otrdiena, 2011. gada 28. jūnijs

Let the madness begin!

Šodien bija angļu valodas exāmens, kuru es protams, kā jau solīts, visu rakstīju latviski. Un nē, man nav kauna. :D

Katrā ziņā es biju pabeigusi kādās piecpadsmit minūtēs, un man vairs nav ko darīt. :D
Diena tā isti vēl nav sakusies, kad man jau principā beigusies. :D
Nu labi, ne gluži. :D
Vakarā mani gaida Grindļi fest. Tā tik būs viena ballīte. :D Principā tas ir pasākums, kurā visi kas mācās Kollēgium Spiritus Sanktus Brig nosvin skolas beigas. Vai precīzāk tas ir vakars pirms liecību izdošanas, un visi mēgina piedzerties tā, lai nākamajā dienā mierīgi uztvertu šīs liecības saturu. :D

Nu jā, tad jau redzēs, kā es to visu izdzīvošu. :D Jo trešdien ir liecību diena, un tad domājams- klase ballīte, vai kā to sauc apkārtējie klases atvadu dzeršana.

Kāpēc man jau ir sajūta, ka mans organisms nepenes alkoholu. A jā! Jo man nav naudas, lai viņu nopirktu. :D Katrina paliks skaidrā un taisīs video, lai visiem būtu kauns pašiem par sevi nākamajā dienā. :D

Btw, man ir jauns sapnis. :) Es gribu nopirkt sev video kameru, un tā vieta lai visi fočētu, no katra notikuma sataisīt filmiņu. :)


Izskatās, ka man nāksies izbeigt iztaujāšanu pie pēdējās bildes dr.lv... :D Citādāk nebiegsies labi. :) Bet vispār Anja apsolīja teisīt vel vienu fotosesiju. ;)

O.P.S- Es nebūt neesmu tik slinka. (sarauktapierīte)

svētdiena, 2011. gada 26. jūnijs

Ferārī kalnos- WTF?

Šodien mani 8 savāca pie manas mājas un devāmsies uz Visperterminen skatīties kaut kādu procesiju, par godu kaut kādai dienai.
Vsipār skaisti! Visvisādas vienības no Šveices armijas bija tur, kā arī bijušie Pāvesta miesassargi savos smieklīgajos tērpos. Un jaunavas (daļā gadjumu šis vārds būtu jāliek pēdiņās :D ) nesa svēto statujas cauri visam ciemam. Bija skaisti.
Tur biju kopā ar manas drudzenes Rachelas ģimeni, kura vispār ir ļoti jauka pret mani un ņem mani visur līdzi. :)
Ar viņiem kopā arī paēdām pusdienas un vēl tiku pie liela šķīvja saldējuma! :)
Pēc procesijas manu draudzeni aizveda mājās mācīties angļu valodas exāmenam, un mani pieteicās aizvest eksursijā uz Gomzu. (daļa no šī kantona)
Bija tik šausmīgi karsti, ka es izpeldējos ledus aukstā strūklakā, un vismaz trīs reizes appēdu milzīgu saldējuma porciju. :D

Mani apsolīja nākam piektdien ņemt līdzi uz kautkurieni. :D Būšot man pārsteigums. :) Tā kā man atliek vien pacietigi gaidīt. :)

piektdiena, 2011. gada 24. jūnijs

Vēl divas nedēļas....

Laiks ir paskrējis tā kā vējš caur priežu galotnēm...
Es nespēju noticēt, ka esmu te pabijusi gadu... Vispār nespēju noticēt, ka esmu VISPĀR to izdarījusi. Un visvairāk nespēju noticēt, ka šis gads tuīt beigsies.. Ka no vienas dienas uz otru mainīsies visa mana dzīve, ka visi mani šiet tik spēcīgi iemīlētie cilvēki, pēkšņi vairs nebūs viena rokas vēziena attālumā... Ka man būs jāmācās sadzīvot ar latviešu mentalitāti no jauna.. Jo lai arī cik neticami tas izklausās... Esmu atradinājusies, un man visas tās normālās ikdienas lietas, kas tiek darītas Latvijā, pat tas kā sasveicinās, ir aizmirsies un nāksies to vien mācīties no jauna... Jūs to nespējat iedomāties.
Man teica, ka pēc šī gada man viss liksies savādāk- tiesa. Man teica, ka es sapratīšu pasauli labāk, un ka man viss liksies skaidrāks- meli. Šis gads ir apgriezis mani ar kājām gaisā un izkratījis no manis visu, ko līdz šim esmu uzskatījusi. Manas domas, un mani nelokāmie uzskati ir izgaisuši, līdz ar dažām man raksturīgām iezīmem. Mans prāts lēnām un rūpīgi mēģina visu salikt pa plauktiņiem, bet šis process nav ātrs, un nav arī nesāpīgs. Man šobrīd nav skaids, kas es esmu, kur man jābūt, un vispār kāpēc esmu. Es nespēju pamatot savu rīcību, bet man šķiet, ka to nekad neesmu spējusi. Es nesaprotu, kas tā ir par sasodītu sistēmu, kurā mēs dzivojam, un kurš to vispār ieviesis. Politika- jābūt taču kādam sācējam, kurš šo slimo lietu atklāja! Un vispār dzīve? Viss ir kā jau iecerēts- skola, universitāte, darbs, ģimene, mazbērni, pensija, nāve. Viss ir jau iedalīts, un neviens negrasās mūs nesodītus laist no šis sistēmas ārā (nedaudz pārspīlēju).

Bet mana galva nespēja atrast īsti jēgu visai manai iepriekšējai dzīvei. Nē ne gluži jēgu, bet gan iemeslu. Un tad, parunājos ar kādu dr.lv. Kādu, kurš vai nu lasa manas domas, vai patiešām domā tā pat kā es. :D Un pēkšņi man vis sāka palikt skaidrāks. Ta itkā es būti bijusi muša kas sitās pret stiklu, līdz man atvēra logu... :)
Paldies. :)

otrdiena, 2011. gada 21. jūnijs

Mazāk kā 20 dienas...

... un ko es daru? Sēžu mājās.
Njam, mums skola nenotiek, vienīgais, kas vēl notiek irexsāmeni, kas nozīmē aiziet uz skolu uz kādu stundu un tad doties mājās. :D Katrā ziņā man vispār nav ko darīt.
Nu labi, ceturdien(ar sērām par jāņiem, bet es tā pat negrasos gulēt! ;) ) Man ir sarunātas r savu draudzeni taisīt foto dienu extreme. ;) Neskaidrošu, redzēsiet bildes. ;)

Matemātikas examens visār bija sviests. Pēdējiem diviem uzdevumiem man nepietika laika, un tieši tie bija tie, kuri deva visvairāk punktus. :D

Nu neko. :D Mums te savukārt ir lielie stresipar exāmeniem, Kristīne, Jans un Anja nevar beigt mācīties. Protams, šiet exameni nv tādi kā LV. Viņi nav tasiti, lai katrs muļķis viņus noliktu. Viņi ir patiešām tādi, ka pat es varētu nenolikt.

Kristīne pēdējā laikā ir uzsēdusies uz volejbola takas. Kas nozīmē ka man katrā viņai brīvajā brdī, jāstāv agalmā, tajā pusē, kur man saule spīd acīs, un jāspēlē ar viņu nolejbols, kuru, kā jau jūs ļoti labi zināt, vispār neko volejbolisku nevaru. :D:D

Njam, man bija ideja šodien vēl nedaudz pasportot- tad jau redzēs.

trešdiena, 2011. gada 15. jūnijs

23 dienas...

Pirmspedeja skolasdiena, protams, tikkai tad ja man paveiksies, un piektdien bus smuks laiks. Jo tad mums ir open air koncerts un visa rokgrupa ir atbrivoti no pedejas skolasdienas. :)

Vispar tik tikko dabuju 6 (LV-10) par musu iyveidoto majaslapu, par kuru jaukaut kad rakstiju. :)

Ahh, vel 23 dienas...

Nesaprotu, kur tas laiks skrien. Vispar man pietrukst maju, bet ta nomacosa sajuta, ka varbut sejieni vairs nekad neredyesu liek man raudat vai katru minuti, kad es kadu ieraugu. Pirms kada laika man bija pedeja religijas un vacu valodas stunda. Tagad pedeja informatika ;( (fona skan Ameno-Era (passend- ka te teiktu))
Neraudam, e sgan negribu lai tas viss beidzas, vispar es nezinu, ko es isti gribu. Lieciet man neraudat. ,(

ceturtdiena, 2011. gada 9. jūnijs

Nu tā. :D



7. jūnijs

Sākās diena ar nelielu sašutumu. Nezinu, kas ir noticis ar manu telefonu, bet modinātājs nenozvanīja. :O

Protams, ka skola sākās 8os, un ja es pamostos tikkai 8:08 paspēt nav iespējams. Un neviens autobus arī tajā laikā nebrauc! ;( :O
Sanāca vein pret vēju braukt ar velo, knapi paspēju uz otro stundu, bet tomēr.
Pēcpusdienā mani gaida Ķīmijas kontroldarbs. :) Man pat nelikās īpaši grūts. :)

8.jūnijs

Pamodos kaut ka laicīgi, lai gan mans modinātājs nenoskanēja. Nu neko- to sauc par veiksmi! Pirmā stunda- Informātika. Mums jāpabeidz mājaslapa. Protams ka darba vēl daudz, bet mēs to varam!


Protams, ka varam! Rezultāts- spied te!
Tad garlaicīga kā vienmēr- angļu valoda.
Un ekonomikā tā pat neko labu nedarījām.

Krievu valodā laimēju konču, jo mēs spēlējām ingo ar krievu cipariem. Izrunāt nevaru- bet toties labi dzirdu un saprotu. ;)

Pēc tam Natālijas māsasmeitai bija dzimšanas diena. Es paņēmu līdzi savu ukuleli un mēs padziedājām un pasmējāmies par manu izrunu (Sasodīts! :D)




9.jūnijs- Raudamā diena

Man ir palicis mazāk kā mēnesis. ;(
No rita atkal nenozvanīja modinātājs, un mani Natālija, par laimi, pamodināja.

Skolā nebija nekā īpaši interesanta, bet man ekonomikas stundā iezvanījās telefons, tādēl man nākamnedēļ jānes kūka. :D Tradīcija. ;)
Un mūsu skola nav ekonomiska, viss tiek kopēts uz vienas lapas, bet ne uz abām pusēm, protams- par to ir jāmaksā mums, kas nozīmē, ka mans šī mēneša budžets ir stipri iedragāts, un man jāatvadās no izpriecam kā ceļošana un matu krāsošana un protams- iepirkšanās... ;(

Šoreizei viss. ;)

pirmdiena, 2011. gada 6. jūnijs

"Es arī gavilēju"

Šodiena sakās pavismam agri, ja neteiktu vairāk....(Jo gulētas bija kādas 3stundas))

Mans modinātājs nozvanīja pussešos, jo man bija jagatavojās savai prezentācijai, par Latvijas vēsturi. Viss velreiz apskatīts, un mazas lapiņa ssarakstītas. :) Protams, nedaduz būtu jāpamācās arī Bioloģija, bet tam īsti nav laika.
Ceļš uz skolu rit, kamēr esmu iebāzusi savu degunu Bioloģijas burtnīcā. Parasti man nepatīk tik vēlu sākt mācīties, bet šiet tas pat kaut kā izdodas. :)
Pirmā stunda ir mana. :D Skolotājs vienmēr atprasa vielu no pagājušās stundas, kādam kuru izvēlas negadījumu ģenerātors. (Nu labi, es vienkārši nemāku iztulkot vārdu Zufallsgenerator) Tāds rīks, kurā tu ievadi maksimālo skaitli, un viņš tev vienkārši izvēlās kādu RAndom skaitli. Tā lai visiembūtu vienāda iespēja tikt izsauktiem. Bet šodien bija citādi...
Skolotājs: "Tā kā mums šodien jau ir viens upuris, es nevenam citam neatprasīšu."
Nu re, upuris esmu es ar manu prezentāciju, kura ritēja visai labi, sākumā biju mazliet satraukusies, bet pēc pāris minutēm runāju brīvi un nemaz neskatījos lapiņās. :)




(Mans jaunais ieradums, par visu zīmēt karikatūras, tiks iesviests arī manā blogotāja rokrakstā)

Vispār es tā arī norunāju gandrīz visus stundu! Nu labi, tieši visu, jo pie zvana tieši pateicos par uzmanību. (bush)

Trpinam ar vācu valodu. Vispār jau es biju satraukusies par gaidāmo Bioloģijas kontroldarbu, bet tomēr biju pietiekami kocentrējusies, un pievērsos filmai par Simplicim Simplicissimus ļoti nopietni.
Bioloģijas stunda ar kontroldarbu tajā. Dēļ absolventu eksāmeniem, mums nācās rakstīt kontroldarbu nevis exsāmenu telpā, bet gan vienkārši klasē. Kas protams, tikka ņemts vērā kā zuaicinājums spikot, visiem, izņemot man. :D Par nierēm nebiju mācījusies neko, tā ka vienmārši kaut ko fantazēju, bet ar nervu sistēmu biju mācijusies. Man vispār ir laba sajūta, jo par nerviem bija lielākā daļa, un nebija jau tā, ka par Nierēm neko nezināju. :D

Pēc pusdienu pauzes sāku savu jauno plānu- Angļu valodas stunda. Tā kā mēs tajās "algemein" neko nedaram, es vienkārši nolēmu, ka pildīšu visu angluvalodas burtnīcu. Nesīs man vairāk kā klausīšanās skolotājā, kura vienkārši neko nejēdz no mācīšanas. Viņa varbūt var labi anliski, bet viņa nejēdz mācīt. Par laimi mēs kopīgiem spēkiem panācām, ka viņa nebūs skolotāja manai klasei nākamgad. :)





Matemātikas stundā, kā vienmēr stāvēju viesiem tālu preikšā, bet labākās atzīmes man tas nenes. Skolotājs izdalīja kontroldarbus. Standarts- 5 (Lv-8) Man protams jaukais skolotājs vienkārši pielika mīnuspunktus, pa to, ka es noapaļoju nevis uz vienu ziparu aiz komata, bet gan uz diviem. Sviests! Katrā ziņā es būtu dabūjusi 5,5 Bet viņš vienkārši atstājman šo skaisto izdevību palikt tikkai ar 5niekiem vienā līnijā. :D

Pēdējā sporta stunda šajā gadā. Vai prcīzāk pēdējā mana sporta stunda šajā valstī. ;(
Kad skolotājs pateica, ka tā bijusi mūsu pēdējā sporta stunda ar viņu. Un visi puiši gavilēja. ;( Maziet nejauki. Bet skolotājs tikkai pasmaidīja un teica: "Es arī pie sevis gavilēju."
Tas arī nebija īpaši jauki... :D Bet ko tur! BTW pēdējā sporta stundā dabūju 5 (LV-8) barjerskrējienā. ;) Un šeit nav Latviešu sistēmas, tikkai pateisi sportisti iegūst labas atzīmes sportā. Nekāda saudzējošā režīma. :):)


Labi šoreiz beigšu. :) Cerams, ka jums visiem iet labi. :)

sestdiena, 2011. gada 4. jūnijs

Njam.

Māsas otrā ballīte. :D
Ziniet ko es šodien visu dienu darīju? Kārtoju istabu!
Man bija ģenerāltrīšana. (Giggle) Patiešām, mana istaba tagad izskatās kā izlaizīta. :D:d
Kurpes, kuras es vairs nevelku saliku maisos, un drēbes, kuras nevelku, arī. Citiem vārdiem sakot, man ir tikkai visnepieciešamākais uz galda utt.
Patiesībā šodien būtu jāpabeidz mana prezentācija, bet es nespēju pieķerties tam klāt.. :D


Skatījāmies to vsternu, kurš ieguva oskaru. (Nezinu nosaukumu) Šausmigi sapriecājos, ka nebija laimīgas beigas. :D
Vakara turinajums ir vēl labaks.. ;( Es dodos augšup pa kāpnēm, lei dotos uz savu istabu. Protams, ka Kristīne ar savām draudznenēm ir tur. Un runā šausmīgi skaļi. :D Par mani protams smejās (kaut kāda sīka 12 gadīga meitene, izskaka jokus par mani, kururs viņa man acīs patiekt nevar)
Mums ar Natāliju šodien bija ļoti interesanta saruna par šo te. Mēs nosecinājām, ka cilvēki, kuri patiesība pret visiem ir mīļi, tiek sāpin;ati daudz varāk. Jo nevienam nav respekta, galu galā viņa tik un tā piedos. Bet es negribu būt riebīga! Es negribu būt kaut kāda riebekle, vai dīva, kuru neviens neuzskata par mīļu, vai jauku, bet tik izsmietai par to, ka tu vnk nekko sliktu neesi izdarījusi, arī negribu. ;(;(


Pie šīs dilemmas arī paliksim, un es ķeršos klāt pie savas prezentācijas. :D

ceturtdiena, 2011. gada 2. jūnijs

Nekā jauna....

Njam, šodien Kristīnei ir 16 dzimšanas diena. Protasms, tiek rīkota ballīte(kaut kādā namiņā kalnā), kurai man bija šis tas jāsagādā (ja jūs saprotat, ko es ar to domāju). Es jau saprotu, ka es neesmu uzaicināta, jo tur ir tikkai visi no viņa klases utt.. Bet tagad izrādās, ka Melisa(Kristīnes māsīca, nu ne gluži, patiesībā sanāk ka viņa ir Natālijas pusmāsa, bet viņa ir 16 gadīga) iet Kristīnei līdzi.. Un tad an an tas kaut ko izsaka... Njam, es kā vienmēr netieku uz akut kurieni uzaicināta, un mēģinu saturēt sāpi sevī.....
Ģeogrāfijas skolotājs teica, ka tāda nu esot tā ziemeļu tautu mentalitate, ka viņi esot ļoti mīļi un jauki, un tādēļ arī ļauj ar sevi tā izrīkoties (viņa piemērā viņš runāja par krievijas izdarībām pssr laikos, bet es ņemu to ari pie šī piemēra.) Var gadīties, ka esmu pārāk mīļa. Bet man sak šķist, ka es ari tikšu pie vēža, ja es turpināšu turēt sāpes sevī...
Skumji.. Ja vien tā var teikt... (Nav jau pirmā reize, kad man parādaš šādas sajūtas.. Daži zin, ko es ar to domāju)

Vēl peidevā sestdien ir otra ballīte, kuras notiks seit, un Kristīne grib lai es vācos no mājas uz to nakti. (Es viņu tā mīlu!)

Vismaz varēšu viena mierīgi skatīties tv, to ko es gribu. ;(

trešdiena, 2011. gada 1. jūnijs

1.jūnijs sagaidits ar kājām- SNIEGĀ!!!

No rīta atverot acis es nespēju noticēt tam ko redzu ārā pa logu! Patiešām zemi klaj sniegs! AKd aizvakar vēl bija 32 grādi!
Ejot uz skolu, gan pamazām sniegs pārvērtās ūdens straumītēs, bet kalnu gali ir pilnīgi balti! Un mana mazā māsa uzbūvējusi mazmazītiņu sniegavīru!
Manuprāt jocīgāku globālo sasilšanu vēl neesmu redzējusi...


Pilnīgi izbrīnītā Katrīna.