so...
Man ir savs nr!!!! 0766047029 ;)
Man ir bail no freaky durviim.. vinjaam ir rokturi, bet vinjas tik un taa atveraas automaatiski. :D:D:D

otrdiena, 2010. gada 24. augusts

ja ja ja ja- sehr lustig?

as usual..

Pamodos un aizmigu... :D:D Nekas brokastis jau nav svariigas vane? :D:D
Njam.. Iekaapu autobusaa.. Jahela speciali brauca agraak, jo es nezinaaju, kur jaaiet. :D:D

Un autobus nogrizaas nepareizi... :D:D viss autobuss -- ahhh.. :D:D nopuutu nopuutaas... :D:D

njam. man tik ljoti gribeejaas eest. :D:D
Matemaatika rock! Es visu saprotu! :P Patieshaam.. ;)
Njam... es jau to ta ka esmu maaciijusies.

Vispaar vinji man ir priekshaa tikai vaacu valodaa... Logjika kur tu rodies. :D:D

Njam... ekonomikaa es vispaar neko nesapratu. :D:D:D Vinji par kreditoriem runaaja, bet vai jman tas interesee? :D:D nu labi.. Tas taa.. (Kas taa? Es esmu klasee ar ekonomikas novirzienu velns paraavis. :@)

Njam... Kas veel. Bruacu maajas un nogaidiijos autobusu. :D:D Pusdienas bija ljoti garshiigas... Karteejais sveices specalle, kaa saka mans host dad.

A atpakalj mani veda ar mashiinu.. ak es izlutinaataa. :D:D:D

Pec tam bija vacu valoda, kuraa skolotaajs beidzot apzelojaas un ta vietaa, lai liktu man maaciities par Maakslinieciskaas izteiksmes liidzekljiem vaacu valodaa, piekrita man ielikt atziimi, par prezentaaciju, kuru es uztaisiishu par Latviju (cuukmen saturies, Katii jau nu tevi neatstaas sveicei nezinaamu. :D:D) Kristiine jua pieteicaas paliidzeet. (sun)

Tad Man bija briivstunda. (Bezvadu internets manam telefonam skolaa nav draudziigs... Piesleegties nevaru ;( ) Es pieseedos pie lielajiem PC... Pimajaa-ubuntu, oki... bet izvelnes nev. :D:D:D
2-es taa arii neuzzinaaju, jo vinjs nesleedzaas iekshaa. :D:D Atstaaju pusiesleegushos, jo nevareeju izsleegt. :D:D

3-beidzot paveicaas. (fju) arii linux. A internetam bloks. :D:D Nekaada gmail, vai facebook. :D:D A dr.lv vinji neko nav uzlikushi... :D:D:D:d (sapnjojiet vien vieteejie (tagad sapratu, kaapeec vinji pie vinjiem neseez. )jums savus draugus netaa neredzeet, jo iet tikai Latvieshiem :D:D:D)
So jaa.... Paarkaapu pati savus notiekumus un iegaaju dr.lv ;( slikti? nu nez vai... :D:D

Kjiimija!!!! Gut sehr gut.. :D:D Paceelu roku 3 reizes jo zinaju pareizo atbildi. Vienreiz(ar lielu paarsteigumu aciis) mani izsauca. Pateicu apreizi, a paskaidrit nemaaku. :D:D:D:d Njam... silly mee...

Maajupceljs. :D:D

Mazi 14 vai 15 gadus veci puisishi uz ielas meklee vecaaku meiteni.... Kaa es to zinu? Nee... Es nepieteicos...:D:D £Mani taadas lietas nesaista :D (mirklis divdomiigaam paardomaam ;))

Vinji staaveeja pie tabakas veikala un trinaas... :D
Ka jums skjiet, ko vinji grib? :D:D

Nja..

shodien staavot pieturaa redzeeju izspljautu aruunu (ja madar, tarhuunu tarhuunu ;) )
Kas mâr mnai ir, vakar Laura, shodien aaruuns?! :D:D
Hmmm...
Bet runaajot par liidziibu.
Matias-->izspljauts andris (man pashai sanaaca smiekli par vaardu izspljauts... kurh vinju kozljaaja? :D:D) tikai smukaaks, ar tumshiem matiem, un kko arii galvaa. D::D Nebuus jaavadaa saitiitee, lai nenokliist. :D:D

Und Patrik-->A Totaals Alens... Tikai iisaaks. :D:D Nu biskjinj. :D:D ;);)
(giggle)

Es sapratu, kaapeec es nevaru braukt ar riteni uz skolu. Kalni? Man po!
A pa shoseju jaabrauc! Nee, nu it kaa jau nekas, ja vien taa nebuutu shoseja uz 120 :D:D U get the idea. :D

Vakar nospeeleejiu maasaam dziesmu (opposits :) Maneejaa ;) )
njam... Tagad Anjam mani kutina visu laiku... Un es esmu vnjas zirgs... gluzi, kaa Peeteris gustava... :D

Bet nu jaa.... gjitaara man tagad staav blakus, te pagrabstaavaa (buutu jaabuut 2 staavus augstaak... ;D;D) ANja bish paspeeleejaass. :D:D Es pamaaciju saveejiem runaat Latviski... :D:D Un mees abas ar Anju tagad staigaajam pa maaju, ieraugam kko- aaaaa nee! :D:D:D

Man baidzot ir jautri un labi maajaas. :) (sun)

Nu tad liidz veelaakam. ;)
Man jaaiet pildiit md, kuru man nav, jo veel jo projaam man nav graamatu. :D:D


Btw (It iipashi dommaats kiki. :D:D) Jahea teica, ka mees varbuut varam ar kaajaam uz milaanu aiziet.. :D:D Tepat aiz kalniem jau i. :D:D:d

pirmdiena, 2010. gada 23. augusts

pirmaa skolas diena.

Izklausaas tik nopietni.... :D:D:D

man nav ne graamatu neburtniicu so.. nekaadu maajasdarbu. bet par to veelaak.

Ziniet vinjiem te ir tik dauz kas savaadaaks. piemeeram spraits zilaa pudelee. un dirol ir kkads tur turbaness oder was etwas. Skolaa tu nevari noreekjinaaties ar naudu. Tikai karteem [shodiensev uztaisiiju taadu (sun)] un skola ir tik moderna, ka man skiet, es negribeeshu atgriezties maajaas.
nu saaksim no saakuma.

Es pamodos 6. Nu es biju uzlikusi modinaataaju uz 6. Es poamodos- Saules nav!!!
Es biju tik shokeeta, ka aizmigu veelreiz. XD :D
Pamodos peec pus stundas. Oki, sauliite aust. Tas labi.
Izgaaju no istabas-viss klus. nu labi, Kristiine veel gulj.
Iegaaju dushaa.. (man tik ljoti pietruukst sampuuna un dushas zelejas... ;( un zobubirstes, lai gan mati sheit tik atri nepaliek netiiri. :D) [Man tiokko sapliisa bluuze... nu ko... par vienu apgjeerba gabalu mazaak.]
Nogaaju lejaa...... visi gul! :D:D:D Ja Ja Ja vissi agri celjaas. Agraak par 7 neviens nav nomodaa (atkal sevi nosacu par nevienu. :D:D)
Paeedaam brokastis-so dieetiski.
Visi devaas uz skolu. Mani veda, jo es tur nekad nebiju bijusi un galu galaa, Nataalijai bija jaanaak man lidzi. :D (Nedaudz apkaunojoshi, kad tev klasee liidzi ienaak mamma. :D)
Njam. Esmu 2D klasee (we rock-citeejot matiasu.)
socialo ziniibu un ekonomikas novirziens.
Njam.
Pirmaa stunda protams nav. (jo esmu pie direktoriem (aha te vinji ir divi :D:D))
otraa-vaacu valoda. njam
es teemaa varbuut arii iebraucu. Vinji maacaas p'ar visaadaam lietaam. piemeeram saliidzinaajumi un uzskaiutiijums, un kaa to atpaziit tekstaa. protams, es to nevaru.
Visi skolotaaji man teica, lai es vinjiem ko jautaaju. es vinjiem saku(angliki) ka es labpraart jautaatu, es tikai neziinu ko, un nemaaku pajautaat. :D:D

Btw es vareetu parunaat vaaciski, es tikai neko nesaprotu, ko man prasa.
skolaa meitenes ir sajuusmaa par kaa tev iet. :D:D:D
Jaunais topa teiciens!
Bet atgriezoties pie skolas.

naakamaa biologjija. Macaamies par shuunu uzbuuvi (driiz kontroldarbs. :D:D:D:D (i will fail)) protams neko nerubiju. oki
tad bija paartruakums (vinjiem franchu valoda, bet es tachu nevaru piebiefroties, kad vinji viru maacaas jau no 3 klases!)
mees gaajaam nopirkt man kartinju (nevaru pierast, pie taa, ka visu laiku celss ir uz augshu vai leju. mav liidzens. nevaru smuki paiet. :@)
tad mees aizbraucaam maajas paeest (es un nataalija) un panjemt manu sporta teerpu.
Mani aizveda atpakal. Un tad bija anglu valofda. Itkaa jaabuut maniu miiljaakajai vane?

Es visu saprotu, bet.... vardinjie ta tulkojaas vaaciski. :D:D:D njam. soo.. es domaaju, ka es maaciishos otraadaak. vinji maaciisies anglu vaardinjus, es vaacu.
:D:D:D XD
So... Matemaatika! Par funkcijaam milji9e es zinu vairaak, kaa vinji. :D:D:D un manaa klasee man skiet, ka matemaatika man padosies vislabaak. :D:D Matemaatikas skolotaajs ir arii mans klases audzinaataajs. :D:D
Njam... SPORTS! dieva vietaa miiljie! Love love love love love love... und co. :D:D Nakam pirmdien ejam peldeet! (sun) Muusu skolotaajs ir traks (labaa noziime) un ir traki jautri. Und jetz die damen spielen. Und du nils auch mit dem damen. :D (kas tad nills par daamu? :D:D:D)¨

joprojaam gaidu briinumu, kad man atveersies un es vareeshu briivi runaat, citaadi visi te uzjautrinaas, jo es saku tikai- ja, ja, ja, ein bichen, nein, danke, ja. so... :D:D:D funny (kaa tas ir vaaciski?)

jaa...
Braucot maajas, (ar aurtobusu viena pati) ieraiudziiju vienu meiteni-itzsplauta laura b (eliina sapratiis. :D:D) tiaki deguns liikaaks.

Te visiem ir dakaine somas... Pilniigi nozeeloju, ka nepanjeemu saveejo. ;( Mamm, negribi atsuutiit?

njam
beidzot esmu iepirkusies. Tiri zobi un mati---> es jau naaku!

Njam... kkaa taa man te it. :)

Btw.. Man driiz naudas nebuus. ;(

un.... es shhodien biju tajaa aparaata, kur tev uztaisa bildiites... smiekliigi. :D:D

svētdiena, 2010. gada 22. augusts

open air gampel un mana geburtstag

Nju...
Ja vien man tiiik ljoti nevajadzeetu ut veikalu un es saprastu, ko man saka...

vajar.. Mana dzimshânas diena.
Man uzdaavinaaja kaudzi ar sokolaadi. (wierd)
un biljetes uz open air gampel!!!
tiik kruti.
Lai tgan pozitiivus bija lielaaks. :)
Piekriitot viesmammai, buutu labaak, ja tas buutu gada baigaas un es ietu ar saviem draugiem.
et nu... princis charlz ir vnk freak ;D;D bet man patika
Redwood pat veltiija man dziesmu. nu labi-visiem, kam vakar bija dzimenes. :)
Un mana jaunaa viena no mmiiljaakajaam dyiedaataajam stefanie heinzmann. :)
taa, kas dzien mii man is a my man.
un veel siga. viens no labaakajiem vaau reperime.
dziesma, kuru vinsh izpilidija kopaa ar veel vienu reperi-hary.

vaardi:
sigi und hary sigi sigi und hariy

nezinu, bet man kka vairak peec:
zigu un hari zigi zigi un hari :D:D:D

kas kuram tuvaaks.

the limp biskit.... pee.. nu man nepatika. paaraak daudz bljaava. a vinjs taa mieriigi iegaaja skatiitaajos. :D

jaa.. man patika.
Pirmie 5 franki aizgaaja saulesbrillees. nu labi kozlenees, kuraam liidzi naaca saulesbrilles.
Eedu kebabu. vinjiem kebabi ir burger maiziitees ;D;D
visaadi citaadi, runaaju ar daudz dazaadiem cilveekiem, bet vairaak gan kluseeju un klasos.

beidzot atradu skochu un pieliimeeju bildeetes pie sienas.

Milziigais zirneklis susija, shodien saaka tiesaat siseni, kursh vakar pie vinjas ieleeca.
Un J-J (dzzei-dzzei) viss ir skaidrs jau pashaa saakumaa-ta ir katriina, vinja ir savaajaa. J-J ir chivauvaa. jaa :P es dziivoju ar chivauvu! (sun)
Jau iestraadaajies, ka mani njem liidzi, kad jaaveda araa Lisa un J-J. Es tikai nesaprotu, kaapeec pie siksnas jaasien maisinjs :? Jo kakas ar vinjiem nevaac. :D

Njam. Baltaa kakjene ar dazaadas kraasas aciim, gulj manna gultaa, lai gan itkaa nedriiksteetu. Nu nezinu., kaa vinja tur nokluust, bet vinja tur visu klaiku uzrodaas. Un neticami kaitinoshi njaud.

Te viss ir tiiik kruti
Peec meenesha kiino raadiss step un 3d! (sun) Ceru, ka kaads ar mani aizies.
Un 3 septembrii buus camp rock 2. televiizors sheit rock!! :)

Ir nu gan man gara pasacinja. ;D;D
Veel neesmu redzeejusi trushus un otru kakji, bet gan ar laiku.

ost dad straadaa sodien no 5-17. 12 stundas!
vakar vins straadaaja no 5-13. nice

njam
man tik ljoti patiik rakstiit blogu, ka es to izstiepju, pa visu dienu. :D:D

Taa. Manai maasai shodien futbola mach. kaa jums skiet? man iet uz basketbolu?

Btw. Man galvaa piln ar diomaam. Pilniigi vaaraas. Un es domaaju vaaciski! TIkai pateikt neko nevaru.
Mana gjimen jau censhaas runaat hoch deutch(istajaa vaacu valodaa) bet tik un taa gd viss notiek wallis deuch (vinjeejajaa.)
njam
es neko nesaprotu bet nu labi.

Es vakar nosecinaaju, ka esmu garaakaa meitene sveicee. viirieshi naaca klaat un jautaaja, vai esmu iista. :D:D
Toties. te ir garaaki puishi par mani.
Gjerbaas te visi taa pat kaa latvijaa, bet vinjiemnav tik svariigi, kas otram muguraa.
Man bija koshi yaljaas bikses. nevien spat taa ipashi nepieveersa uzmaniibu.

Kas veel. Nezinu... Ienaaks praataa pienaakshu veelaak. ,)

chau chau (te arii taa saka. :))

(shobriid klausos astronout-salja riigas nekad veel liidz shim nebiju sjkatiijusies vinju videoklipus)

piektdiena, 2010. gada 20. augusts

nu taa...

kjipa esmu klaat.
(nevaru ciest sho vaacu tastatuuru... z ir kkur augspusee un es nevaru izfunktiereet kaa vietaa, un izsaukuma ziime ir muuziigaa miikla)

kkadi wi-fi te ir... bte es nezinu paroles.

ev. Elin.. man vajag tavu épastu. jo es tav gribu arii kko personiigi aizrakstiit, bet tu man aizmirsi vinju iedot. ;)

Nju.. skats ir briineskjiigs. es lidoju paari latvijai, juuai ar kugjiiti, minhenei, un beidzot ziirihei... paspeeju izbraukaat visu sweici un tagad rakstu jums.

Latvijas rosols ar putukreejumu. Skaista latvija ar maakoniishiem.
sheit ir loti labs skats. Varbuut veelaak ielikshu kaadu bildiiti (sun)
vispaariigi... Te ir tunelji(izsaukumziime) dazi pat 20 minuutes jaabrauc ar vilcienu. Man veel jauzzin, kur ir veikals.
A manaa istabaa, jau ir ieliktas manas bildes. Veina ar Eliinu... No jaanjiem :* es apraudaajos to ieraugot.
starp citu... piedod. es atveeru daavanu tagad, bet miiljie, vinja bija ideaala! Labaakas daavanas nemaak uzdaavinaat neviens. Ja tu zinaatu, kaa man tevis pietruuks!
Pa visu istabu izliimeeshu bildes. (sun)
Mazlietinj paraudaashu. Bet buus labi. :) varbuut.

neko nesoloshaa soseja aiz mana loga nekad neapklust, bet... man skola jua ir sakusies! vinji tikai nezin, kura klasee mani ielikt.

Sveicee vinjiem vasaras briivlaiks ir tikai 7 nedeeljas garss. taadeelj skola jau ir sakusies.
Nespeeju saprast, kas man jaadara un kur man jaabrauc.

Bet maaja.... Un kalni... mmm...
Mums ar maasu ir savs dziivoklis maajas augsstaavaa. man viena istaba un otra vinjai. mums ir arii virtuve, bet to neviens neizmanto. te ir daudz pazobeles, kuraas es noteikti ieliidiishu un paspeeleeshu. vienai pat ieeja ir manaa istabaa.
Man gribeetos, lai mees ar maasu ietu vienaa klasee. bet nu tur neko0 nevar dariit.

Neko nesaprotu, kaa vinji runaa, jo vinji itkaa censhaas runaat vaciski, bet vinjiem ir pilniigi sava valoda. Gluzi, kaa latvijaa latgalee.

atrakstiet man luudzu épastu katrina.keta@gmail.com citaadaak, es nezinu kam rakstiit. ;)

ceturtdiena, 2010. gada 19. augusts

Let's start it!

So...
Rīt ap šo laiku es jau gulēšu šveicē.. Vai arī negulēšu (giggle)
Man ir neliels satraukums.. Esmu diezgan emocionāli nestabila un vēl jo projām gribētu, lai es nebūtu visus aicinājusi rīt uz lidostu.
Kas izdarīts izdarīts...

Es sāku šo ceļojumu sevī, rīt sākušu arī ārēji. ;)
Skumstiet pēc manis un centieties nesavārīt sūdus. ;)

sestdiena, 2010. gada 14. augusts

Gadās... PBS-Pirms Braukšanas sindroms

Man ir 5 dienas!!! :) ;(

1-Ar ģimeni, pilnīgi, vai gandrīz visiem tas locekļiem. ;)
2-ar Lauru. Noteikti! :):)
3-Ar visiem visiem, ko vien varu savākt un kaut kur aizvest... Nevajag jau tālu. ;)
4-Protams! Ar Elīnu! :*:*:*
5-Nu tas tā... pakoties un paraudāt aiz priekiem un bēdām reizē... Jo tad jau papīra maisiņš būs pilns... ;)

Sliktākais ir tas, ka es esmu bišķītiņ apslimusi. Es biju braukt ar smailītēm.. Un sevi nogurdināju līdz tādam līmenim, ka mana imunitāte izslēdzās... Gadās!
Tagad sēžu pie kompja... (cerams, ka pēdējās 5 min...Jāiet biš pagulēt) Man te tā ir biš daudz ko darīt... :):) Bet nu bezspēks nāk virsū... Jau nedaudz pagulēju... Jāpaguļ vēl mazlietiņ.. ;);)

otrdiena, 2010. gada 10. augusts

Noch 10 Tage!

Nu tad sāksim. :)

Došos lielajā piedzīvojumā uz Šveici jau pēc 10 (:O) dienām. :)
Esmu visai apmierināta, jo nav palicis daudz ko darīt. Nu... nedaudz jau nu gan vēl ir (giggle) šis tas jānopērk, šis tas jāpiedzīvo un jāizdara. :)

Es visu laiku gaudos par to, cik maz ir 20kg. Un ka es nekad nevarēšu paņemt līdzi tikai 20 kg...
Bet... :D:D:D
1) izrādījās, ka vēl ir rokasbagāža 8 kg. (kura ir mana kofera izmēros)
2) Es savā vislielākajā koferī nevaru tik daudz iestūķēt! :D:D

Nujā.. Fail man!

Bet datumi tuvojās ar lielu steigu.. Tagad tik paspēt no visiem atvadīties!

:)